Geschiedenis

Ik had het van de week over de Winschoter Toren en dacht, ik zal hem eens laten zien.En toen ik er op stond zag ik dit.Het is allemaal niet actueel, maar ik vind dat ook nergens voor nodig.Kijk, daarachter de hijskraan bij de bouw van De Klinker.Wie een beetje oplet ziet zelf ook wel dat mijn weblog niet tijdsgebonden is.
Winschoten is zeer groen, maar daar is momenteel buiten weinig van te zien, temeer daar het op moment van loggen zelfs helemaal donker is buiten.Als een foto actueel is zeg ik dat er even bij, en dat is nu het geval.Hedenmiddag hoorde ik dat het hoogste punt is bereikt.In cultuurhuis De Klinker komt een theater, de muziekschool, de lokale omroep en de bibliotheek.
En ik geloof ook nog een filmzaal.Even tussendoor, dit is een pond 30+Komijn J belegen, omdat 30+zoet niet op voorraad was.
Tussen de nagels door smaakt het prima, toch zal ik hierna nimmer meer iets met nagels nemen.
Dit is dus een historische homp, want mijn allerlaatste, wat nagelkaas betreft dan.Oke, niet gaan verzanden in gelul nu, zeg ik even tegen mezelf, en ik laat even een hedenmiddag gemaakte inzoomfoto zien van De Klinker vandaag.En nog eentje om mee af te sluiten, en op het straatnaambordje staat Zeeheldenstraat.

Rene Dinsdag 28 Januari 2014 at 10:22 pm | | Smurf
Gebruikte Tags: ,

negentien reacties

Karel

nee komijnen kaas is ook niet aan mij besteed
voor de rest is het een aardige blik op de stad
als je de kans krijgt om Schotland te door kruisen , pak het

Karel, (URL) - 29-01-’14 00:10
Thérèse

Ach welnee, het hoeft ook helemaal niet actueel te zijn. Ik zie ook wel dat de bomen groen zijn en dat dat nú niet kan, omdat het een soort van winter is.
Wel vraag ik mij af waarom je om te proeven altijd meteen zo’n knoeperd van een stuk kaas neemt.
Verder leuk hoor al die foto’s. Moest je helemaal te voet die toren op?

Thérèse, (URL) - 29-01-’14 01:28
boerin zonder naam

Okay…. Je krijgt jer reactie:
Wat de kaas betreft, probeer de boerenkomijnenkaas van mijn man eens….. een stuk lekkerder dan fabriekskaas!
Wat mijn blog betreft:
Twee dagen even niet bij iedereen reagereis toch géén straf; dat maak ik later weer goed. Iedereen reageert ook niet bij mij dus hoef ik dat ook niet terug te doen.
Qua tijd zit jij waarschijnlijk ook iets tuimer dan ik. Ik sta om 4 uur op ‘s morgens, doe wat huishoudelijks, kijk de mail en blog even na, dan ga ik mesten voeren en melken, ik verzorg de rest van het vee (kalveren, konijnen, pony) dan zijn mijn ouders aan de beurt, mijn vader is invalide en hulpbehoevend. Eer ik aan mijn ontbijt zit heb ik er al een dagtaak opzitten. Mijn man werkt elders in het dorp op zijn eigen bedrijf met twee broers, dus die komt mij niet helpen. ( Hij is kaasmaker) tussen 10 en 12 uur heb ik even tijd om iets in huis te doen, mits er op het bedrijf geen dringende zaken zijn. Dan moet er eten gekookt worden (twee huisgezinnen) en komt manlief thuis voor de warme prak. pas na 14.00 uur komt er weer wat uit mijn handen qua werk. Na vieren begint het hele bedrijfritueel op nieuw (zie ‘s morgens). Dat betekend dat ik ‘s avonds om een uur of negen binnen ben, wijnons avondmaal gebruiken, nog wat adminstratie wergwerk en dan is het al snel half elf. ‘s Nachts moet ik ook nog eens met regelmaat mijn bed uit om mijn vader te helpen of om naar het vee te kijken, bijvoorbeeld als er een koe kalft. Ik heb het dus druk op mijn manier.
Dat ik twee dagen even iets minder blog…. is nu misschien even begrijpelijker…. Nee, waarschijnlijk niet voor jou, want bij komt er geen visite in….. Nou bij mij wel, en daarom neem ik even tijd voor deze mensen. Bij voorkeur in een schoon huis. met koffie en gebak. En daarom even een algemeen schrijven op mijn blog. En nu ben je vijdag pas weer aan de beurt voor een reactie, want deze vandaag is lang genoeg voor twee dagen lijkt me zo.

boerin zonder naam, (URL) - 29-01-’14 04:48
Marjolijn

Ha, de werkmannen bij de klinker hadden dus een feestje gisteren…!
Dat wordt dus nog flink kaas eten, ook al vind je deze niet zo lekker.

