XitteRend

Lovey's String Band was een Trinidadiaanse muziekgroep.  Ze staan ​​er vooral om bekend dat ze de vroegst bekende calypso- groep zijn die ze hebben vastgelegd.  Ze werden oorspronkelijk ergens in de jaren 1890 gevormd en bleven tot het begin van de jaren twintig optreden.

De band deed een opnamesessie in New York in 1912, vijf jaar voor de eerste jazzopnames , en deze instrumentale opnames documenteren rond die tijd een stijl van "hete" muziek in de mode in het Caribisch gebied. 
Ik hoorde dit nummer toen ik in bad lag te luisteren naar de Ronflonflon aflevering van woensdag 20 januari 1988 en besloot het eens op te zoeken om het eens te laten horen.

Muziekopnames uit 1912, wat vele jaren later de tune werd van het eveneens VPRO radioprogramma De Radiovereniging.

Toch erg jammer dat zulke leuke opmerkelijke platen tegenwoordig absoluut niet meer voorbij komen, en gelukkig is er internet waarop van alles te vinden is.

Leuk deuntje, vindt u niet?
Ik vind het schitterend.

Rene Zondag 20 Januari 2019 at 10:22 pm | | Smurf
Gebruikte Tags:

vier reacties

John

Nee, tegenwoordig is het voornamelijk eenheidsworst wat voorbij komt. Dat denk ik want ik luister al een tijdje niet meer daar de normale commerciele radio.

John, (URL) - 21-01-’19 08:47
די מריו

Eigenlijk bijzonder dat je muziek van 100 jaar oud, wat zo anders is dan de muziek nu nog steeds bijzonder en mooi kunt vinden.

Love as always
Di Mario

די מריו, (URL) - 21-01-’19 14:03
ria

Schitterend is een groot woord, maar leuk is het zeker. Ik doe ‘s avonds voor het slapen gaan vaak een rondje door You Tube erg leuk!

ria, (URL) - 21-01-’19 16:33
Rietepietz

Het houdt het midden tussen een speeldoos en de muziek uit de films van Stan Laurel en Oliver Hardy. . Voor een keer best leuk.

Rietepietz, - 21-01-’19 20:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.