Een terugblik

Eigenlijk is elke foto wel een terugblik.
Het hele leven is een terugblik, alles wat we meemaken glijdt zo het verleden in, en dat verleden is wat we zijn.Tot zover dan even de vage taal, dan neem ik u nu mee naar vorig jaar zomer in Rome.Alwaar ze toevallig net aan het opknappen waren toen ik daar was, een uniek moment!Dit is dan één van de weinige oudheidpanden waar ik niet in geweest ben.Dit ben ik, zittend in een toeristenbus, graadje of 30, tegen de zon in kijkend.Ik weet niet wat het precies is, maar hier hou ik ontzettend van, oudheid.En ik zag voor mijn vakantie in het Journaal een zomercollumn dat ging over het lelijke standbeeld van de vorige Paus in Rome.
En dat standbeeld wilde ik zien, en ik zag hem!Kijk, zo`n auto heb ik ook, maar dan een rode.
En in een soortgelijk bus zat ik ook.Goed, dan kijk ik hier nog eventjes éénmaal om in Rome.Om vervolgens even af te koelen in Winschoten.
Deze boom is inmiddeld afgezaagd.

Rene Zaterdag 17 Maart 2012 at 12:00 am | | Smurf

zestien reacties

curieuzeneuzemosterdpot

de overgang van het warme, zonnige rome naar het ijskoude winschoten is wel heel erg hard, rs! :-D

het standbeeld van de paus is (zachtjes uitgedrukt) .. eigenaardig? ;-)

curieuzeneuzemosterdpot, (URL) - 17-03-’12 01:03
Terrebel

Tsja, ik vind dat beeld van de Paus ook niet mooi. Maar misschien was het wel de bedoeling een lelijk beeld te maken? Dan was de kunstenaar succesvol!

Terrebel, (URL) - 17-03-’12 01:39
Marjolijn

Een stad als Rome zonder bouwsteigers, dat kan toch niet.
Ik heb dat standbeeld jaren geleden ook in de steigers zien staan.

Marjolijn, (URL) - 17-03-’12 05:27
CaasaSpider

Mooie collage met veel afwisseling. Heb jij geen zonnebril?

CaasaSpider, (URL) - 17-03-’12 08:13
Redstar

Terugblikken naar zo’n vakantie is ook helemaal niet erg.
Herinneringen zijn er om ons een beetje bezig te houden met wat we deden.

Redstar, (URL) - 17-03-’12 08:19
Chantal

serietje scherp vandaag, TOP!

Chantal, (URL) - 17-03-’12 08:27
lien

Rome is net een openluchtmuseum. Het is alweer bijna drie jaar geleden dat ik er ook was. Ik zou zo weer willen.

lien, (URL) - 17-03-’12 08:32
Gerda Bergsma

Rome staat nog op mijn verlanglijstje. Het begint te kriebelen als ik jouw fotoverslag zie. Het lijkt een prachtige stad te zijn. Ik hou ook zo van die oudheid!

Gerda Bergsma, (URL) - 17-03-’12 09:01
Agnès

Leuk die foto’s “uit de oude doos”. Dat standbeeld van de paus heb ik nooit gezien, maar het doet wel een beetje griezelig aan. Wat een dominant geheel. Rome is een prachtige stad, zou er best wel weer een keer naar toe willen. En dan ben je zomaar weer in Winschoten… wat een contrast…maar waarschijnlijk wel zo relaxed…of….Fijne dag….Agnès

Agnès, (URL) - 17-03-’12 10:55
ria

Lelijk is dat standbeeld zeker. De foto mag er zijn hoor en de rest ook.

ria, (URL) - 17-03-’12 11:13
Sjoerd

Met zo’n standbeeld zou je je toch in je graf omdraaien…

Sjoerd, (URL) - 17-03-’12 19:18
Di Mario

Dit is een serie waar ik niet uit kan kiezen. Quandy heeft natuurlijk altijd een streepje voor, maar die oude gebouwen zijn ook mooi…. en jij.. maar jij bent natuurlijk nog lang niet oud.

Love As always
Di mario

Di Mario, (URL) - 17-03-’12 20:54
Linda

Wat een leuk foto van Quandy en de foto’s van Rome zijn echt mooi, wat een bijzondere en mooie stad is dat toch als je het zo op de foto’s ziet…Die sneeuw ziet er mooi uit maar mag van mij wel even weg blijven, ik heb zin in de Lente

Linda, (URL) - 17-03-’12 23:39
rietepietz

Nou dat beeld van de paus is inderdaad hélemaal niks ,met “de wetenschap van nu“is die opbollende pij óók nog eens behoorlijk suggestief ! Maar natuurlijk wél veel prachtige gebouwen ,je zal ze maar moeten schilderen ;-)

rietepietz, (URL) - 18-03-’12 13:11
hanscke

Ja, daar ben ik dus pas geleden geweest. Het was ook zonnig, maar niet zo warm. Gebouwen in de steigers heb ik wel gezien, maar het standbeeld niet. Ook de open busrit heb gemaakt.

hanscke, (URL) - 19-03-’12 21:43
madbello

Toekomst en verleden zijn een illusie, het enige moment wat je hebt is het het moment van het NU ;-)

madbello, (URL) - 23-03-’12 13:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.