PRachtig

Aankomende weekeinde laat Winschoten weer zien waar het goed in is: Straattheaterfestival Waterbei.
En dit is wat de avond tevoren te zien was toen ze lichten aan het testen waren.


PARADE STX

20.00 uur

Start vanaf “De Klinker” om 20.00 uur: PARADE STX

De groep neemt u mee naar de grote voorstelling Mohawks splitst de lucht in stilte. Een onstuimig peloton van zwarte personages beweegt synchroon door de straten. De percussionisten op stelten drukken zich uit in een merkwaardige combinatie van strikte discipline en hectisch gedrag. Fluisterende drums of […]

TOOSST

vanaf 19.30 tot ca 23.30 uur

Op het marktplein vanaf 19.30 tot ca 23.30 uur voor en na de spektakelshow van Close act. TOOSST XL! is een 8-mans coverband en opgericht op 3 januari 2011. Begonnen als trio (T) met Hans Oosting (OOS) en de broers Marcel en John Steneker (ST) werd in januari 2012 de band uitgebreid met Patrick Klei. […]

INVASION

Vanaf 21.30 uur op het Marktplein in Winschoten

Een mythische wereld komt tot leven; overal zijn dierengeluiden te horen. Een donker figuur verschijnt als een prehistorische vogel overvliegt. Vanaf 21.30 uur op het Marktplein in Winschoten STORY Het gebied is volledig gevuld omdat al deze wezens zich verspreiden en verwarring veroorzaken onder de mensen; moeten ze rennen of volgen? De chaos eindigt met […]

Ik zal thuis blijven en alles aanschouwen vanaf mijn open raam, en misschien zit er wel wat familie in de woonkamer en op mijn balkon.
Ik zal gedeeltes gaan filmen met mijn fototoestel, want mijn telefoon maakt het zoals u boven ziet, wel haarscherp, niet erg breed.

En wat er zaterdag allemaal te doen is zet ik er ook nog maar even bij, om vervolgens in de avond te gaan genieten van Pura Vida, het Noord Nederlands Orkest speelt aan het Oldambtmeer muziek en zang van Prince.

DUO PARADIJSVOGELS

 Locatie: start vanaf het Stadhuis
Tijdsduur: 30 minuten
Speeltijden: 12.00 uur – 14.00 uur – 15.30 uur

Birds of Paradise Kleurige Paradijsvogels zijn op zoek naar een nieuw habitat en strijken neer. Als zij eenmaal veilig geland zijn brengen zij hun verentooi weer tiptop in orde en bekommeren zich in de tussentijd ook over het […]

BLUE BIRDS – CLOSE ACT 
Steltentheater

Locatie: start vanaf het Stadhuis
Tijdsduur: 45 minuten
Speeltijden: 12.30 uur – 14:30 uur

CURIOUS CREATURES STICK OUT THEIR NECK Marcheren in de menigte Net als in een trance dwalen deze enorme BLAUWE VOGELS rond. Van bovenaf kijken deze longnecks naar je neer. Je zult ze zeker niet missen […]

DE DROOM VAN ANNABEL
Sprookjesboom

Locatie: Gassingel
Tijdsduur: 30 minuten
Speeltijden: 12.30 uur – 13.30 uur – 14.30 uur

Droom van Annabel Als het tijd voor poetsen is Als het langzaam bedtijd is Als de maan aan de hemel staat Als de zon zich zakken laat Als de wind de bladeren laat dansen, dansen, dansen en jij begint te […]

POPPENKASTWAGEN
De Kletskous

Locatie: RK Kerkplein
Tijdsduur: 30 minuten
Speeltijden: 13.00 uur – 14.00 uur – 15.00 uur

Het publiek wordt als een magneet naar de poppenkast toe getrokken door poppenspeelster Lucienne Kuperus, die voor aanvang van het verhaal het publiek verwelkomt met gitaar en zang. Dat Lucienne Kuperus haar sporen op vakgebied verdiend heeft blijkt […]

KINDERPLEIN
Cap’n Jack & Crew Kinderplein.

