Wandeling tijdens de Nacht van de Nacht

Ervaar op 27 oktober stilte en donkerte in en om ,,de Hoogte” in Heiligerlee

Zaterdagnacht 27 oktober gaat in een groot deel van Europa de klok weer een uur terug: wintertijd! Deze nacht is door de Milieufederaties uitgeroepen tot ’Nacht van de Nacht’. Voor het veertiende achtereenvolgende jaar willen de Milieufederaties aandacht vragen voor de schoonheid en het belang van de (donkere) nacht.

De gemeente Oldambt biedt u zaterdagavond 27 oktober een programma aan om wandelend te ervaren wat rust en donkerte betekenen in en om ,,de Hoogte” in Heiligerlee.

Programma: Om 19.45 uur wordt u verwacht bij het Graaf Adolf monument aan de Provincialeweg te Heiligerlee. We starten met de wandeling onder begeleiding van gidsen om 20.00 uur. Onderweg door het mooie natuurgebied ‘de Hoogte’ staan we stil bij het belang van rust en donkerte en wordt u verrast met dans, poëzie en een optreden van de Winschoter kunstrolschaatsclub. Het wordt dus een verrassende tocht met onderweg kunst en cultuur. Het programma is om ongeveer 21.30 uur afgelopen. Laat u verrassen!

De gemeente organiseert deze ,,Nacht van de Nacht” in samenwerking met de Club Oldambtster Groen, IVN Westerwolde-Oldambt, de Natuur- en Milieufederatie Groningen, Staatsbosbeheer, Kunstencentrum de Klinker, Winschoter Kunstrolschaatsclub (WKC) en de stadsdichter Bianca Holst. We nodigen u van harte uit bij deze “nacht” aanwezig te zijn. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden en aanmelden is niet nodig.

Graag tot ziens op zaterdagavond 27 oktober.

We waren gebleven in het bos bij Heiligerlee, we hadden net al een dansje gezien, en waren nu doorgewandeld naar het volgende, dat betrof de stadsdichter die een passend gedicht had uitgezocht en voordroeg.
Daarna wandelden we weer verder, en kwamen bij een mevrouw die uit ging leggen over de natuur in de nacht.

Vervolgens weer wandelen en eindigen in de boerderij die daar staat, op de plek waar eens het klooster stond.
Daar kregen we koffie en taart en zagen een schitterend optreden van de rolschaatsers.
Voorts nog een gedicht van de stadsdichter en een verhaal en toen de fiets maar weer opzoeken die stond bij het beginpunt van de wandeling.
Ik kreeg ook nog een kaartje mee met daarop een kalende van dit jaar betreffende wat er zoal te zien was en is aan de sterrenhemel.

En dan te bedenken dat op diezelfde avond ook nog een heuse drive in bioscoop gaande was.

Rene Donderdag 01 November 2018 at 10:22 pm | | Smurf

acht reacties

די מריו

Je gaat hier al heel wat jaren heen en elke keer maak je een mooi filmpje. Dat bekijk ik elke keer met plezier.

love As always
Di mario

די מריו, (URL) - 01-11-’18 22:47
Thérèse

Dat lijkt mij een bijzondere belevenis, Rene.

Thérèse, (URL) - 01-11-’18 23:35
John

Deze keer was bijna 8 minuten niet te lang voor ‘n filmpje.

John, (URL) - 02-11-’18 08:18
Francky

Het moet inderdaad een hele belevenis zijn.
Mooi filmpje heb je gemaakt.

Francky, (URL) - 02-11-’18 09:18
tagrijn

Dat lijkt me heel mooi om mee te maken.

tagrijn, (URL) - 02-11-’18 14:16
Noortje

Jammer dat ik het niet wist van die wandeling anders had ik er zeker aan mee gedaan.

Noortje, (URL) - 02-11-’18 17:14
ria

Van alles moet maar weer een evenement gemaakt worden, nu ook weer van die klok, straks kan het grote klokverzetten niet meer achterwege gelaten worden omdat er inmiddels een evenement aan vast zit. Gedoe allemaal.

ria, (URL) - 02-11-’18 19:47
Rietepietz

Ik denk dat we het hier in de randstad nooit zo donker krijgen, de steden zitten al zowat aan elkaar vast . Lijkt me bijzonder om het z;o donker te zien.

Rietepietz, - 02-11-’18 21:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.