Fijn langs de gRenzen van NedeRland op de VPRO

Ik weet niet hoe en waarom, maar ik vind de grens altijd boeiend.
Ergens is ooit eens een lijn getrokkken.
En daarachter gaat men niet gebukt onder onze koningshuis en is men niet bezig met een TROS of AVRO en is vrijwel alles anders.

En nu is de VPRO begonnen met een programma over de rafelranden van Nederland, De Grens.
Presentatot Tommy weet dingen ik wil weten en komt op plekken waar ik zeer benieuwd naar ben.
Hoe komt het zo, waarom is het zo, en hoe nu verder?
Tot zover dan dit logje, nu mag u reageren.
En probeer dan om niet iets te zeggen wat u overal op kan zeggen, dat is niet leuk.

Rene Donderdag 28 Februari 2013 at 6:00 pm | | Smurf

elf reacties

Thérèse

Ik zal eens gauw in de (VPRO)gids gaan kijken wat het precies is. Ik zag wel de foto van hem op de omslag. En hij schreef ook een prachtboek Joe Speedboot, maar ik weet het jij leest geen boeken. Jammer. Daar is ook veel interessants bij. Daarom kijk ik weinig TV.

Thérèse, (URL) - 28-02-’13 19:33
jager

Apart volk daar aan de grens, maar dat kan ik overal wel op zeggen Rene ;)
Er wonen vast ook hele aparte mensen op de Grens tussen Friesland en Groningen!

jager, (URL) - 28-02-’13 20:36
Sjoerd

Veel tv zie ik niet, hooguit kijk ik een keer uitzending gemist. maar over de landsgrenzen is heel veel te zeggen. We zijn hier Duits, Oostenrijks, Frans en Spaans geweest. De grens correctie, de euregio. Volgens mij kun je over Limburgse grenzen diverse programma’s maken.

Sjoerd, (URL) - 28-02-’13 20:39
tagrijn

Grenzen zijn vervelende dingen; weg ermee. Overal wonen mensen en die zijn allemaal hetzelfde. De wereld is van en voor iedereen.

tagrijn, (URL) - 28-02-’13 21:27
Di Mario

Mmmmmm, dat moet lukken denk ik zo. Interessant. Is dit al bezig of moet dit nog beginnen. Weet je.. je heb gelijk.. (dat zal je vast antwoorden, zoek het lekker zelf even uit) Dus ik ga even rondneuzen of ik er al iets van kan vinden.

Love As Always
di mario

Di Mario, (URL) - 28-02-’13 21:27
Di Mario

Ik heb hem al gevonden, ik ben even onder de pannen.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 28-02-’13 21:28
Terrebel

Eigenlijk wel een raar iets, grenzen. Waarom zou je zeggen: ‘je mag tot hier komen en niet verder.’ ? Het programma lijkt mij wel erg interessant.

Terrebel, (URL) - 28-02-’13 22:54
oma

Ha Rene,

Ben niet zo’n tv kijker, maar zal eens kijken ben ook wel benieuwd naar de onbekende dingen aan de gens. oma

oma, (URL) - 28-02-’13 23:01
oma

Heb gelijk gekeken Rene, anders schiet het er weer bij in.
Een goeie reportage van luchtig naar serieus, ga zondag ook kijken. oma

oma, (URL) - 28-02-’13 23:29
frank-103

Leuk programma, de grenzen met het buitenland hebben zo hun oorsprong in het verleden, de oude graafschappen die zich aangesloten hebben tot een land met een koning of keizer aan het hoofd. En vaak volgen de grenzen een rivier, sloot of weg, zodat het voor iedereen duidelijk is waar de grens is.

frank-103, (URL) - 28-02-’13 23:53
Marjolijn

Toeval denk ik, maar dit programma was bijna hetzelfde als dat van de Hokjesman.

Marjolijn, (URL) - 01-03-’13 05:30
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.