U ziet maaR

Ik kreeg onlangs een brief van een uitvaartvereniging, dat ze een bijeenkomst zouden houden in de Marktpleinkerk, dat er lijkwagens tentoongesteld werden, alsmede een koets en dat ze hun best zouden doen de overlast te beperken en dat ik van harte welkom was.Nu ben ik niet naar die bijeenkomst geweest, maar nam wel deze twee foto`s vanaf mijn balkon.En toen zag ik dat ze achter de kerk de paaltjes weghaalden omdat er woensdag kermis komt.De zondag hingen daar linten en in de avond stonden de eerste kermiswagens al op het Marktplein.En ik zag ook nog de koets weer vertekken.En ik maar denken dat daar een paard voor hoort, maar zo kan het dus kennelijk ook.Dit is de bus die me bracht in het kader van de nacht van de nacht naar Nieuwe Statenzijl en weer terug.En toch zat de bus bomvol.En hier mochten we even kijken waar de vissen langskomen onderweg van zee naar de kanalen op.En aan de overkant de Duitse stad Emden, opgloeiend in de nacht.Ik houd u op de hoogte.

Rene Maandag 26 Oktober 2015 at 10:22 pm | | Smurf

veertien reacties

Di Mario

Kermis, joh.. bij ons is dat echt zo’n beetje uitgestorven, ik snap niet dat ze er nog staan bij ons. Ik zou ook niet naar die bijeenkomst geweest zijn, daar wil ik me voorlopig nog niet laten zien.

Love as always
di Mario

Di Mario, (URL) - 26-10-’15 22:59
curieuzeneuzemosterdpot

ze hebben hun belofte gehouden en geen overlast bezorgd?
nu op naar de kermis! :-D

curieuzeneuzemosterdpot, (URL) - 27-10-’15 00:38
Thérèse

Je woont daar zo mooi, je kunt alles bekijken en fotograferen. En zo zie je meteen hoe betrekkelijk alles is en kun je er mooi een beetje om glimlachen en nu bedoel ik even die koets met de auto ervoor.

Thérèse, (URL) - 27-10-’15 00:55
Marjolijn

Op naar de najaarskermis, de uitvaartonderneming mag nog wel even wachten…!

Marjolijn, (URL) - 27-10-’15 05:14
John

Leuke plek daar waar de vissen de kanalen opgaan. Vooral als het paling is natuurlijk. Er zijn vast wat vissers die dat niet verkeerd vinden.

John, (URL) - 27-10-’15 08:39
Albert y Mara fotoblog

Op jouw leeftijd is de dood en alles wat daar nauw mee samenhangt nog heel ver weg. Voor je ouders ligt dat misschien vast anders. Ik ben benieuwd naar je foto’s van de opbouw van de kermis bij jou.
Grtz Mara

Albert y Mara fotoblog, (URL) - 27-10-’15 09:09
Rietepietz

De dood is “handel” blijkt maar weer. En best wel een behoorlijk contrast met de kermis erna;-) nou ja, zo is het leven. Práchtige foto die laatste !

Rietepietz, (URL) - 27-10-’15 09:32
gerdaYD

Raar vind ik uitgenodigd te worden op een demonstratie van lijkwagens. Maar waarom ook niet, zo kan je op voorhand kiezen of je nu per wagen of per koets naar het kerkhof zal trekken later hihi.
Gelukkig maakten de wagens plaats voor de kermiswagens zodat de dag toch op een vrolijke noot kon eindigen…

gerdaYD, (URL) - 27-10-’15 10:34
Sjoerd

Je hoeft je in ieder geval nooit te vervelen als je op een marktplein woont.

Sjoerd, (URL) - 27-10-’15 12:03
ria

Alweer kermis! Het is toch altijd feest daar.

ria, (URL) - 27-10-’15 12:51
tagrijn

Dit was wel de van alles en nog wat show vandaag! Maar zo blijven we op de hoogte van het leven in onstuimig Winschoten.

tagrijn, (URL) - 27-10-’15 17:26
Frank-103

Die koets, daar kun je beter voorlopig niet mee reizen, dat lijkt mij niks leuk. Dan kan je beter met de bus, al is die vol!

Frank-103, - 27-10-’15 18:55
Mirjam Kakelbont

Wel netjes dat de uitvaartvereniging je op de hoogte bracht. Zo’n koets zonder paarden kan echt niet ;-) Dan maar liever met de bus!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 28-10-’15 15:30
Laurent

Eigenaardige tentoonstelling zeg, van lijkwagens.

Laurent, - 01-11-’15 12:31
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.