DopplakkeRtje

Ik had een vraag over tandpasta en ging het etiket eens lezen.
En dat vond ik zo leuk dat ik het geheel maar eens overtik.

NL VOLG ALTIJD DE AANWIJZINGEN OP HET ETIKET
Poets 2x per dag en niet vaker dan 3x, slik zo weinig mogelijk door en spuug uit.
Buiten bereik van kinderen houden.
Gebruik voor kinderen van zes jaar of jonger niet meer tandpasta dan de grootte van een erwt.
Zorg dat ze zo weinig mogelijk tandpasta inslikken.
Raadpleeg een (tand)arts als uw kind fluoride in een andere vorm gebruikt.
Indien irritatie optreedt, gebruik beinidigen.

Merkwaardige tekst.
Dus buiten bereik van kinderen houden, maar als ze het dan toch pakken en op de spiegel smeren, dan dus de dokter er bij halen, die gaat het waarschijnlijk schoonmaken?

En bij irritatie gebruik beindigen, alsof je dan nog door zou willen en kunnen gaan!

Nou ja, evengoed, ik vroeg me dus af waarom er zo`n plakkerje op de opening zit.
Bij een nieuwe tube zit er onder de dop een plakkerje op de opening en dat gaat er zeer vervelend af.
Waarom is dat?

Vroeger was dat toch niet zo?
Of ligt dat aan mijn merkkeuze of hebben ze dat allemaal?

Ik gebruik Aquafresh extreme clean pure breath voor een langdurige frisse adem sensatie.
Maar dat gepruts met het plakkertje doet me overwegen over te stappen op iets zonder vervelend plakkertje.
Bestaan die?

Welk merk gebruikt u en zit daar ook zo`n vervelend plakkertje bij?

Nou, nu maar eens kijken wat dit logpraatje overlevert.

Rene Zaterdag 22 Augustus 2015 at 10:22 pm | | Smurf

tien reacties

Di Mario

Vroeger met die tubes, moest je het toen niet doorprikken. Ik weet het niet eens meer. Het zal wel met hygiëne te maken hebben. Ik gebruik meestal Taya dent. Maar dat is in Nederland niet te koop. Als ik toch tandpasta gebruik, dan is dat Zendium.. daar heb je ook dat dingetje op zitten.

Love As Always
Di Mario

Di Mario , (URL) - 22-08-’15 22:46
frank-103

Paradontax, met een vieze smaak, die wil je wel uitspugen!

frank-103, (URL) - 23-08-’15 00:52
Marjolijn

Ik vraag me af of je nog wel een tube tandpasta zonder extra plakkertje kunt vinden.
Gewoon met een puntje van schaar of mesje insteken en je kunt het er zo aftrekken.

Marjolijn, (URL) - 23-08-’15 05:01
Sjoerd

Dat is eenvoudig ik gebruik al meer dan 40 jaar geen tandpasta meer…

Sjoerd, (URL) - 23-08-’15 07:02
Chantal

Ik gebruik Colgate Max White fresh (en dat is zonder plakkertje)

Chantal, (URL) - 23-08-’15 08:33
ria

Soms kan je ook met de achterkant van de dop die afsluitertjes doorprikken. Ik gebruik ook geen tandpasta meer, maar mijn wederhelft gebruikt Zendium, ik zal eens in de gaten houden of daar dingetjes op zitten.

ria, (URL) - 23-08-’15 09:17
John

Ik gebruik parodontax zonder fluoride. Ook daar wel een plakkertje bij het eerste openen. Volgens mij doen ze het tegenwoordig allemaal.
Ik las ergens dat je kunt doodgaan van te veel tandpasta doorslikken. Of het waar is weet ik niet. Wellicht moet je 10 kilo eten.

John, (URL) - 23-08-’15 10:09
Rietepietz

Volgens mij zijn die plakkertjes bedoeld om alles luchtdicht af te sluiten en dat lijkt me wel nuttig.
Ik heb er eigenlijk nooit last mee om het eraf te halen want er zit toch een klein “lipje“aan om het eraf te trekken. Wij gebruiken gewoon het eigen merk van de Aldi, spotgoedkoop en vast niet slechter voor je lichaam dan andere merken.

Rietepietz, (URL) - 23-08-’15 18:45
Mirjam Kakelbont

Wij gebruiken Oral B en die heeft ook zulke verrekte plakkertjes. Volgens mij een extra zekerheid dat niemand in de supermarkt de dop eraf draait en een lik over de tube geeft ;-) Ik heb nagels en trek het plakkertje er met een ruk af. Tandpasta slik ik niet bewust door.
Leuk om zoveel verschillende reacties te lezen!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 23-08-’15 20:43
Daan

Er zijn er ook die een plastic afsluite hebben die je dan eenvoudig met de bovenkant van de dop eraf kan draaien, elmex geloof ik, dat kan je aan de buitenkant zien als er een inkeping midden bovenin de dop zit, meestal veelhoekig. Ik doe te lang met een tube om me te herinneren of ze nu een plakkertje hadden of niet., doorprikken kan ook nog altijd :)

Daan, (URL) - 25-08-’15 10:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.