Marjolijn, (URL) - 29-01-’14 06:14
Sjoerd

Dat schiet goed op met het bouwen, het wordt veel groter dan ik dacht met die toren erbij. Komijnekaas vind ik heerlijk, maar ik ben ook de enige hier in huis. De rest vindt het maar niks.

Sjoerd, (URL) - 29-01-’14 07:01
merel

het hoeft ook niet altijd tijdsgebonden te zijn, mooi om het eens van zo hoog te bekijken

merel, (URL) - 29-01-’14 08:07
Chantal

30+ zoet? Ik ken die kaassoort niet, wat maakt hem zoet?

Chantal, (URL) - 29-01-’14 08:10
gerdaYD

Tijdsgebonden of niet, ik vind dit persoonlijk een mooie fotoreportage… het was zeker een hele klim? Gelukkig is er de kaas om de inwendige mens te versterken!

gerdaYD, (URL) - 29-01-’14 09:09
John

Actueel bloggen is bijna niet mogelijk. Of je moet het doen op het moment suprême. Kaas eet ik zelden.
En jonge kaas vind ik het lekkerst als ik het eet. .

John , (URL) - 29-01-’14 09:26
Di Mario

Ik vind eigenlijk bijna alle kazen wel lekker. Alleen jonge niet altijd. Wat een foto’s allemaal weer. En wat is actueel. Een foto die vanochtend is genomen is een dag later in princiepe niet actueel meer. Maar dat maakt niet uit. Het gaat er toch om wat je wilt laten zien en wat je hebt meegemaakt.

Love As Always
Di mario

Di Mario, (URL) - 29-01-’14 10:05
Karel

nee die meneer maakte dat wel degelijk met de voetjes in sneeuwschoentjes
best zwaar maar ook mooi werk

Karel, (URL) - 29-01-’14 15:23
Sas

Ik hou heel erg van jonge kaas! Mjamm. Net nog gegeten.

Sas, (URL) - 29-01-’14 15:49
Frank-103

De nagel kaas (komijnen kaas?) koop ik regelmatig, ter afwisseling van de gewone jonge kaas. Ik lust geen oude kaas, en zo heeft iedereen zijn voorkeur! Actualiteit is inderdaad soms heel lastig, en ik zie ook liever zonnige zomerse plaatjes dan nu met regenachtig weer. Wel schijnt er bij jou in groningen sneeuw te liggen, daarvan wil ik wel weer graag foto’s zien, want hier ligt helemaal geen sneeuw.

Frank-103, - 29-01-’14 16:45
Han

Leuk blog heb je Smurf, nu het wit is bij jullie laat jij zomer plaatjes zien!

Han, (URL) - 29-01-’14 20:08
jager

Mooi uitzicht met mooi weer en ik dacht dat daar nu sneeuw lag en geen zon… Komijnen kaas, lang niet gegeten maar vandaag toevallig gekocht en toch best lekker!

jager, (URL) - 29-01-’14 21:56
Mirjam Kakelbont

Haha, omdat het op moment van bloggen helemaal donker is :D
En nee, mij doe je ook geen plezier met pitjeskaas, of komijnekaas, of panpan. Ik eet uitsluitend jonge kaas op brood, maar kan wel smullen van een stukje stinkkaas bij een glaasje wijn. Proost!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 29-01-’14 22:02
ria

Dat was dus pannenbier bij de Klinker, dat hoort zo, ze zzullen er best een feestje van gemaakt hebben. Komijnekaas is lekker! therese heeft wel gelijk, je kunt toch ook een paar verschillende kleine stukjes nemen?

ria, (URL) - 29-01-’14 22:35
rietepietz

Dat is natuurlijk wel duidelijk dat de foto’s uit een ander seizoen zijn, dat geldt óók als je sneeuwfoto’s zet in de zomer;-)
Ik vind het torentje tóch mooie dan het nieuwe gebouw maar goed, dat is appels met peren vergelijken!

rietepietz, (URL) - 30-01-’14 18:14
Linda

Leuk dat het hoogste punt bereikt is bij de Klinker, het is een indrukwekkend gebouw aan het worden? Komijnekaas vind ik erg lekker, maar smaken verschillen. Leuke foto’s weer, hopelijk is snel alles weer net zo groen als op de foto’s.

Linda, (URL) - 04-02-’14 10:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.