Raar

Het is vandaag Goede Vrijdag, en klik er maar op voor meer informatie.
Nu was ik niet vrij vandaag, en dat hoeft ook helemaal niet, want ik ben niet christelijk.

De Duitsers waren wel vrij, gezien het feit dat het in Winschoten wemelde van de witte nummerborden.
Als de Duitsers vrij zijn gaan ze altijd naar Winschoten, en dat is vaker dan wij vrij zijn, zo lijkt het.

Maar wat ik nou zo raar vind is dat sommige Nederlanders wel vrij waren vandaag, en anderen niet.
De scholen zijn wel dicht maar het werkvolk moet wel werken.
Ambtenaren schijnen ook vrij te zijn?

Hoe dan ook: raar.

Heeft u enige idee waarom dat is?
En was u vandaag ook vrij en weet u ook waarom?

(Ik ben maandag overigens wel vrij, toch vier ik geen pasen, dus bij deze vraag ik u allen nadrukkelijk om me geen vrolijk pasen toe te wensen.)

Rene Vrijdag 06 April 2012 at 6:00 pm | | Smurf

zestien reacties

Linda

Ik heb geen idee waarom het zo is, maar er moesten veel mensen werken, in het ziekenhuis werden ook geen zondagsdiensten gedraaid zoals het met feestdagen wel het geval is… Ik vind dat ze het gelijk moeten trekken..of allemaal vrij of allemaal werken.

Linda, (URL) - 06-04-’12 19:29
Sjoerd

Ik heb ook geen vrij gehad en wens je gewoon een paar fijne vrije dagen toe.

Sjoerd, (URL) - 06-04-’12 19:48
hanscke

Ik werk bij het onderwijs dus was ik vrij. Maar het is al sinds jaar en dag een hele onduidelijke dag voor wie er nu wel en niet vrij is. Echtgenoot was ook nooit vrij. Paasvakantie doen we niet meer aan. Ik moet dinsdag gewoon weer aan de bak. Paasvakantie is verschoven naar meivakantie. Pasen zegt mij verder helemaal niets en ik heb dan ook niet naar the passion gekeken. Opgeklopt EOgedoe.

hanscke, (URL) - 06-04-’12 20:08
SUSKE

hier is het 2 weken paasvakantie voor de kinderen en onderwijzers.
vandaag tot een met maandag zijn de banken gesloten en maandag moeten wij hier ook niet werken.

SUSKE, (URL) - 06-04-’12 20:36
frank-103

Ik moest vandaag werken, de vrije dag voor goede vrijdag is omgeruild met de vrijdag na hemelvaart. Overigens is de paas een oud Germaans vruchtbaarheidsfeest, vandaar de paasvuren en de eieren. Een paus heeft rond 500 na Christus bedacht om er een christelijk tintje aan te geven omdat hij anders de germanen niet kon bekeren tot het christendom, hetzelfde geldt trouwens voor kerst (zonnewendefeest). Maar met een jezus heeft het oorspronkelijk helemaal niets te maken!.

Niks mis met oude Germaanse vruchtbaarheidsfeesten, lekker vieren dus!

frank-103, (URL) - 06-04-’12 21:24
Di Mario

Ik moest gewoon werken vandaag. En maandag ben ik altijd al vrij, dus voor mij is er niets anders dan anders. Trouwens is vier ook geen pasen, maar pesach.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 06-04-’12 22:01
Irene

Dan niet. Gewoon een fijne vrije dag dan.

Irene, (URL) - 06-04-’12 22:14
jager

IK heb ook gewerkt vandaag maar thuis vandaag, en mijn vriendin staat er altijd op dat we vandaag geen vlees eten maar vis dus dat doe ik dan maar… Zij heeft ook gewerkt en had het erg druk vanwege de paas. Hier niks met pasen verder behalve lang weekend, ook wel lekker net als pinkster, dat zouden ze iedere maand een paar keer moeten, is beter :)

jager, (URL) - 06-04-’12 22:32
Thérèse

Nee, is mij ook een raadsel. Nou een gezellige maandag dan. Mag dat ?

Thérèse, (URL) - 06-04-’12 22:40
oma

Ha Rene,

Een goeie vraag.
Goede Vrijdag is niet zo’n goede dag want het is de dag waarop wordt herdacht dat Jezus terecht werd gesteld.
Het is alleen een verplichte vrije dag voor bepaalde sectoren waarin ambtenaren werkzaam zijn zoals scholen en gemeentehuizen. Daarom zijn winkels, zakelijke dienstverleners en ook banken over het algemeen gewoon open, ook de effectenbeurzen sluiten niet.
Hier werd ook gewoon gewerkt, maar de viering is pas in de avond uren. oma

oma, (URL) - 06-04-’12 22:52
ria

Hier wemelt het ook van die witte borden, paasdrukte noemen ze dat. De scholen hebben paasvakantie en wij doen net als anders.

ria, (URL) - 06-04-’12 23:09
Marjolijn

Dan wens ik je een fijn lang weekend.

Marjolijn, (URL) - 07-04-’12 05:13
gerdaYD

Met deze Renesmurf: géén vrolijk Pasen hoor! wink, big smile
Maar je een fijn weekend toewensen mag toch wel?

gerdaYD, (URL) - 07-04-’12 07:32
Bart

Duitsers die vrij zijn, komen naar Zeeland. Dat weet ik zeker ! Ik was overigens ook niet vrij. Ben wel christelijk. Maar ik hoef geen vrij hoor.

Bart, (URL) - 07-04-’12 11:19
rietepietz

Ik ben in ieder geval huisvrouw en die zijn soweiso niet vrij want natuurlijk gaan er veel huishoudelijke taken gewoon door !Ik kan het niet meer volgen wie er wél of niet vrij is ,vroeger waren winkels met een katholieke eigenaar wél gesloten ,anderen niet maar ook dát verschil is weg. Ze doen maar wat geloof ik .
Ik wens niemand een “vrolijk paasfeest” ,dat heb ik altijd een vreemde uitdrukking gevonden gezien de gebeurtenissen op goede vrijdag waarop het paasgeest gebaseerd is , ik kan “vrolijk“trouwens ook niet goed in verband brengen met renesmurf ,maar dat kan aan mij liggen !

rietepietz, (URL) - 07-04-’12 17:07
Fokko

Waarom maakt het jou wat uit of mensen je vrolijk pasen wensen of niet?

Fokko, (URL) - 07-04-’12 19:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.