Geschiedenis

Voor ik u meeneem naar de hoofdstad eerst even kijken naar het wachten op de trein te Winschoten.De Nachtwacht.Want ik was onlangs even kijken in het Rijksmuseum te Amsterdam en daar verzamelen ze van alles, het hele gebouw staat vol.Het gebouw zelf vind ik prachtig mooi.Ik vind het plafond met al dat glas en hangspul voor de lampen spuugllijk en best jammer, en ook wel schandelijk voor het gebouw.Eén der vele raamkozijnen der trappen.Ik hoef natuurlijk niet zo goed mogelijk dat schilderij vast te leggen, dat probeert elke minuut iemand anders al, ik laat dan liever zien waar het onder hangt en dat er bovenin op de peiler nog standbeeldjes staan.De wachtrij aan de achterkant, die gaan ook allemaal nog de nachtwacht zien en wellicht ook uit dit raam naar buiten kijken.Ik zeg het er nog maar even bij, hoe mooi het gebouw ook is, de verbouwing van tien jaar en tientallen miljoenen keur ik af, dat had niet gemoeten.Toch knap dat Nederland het voor elkaar gekregen heeft dat zowat de hele wereld dit kent en wil zien.Er was geen geld meer voor echte kroonluchters.Zo heb ik ze gemaakt, geplaatst en voorzien van mijn mening, en wat er in aan reactie`s onder komt staan is aan u.

Rene Zaterdag 25 Mei 2013 at 11:00 pm | | Smurf

achttien reacties

Marjolijn

Dat doorkijkje aan de trap is wel een mooie foto.

Marjolijn, (URL) - 26-05-’13 04:32
Sjoerd

Wij hadden al die ouwe troep al lang weggemieterd…

Sjoerd, (URL) - 26-05-’13 07:45
karel

ja die hebben een flinke verzameling oud goed wat duur betaalt is dus geen geld meer voor mooie kroonluchters , jammer
het is cq was een pracht gebouw , maar men wil het zonodig modern maken en dan verdwijnt de schoonheid
wens je een zonnige zondag

karel, (URL) - 26-05-’13 09:08
Redstar

Er staat idd enorm veel. Ik hou zelf niet zo van musea. Die beeldjes staan zo ook eens op de foto.

Redstar, (URL) - 26-05-’13 09:21
Door

Ik kan er niet over oordelen, ben er nog niet geweest. Je foto’s zijn weer eens vanuit een andere invalshoek, dat vind ik dan weer geinig.

Door, (URL) - 26-05-’13 11:33
Chantal

sneeuw in mei, het is haast al niet meer vreemd

Chantal, (URL) - 26-05-’13 12:06
hanscke

Ooit ben ik wel eens in het rijksmuseum geweest, maar dat is al zo lang geleden waardoor ik straks àls ik er een keer kom geen vergelijking kan maken. Maar ergens zegt iets mij, dat die hele verbouwing helemaal niet had hoeven te gebeuren.

hanscke, (URL) - 26-05-’13 13:17
frank-103

Ik ben ook van plan weer eens te gaan kijken bij het rijksmuseum, maar ik kom vast ook alleen thuis met een foto van de nachtwacht! Grappig dat jij juist andere zaken op de foto zet.Dat zo’n gebouw opgeknapt wordt vind ik goed, dat is beter dan laten verslonzen en moeten afbreken.

frank-103, (URL) - 26-05-’13 15:52
Thérèse

Nou als ik die wachtrij zo zie, ga ik maar wat later in het jaar. Ik kom echt niet alleen voor de Nachtwacht. Er is daar zoveel moois te zien. Vroeger kwamen we er best vaak en dan gingen we steeds een ander gedeelte bekijken. Maar eerst ga ik naar het Stedelijk Museum. Ben daar ook heel benieuwd naar.

Thérèse, (URL) - 26-05-’13 19:25
lien

Ik heb gehoord dat het heel mooi geworden is. Vooral de muren die al die jaren witgepleisterd waren geweest en nu hun oorspronkelijke kleuren weer hebben. Die lange rijen schrikken me nog wat af ook al heb ik een museumkaart. Maar over een paar weken ga ik met collega’s van school. Het Stedelijk is ook prachtig geworden. Lijkt me ook wel iets voor jou.

lien, (URL) - 26-05-’13 19:42
Di Mario

Die boot die wil ik wel thuis hebben. Dat is een mooie Of denk je dat ie te groot is voor bij mij in huis?

Love As always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 26-05-’13 19:45
ria

Mooie glas in lood ramen ook. Winschoten in de sneeuw mag er ook zijn :-)

ria, (URL) - 26-05-’13 20:03
Barrie

Belangrijkste is dat we weer onder ‘t poortje kunne fietse ;-)

Barrie, (URL) - 26-05-’13 22:48
Linda

Wat een mooie serie foto’s. Fijn dat je het gebouw laat zien, ik hoop daar ook eens heen te gaan. Zelfs de sneeuw foto past erbij nu het nog steeds zo koud is.

Linda, (URL) - 27-05-’13 00:33
Henry

Ik ga ook wel als de wachtrijen korter worden. Jammer dat de nachtwacht foto’s enigszins onscherp zijn maar ze geven een mooie indruk! thanks mate

Henry, (URL) - 27-05-’13 00:47
rietepietz

Ik ben er nog nooit geweest en het kan dus best nog een paar jaar wachten ,tot er géén wachtrijen staan .
Dat er geen kroonluchters hangen zal minder met geld te maken hebben dan wel met de soort licht die men nodig denkt te hebben om alles goed te belichten.
het is inderdaad schandálig veel geld en had ongetwijfeld véél goedkoper gekund als niet alles over 25 schijven loopt die er állemaal flink aan willen verdienen !

rietepietz, (URL) - 27-05-’13 17:11
cuisineceline

Wat een leuke reeks!

cuisineceline, (URL) - 27-05-’13 21:08
Sheila

mooie foto’s. ik ben te lui om te gaan, dus bedankt :)
ps kroonluchters schoonmaken is een rotkarwij

Sheila, - 28-05-’13 18:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.