MijmeRingen met beeld

Marktplein Winschoten, zoals het eens was.Marktplein Winschoten, zoals het onlangs was.En als ik dan inzoom, vanaf mijn balkon, kan ik dit vastleggen.
Want in het kader van de open dag van de sportschool in de voormalige bioscoop was daar een springkussen en een balonnenboog.
Niet veel later lieten ze een hondje de balonnen stuk knallen.Kijk, het begin van de Marktstraat, waar ze bezig zijn de bodem te saneren.Als ik de camera iets naar links hou levert het een heel ander plaatje op dan wanneer iets naar rechts.Zoek de verschillen, of overeenkomsten, of beiden.Ik ben ook wel eens in Oudeschans, en bij het zien van dit bordje vroeg ik me af waarom zoiets niet wandelpad heet.
Fietsen is een bezigheid, maar ook een apparaat, dus bij fietspad denk ik dat ze de combinatie bedoelen.
Maar voetpad, men loopt toch op schoeisel.En in Oudeschans deze brug.Terug naar Winschoten, en wel de voormalige biblitheek, tegenover het stadhuis, hangt momenteel veel kunst.
Gratis te bezichtigen, aankomende weekeinde ook nog.Ik had een voorstelling bijgewoond in De Klinker en liep door de Langestraat weer naar huis en deze etalage viel me op.Men spreek een jaargetijde internationaal aan als ware het een persoon.
En toch leuk, dan mag het wel.

Rene Dinsdag 22 Maart 2016 at 10:22 pm | | Smurf

zeven reacties

די מריו

Ik heb de lente wel gemist…. Ik moet wel glimlachen om je beredenering van voetpad… Goed bezig jij.

Love As Alwyas
Di Mairo

די מריו, (URL) - 22-03-’16 22:58
Hans

Je zet me aan het denken, ik denk dat ik het verschil wel zie, de afstand en verhard of onverhard.
Zo ben ik weer wat wijzer Rene. Hans
Heb het wel opgezocht. :)
Een voetpad is een deel van de verkeersinfrastructuur dat uitsluitend bedoeld is voor voetgangers.
En een wandelpad is een pad of route bedoeld om te bewandelen. Wandelroutes of wandelpaden met een recreatief oogmerk lopen zo veel mogelijk over onverharde paden, alleen waar het niet anders kan wordt gebruikgemaakt van fietspaden of asfaltwegen. De meeste bestaande wandelpaden in Nederland zijn binnen 1 dag af te leggen, en variëren qua afstand van enkele kilometers tot circa 20 kilometer. Een goed voorbeeld zijn de populaire NS-wandelingen.

Hans, (URL) - 22-03-’16 23:11
Marjolijn

Zonder sneeuw ziet de markt er veel mooier en groter uit.

Marjolijn, (URL) - 23-03-’16 05:35
John

Dat gele gebouw springt in het oog. Leuk! Ik mag dat wel.

John, (URL) - 23-03-’16 08:46
Sjoerd

Hans heeft het mooi uitgezocht. Maar het statement op de laatste foto spreekt me wel aan. Hallo lente, we missen je…

Sjoerd, (URL) - 23-03-’16 09:03
Rietepietz

Waarschijnlijk is ‘voetpad” nog een overblijfsel uit de tijd dat men nog sprak van “te voet gaan” als men bedoelde “lopend” .

Rietepietz, (URL) - 23-03-’16 16:19
frank-103

Dat gele huisje is wel grappig, die mensen mogen het vast niet zomaar een andere kleur meer schilderen.

frank-103, (URL) - 23-03-’16 23:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.