Stemwijzer

7. Asielzoekerscentrum

In de gemeente Oldambt, waar Winschoten de hoofdstad van is, was ten tijde van de gemeenteraadsverkiezingen een heuse stemwijzer online verschenen.
Daar kon men alleen kiezen uit eens of oneens of overslaan, mijn antwoord geef ik dan wel op mijn weblog:


In de gemeente Oldambt mag geen asielzoekerscentrum (azc) worden gebouwd.


Ik vind dat de tijd rijp is dat elke gemeente in Nederland een asielzoekerscentrum moet hebben.
Er zijn vluchtelingen genoeg, laat ze maar binnen, help ze.
En dan zo spoedig mogelijk door laten stromen in de samenleving, dan is er weer ruimte voor nieuwe.

Niet aldoor dat gezeur en gezemel en dat het jaren duurt en we goed aangepaste kinderen het land uitzetten, maar gewoon doorwerken en helpen.
Dat Nederland overvol is is onzin, er zijn zelfs gebieden in dit land waar de bevolking juist afneemt.

En dan nu gaarne uw mening, graag voorzien van enig uitleg.

Rene Zondag 28 Oktober 2018 at 10:22 pm | | Smurf

negen reacties

די מריו

We zullen inderdaad mensen om ons heen moeten helpen. Mensen komen niet voor hun lol naar Nederland, dat kan ik me niet voorstellen

Love As Always
Di mario

די מריו, (URL) - 29-10-’18 07:10
Francky

Die mensen moeten geholpen worden.
Hier neemt nergens de bevolking af, maar plaats is er voor hen nog genoeg.

Francky, (URL) - 29-10-’18 09:36
willy

asielzoekers moeten geholpen worden

hier hebben we wel last van transmigranten, die geen asiel willen aanvragen

Engeland is hun enige doel..

maar daar zijn ze niet welkom..

willy, (URL) - 29-10-’18 15:25
villasappho

Ik vind dat we vluchtelingen op moeten vangen maar ze hebben moeite een toekomst op te bouwen. En dan vraag ik me af als ze na jaren van in Nederland wonen nog steeds in de bijstand zitten, heeft dit wel nut? En wat moeten we met het huurwoning te kort? Wel moet er wetgeving komen dat vluchtelingen niet in Nederland mogen zijn als ze niet hier asiel aanvragen.

villasappho, (URL) - 29-10-’18 16:33
Rietepietz

Waarom zouden ze nieuwe gebouwen neer moeten zetten als er zoveel leeg staan , vraag ik me dan af. Snelle procedures zijn belangrijk én strenge selectie op echte vluchtelingen want Nederland is één van de dichtst bevolkte landen in Europa al heb jij dat in Winschoten misschien niet zo in de gaten! Niet goed voor de luchtkwaliteit.

Rietepietz, - 29-10-’18 18:36
hanscke

Vluchtelingen helpen, ja maar stel per jaar een limiet. Het kan niet zo zijn dat we overspoeld moeten gaan worden. Het vluchtelingenprobleem is er en zal er altijd zijn en daar moet beleid op gemaakt worden en niet een open armenbeleid zonder selectie.

hanscke, (URL) - 29-10-’18 21:48
Frank-103

Laten we de mensen helpen in de landen waar ze vandaan komen, ze in Nederland opsluiten in een tentenkamp vind ik geen oplossing, helemaal niet als we ze daarna toch weer het land uitzetten.

Frank-103, - 29-10-’18 22:31
Hans

Echte vluchtelingen moet je helpen, daarvoor hoeft geen elke plaats een asielzoekerscentrum te hebben.
Want als de procedure sneller gaat lopen deze niet vol.
Voor kinderen die hier zijn geboren en getogen hoort er een kinderpardon te zijn, is nu trouwens het gevolg van het trage beleid. Hans

Hans, (URL) - 29-10-’18 22:57
Villasappho

Hey Smurf, waar is mijn reactie gebleven?
Nogmaals dan. Ik vind dat vluchtelingen opgevangen moeten worden, echte dus. Als er in land van herkomst geen oorlog (meer) is dan meteen terug geen procedure. Maak meerdere opvangcentra van gebouwen die er al zijn. Een kantoor kan met simpele handelingen omgebouwd worden, zodat als er even geen vluchtelingen zijn het gebruikt kan worden voor iets anders. Laat die mensen leren, een vak een studie, we zijn een rijk land dat kunnen we missen. Maar laat ze niet blijven, want ze hebben geen toekomst. Bedrijven nemen ze niet snel aan, dat is de harde realiteit. Ik zag ooit een docu en controleerde de cijfers, na 12 jaar waren de meeste nog niet uit de bijstand een enkeling had wat werk. Dat is geen toekomst dat is onnodig lijden. Allicht dat een fatsoenlijk kampement met degelijke huizen (watersnoodwoningen geen tenten) dichterbij het land van herkomst, ziekte, armoede en gelijksoortig ellende kan voorkomen. Opnemen in de maatschappij is een farce, als ze na 12 jaar geen stap verder zijn gekomen. (google op hoeveel asielzoekers hebben werk, voor cijfers van cbs).

Villasappho, (URL) - 30-10-’18 11:39
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.