GRootheRtogdom

Vandaag zijn we naar een Belgische Klooster geweest, en wel de Abij Notre Dame d`Orval.Het is ongeveer een uurtje rijden vanaf Luxemburg.
Nu is het zo dat ze in Luxemburg overal met de wegen bezig zijn, in Belgie doen ze dat volgens mij al jaren niet meer.Het klooster bestaat uit twee gedeeltes, en het gedeelte waar de 14 monniken leven konden we slechts vanaf de zijkant zien.We kregen een rondleiding in het Nederlands en leerden zo van alles en nog wat.We zagen eveneens hoe ze het bier maken, en hoe ze het kaas maken moeten we zelf dan maar bedenken.De ruine vond ik het mooist, maar een kijkje in de kerk was ook wel leuk.Daarna, vlak buiten het klooster, lekker gegeten, en daar zat hun kaas overheen.Ik vind geloof maar iets raars, en mensen die hun hele bestaan daar aan opofferen, daar heb ik dan toch mijn bedenkingen bij.Maar goed, ze doen er niemand kwaad mee, dus ze gaan hun gang maar.En al had ik er wel bezwaren tegen, dan nog gaan ze hun gang.

Rene Dinsdag 28 Juli 2015 at 10:22 pm | | Smurf

zeven reacties

Marjolijn

Dat maaltje zal beslist goed gesmaakt hebben….!!

Marjolijn, (URL) - 29-07-’15 07:32
Sjoerd

Mooi stukje land hebben ze daar. Daar zat vroeger al het geld vanuit de hele omgeving.

Sjoerd, (URL) - 29-07-’15 08:02
John

Nee, in België zijn ze al een eeuw geleden gestopt met weg onderhoud.

John, (URL) - 29-07-’15 09:25
Rietepietz

Nou of mensen die een bepaald geloof belijden niemand kwaad doen…… niet iederéén natuurlijk maar er gebeuren toch wel héél treurige dingen uit naam van “het geloof.” .
Maar het is wél een prachtig gebouw waar de monniken wonen je zou er bijna voor intreden!
Ze weten wat lekker eten is óók zo te zien!

Rietepietz, (URL) - 29-07-’15 16:53
Terrence

Ziet er lekker uit, René! Erg interessant lijkt mij ook. En ja, veel mensen hebben wel een soort van geloof nodig, lijkt het wel. Zo gelooft de ene persoon in God (in andere talen heet die Allah of Jahweh) en de ander in het merk Apple. ‘Kijk naar de cijfers: deze android telefoon is beter dan jouw iPhone.’ -‘Ja maar dat zijn maar cijfers. Feiten zeggen niets over de werkelijkheid en die is dat ik geloof dat mijn telefoon beter is dan de jouwe.’ Mensen zijn raar. Maar ook wel grappig.

Terrence, (URL) - 29-07-’15 20:03
Albert y Mara fotoblog

Een geestelijke en spirituele dag dus, die afgesloten werd met een prima maaltijd ;-)
Grtz Mara

Albert y Mara fotoblog, (URL) - 29-07-’15 23:26
hanscke

Altijd mooi om ook eens een inkijkje van andersdenkende mensen te krijgen

hanscke, (URL) - 30-07-’15 12:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.