Een avondje theateR

MR. GERARD SPONG

In vertrouwen

Vooraanstaand strafrechtadvocaat vertelt over zijn leven en carrière.  


‘In Vertrouwen’ is een bijzondere college-voorstelling, waarin Mr. Gerard Spong vertelt over zijn leven en carrière als een van Nederlands meest vooraanstaande strafrechtadvocaten. Hij zit veertig jaar in het vak en werd tot nu toe zeven keer uitgeroepen tot Nederlands beste advocaat. Op intrigerende wijze geeft Spong een inkijk in het functioneren van een pleitbezorger in strafzaken; zijn taakopvatting, dilemma’s waar hij mee te maken krijgt en natuurlijk de bewijsperikelen. Spong bespreekt deze facetten mede aan de hand een aantal geruchtmakende moord-, zeden- en fraudezaken.


Mr. Gerard Spong treedt regelmatig op in de media. Zo was hij onder meer te gast in ‘College Tour’, was hij een van de geïnterviewde topadvocaten in de tv-serie ‘Kijken in de ziel’ en geeft hij geregeld zijn visie op actuele gebeurtenissen in tv-programma’s als ‘Pauw’ en ‘De Wereld Draait Door’. Daarnaast bracht hij meerdere (misdaad)romans uit. Interessante man, die heeft vast wel wat interessants te melden, dacht ik zo, en mijn gedachten bleken de juiste.
Het was lang niet uitverkocht, maar volgend mij was wel meer dan de helft van de zaal bezet.
Hij ging ook flink tekeer tegen de huidige regering, die de rechtstaat ook al aan het afbreken is.
Helaas kan ik niet alles onthouden, maar veel flarden wel, het was een leuke leerzame onderhoudende avond.
Het duurde ook flink lang, en iedereen mocht aan het eind vragen wat men waar wilde.

Ik zat tussen twee vrouwen in.
De vrouw aan mijn linkerkant zat er met nog een vrouw, en ze maakte steeds opmerkingen tussendoor.

De vrouw aan mijn rechterkant was er met een man, en ze hadden beide hun jassen nog aan.
Tijdens de voorstelling wurmde de vrouw haar jas uit en frummelde die achter zich.

Achter me zaten ook drie vrouwen, die fluisterden zo af en toe.

Rene Vrijdag 09 November 2018 at 10:22 pm | | Smurf

vier reacties

די מריו

Mooi dat je een leuke avond hebt gehad. Hij zal vast met mooie anekdotes zijn gekomen, maar ik vind zijn stem geluid niet zo prettig om naar te luisteren. Ik weet niet of ik het wel een heel avond had vol gehouden.

Love As always
Di Mario

די מריו, (URL) - 10-11-’18 07:14
Francky

Dit zou ik ook wel interessant vinden.
Over misdrijven en rechtspraak zal er wel veel te vertellen zijn.

Francky, (URL) - 10-11-’18 14:53
Rietepietz

Advocaten begrijp ik niet zo, denk niet dat ik er een avond zou gaan zitten luisteren. Zeker niet naar deze man met zijn nasale stem.

Rietepietz, - 10-11-’18 20:38
Hans

Mr. Gerard Spong is niet de eerste de beste, maar het blijft een advocaat.
Lijkt me wel interessant om zijn verhaal eens te horen over de huidige stand van nu.
Als je geen last hebt van de mensen om je heen, kun je het verhaal blijven volgen. Hans

Hans, (URL) - 10-11-’18 21:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.