Locatie: Langestraat 59
Tijdsduur: Vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur

Cap’n Jack uit Winschoten, wie kent hem niet!? Op zaterdag 31 augustus zijn Cap’n Jack & Crew, maar ook zeehond hugo, in hun thuishaven Winschoten. Van 11.00 uur tot 16.00 uur zijn ze te vinden in de Langestraat. Met GRATIS!: […]

BOUDINE VAN SLOBBE & FRIENDS
Slagwerkspektakel van Boudine, Bente en Rapper AVI

Locatie: Stadhuis
Tijdsduur: 30 minuten
Speeltijden: 12.00 uur – 14.00 uur – 15.30 uur

Boudine Van Slobbe speelt sinds 1993 in Nederlands meest populaire slagwerkgroep Slagerij Van Kampen, en dat doet ze nog steeds met heel veel plezier. Het komende seizoen zijn ze dan ook weer te zien […]

VLIEGENDE HONDEN BIJTEN NIET
Theatergroep Hilaria

Locatie: Hema
Tijdsduur: 60 minuten
Speeltijden: 13.00 uur – 15.00 uur

Vliegende honden bijten niet Hilaria presenteert een mix van frisse nonsens en knotsgekke kolder. Hoe bereid je een voorstelling voor ’Vliegende honden bijten niet’? Men neme een roedel van zelfgefokte honden van schuimrubber, voeg daarbij een aantal circus- en goochelattributen zoals hoepels, […]

WKC GOES WILD USA
Rolschaatsshow

Locatie: Burg.Schönfeldplein
Tijdsduur: 15 minuten
Speeltijden: 12.00 uur – 13.30 uur – 14.30 uur – 15.30 uur

De Winschoter Kunstrolschaats Club (W.K.C.) is opgericht in 1961 en staat bekend door haar uitvoeringen op rolschaatsen en dans in “De Klinker” met “The Lion King”, “Aladdin” en het afgelopen jaar met “CAT’s” waarbij zowel afd. dans […]

DUO DIESEL – GROF STOF
Dans, muziek, jongleren, acrobatiek.
Locatie: Winschoter Toren
Tijdsduur: 30 minuten
Speeltijden: 11.00 uur – 13.00 uur – 15.00 uur

Tonny Mulder en Marco Bonisimo zijn samen Duo Diesel. Gebruikmakend van verschillende disciplines zoals dans, muziek, jongleren, acrobatiek, poppentheater en meer maken ze Physical Comedy. Op zoek naar de absurditeit van het circus. Diesel speelt acts […]

ZANGTRIO 2XY
Anja Blouw, Paulien Muis en Rob Scholtens

Tijdsduur: 30 minuten
Speeltijden: Locatie Stadhuis 11.00 uur – 13.00 uur
Locatie: Venne 94 12.00 uur – 14.00 uur – 15.00 uur

2XY is een zangtrio bestaande uit Anja Blauw, Paulien Muis en Rob Scholtens. Ze hebben elkaar twee jaar geleden leren kennen toen ze door een producer […]

DJ SANDER
Easy listening music

Locatie: Venne 94
Speeltijden: 11.00 uur t/m ca 21.00 uur

Gezellig! Muziek op het terras wanneer u van uw hapje, drankje of ijsje geniet. Wat begon met een 2e hands mengtafeltje op zijn slaapkamer, is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze muziek installatie waar flink wat decibels uit kunnen voortkomen. De nu 15-jarige […]

WILD ZWIJN
Krist Doo Festivaltheater

Locatie: Venne en ‘t Rond
Tijdsduur: 40 minuten
Speeltijden: 11.00 uur – 13.00 uur – 15.20 uur

De tijd reizende oermensen… Urki en Baraka zijn twee holbewoners uit de oertijd. Ze zochten naar het einde van de wereld, maar verdwaalden diep in het zwarte woud. Daar vonden zij een groot Wild Zwijn! […]

FABULOKA-CONTRA
Vervreemdend circustheater

Spel tussen mens en schaduw
Locatie: Plein voor ‘t Rond Tijdsduur: 25 minuten
Speeltijden: 12.00 uur – 13.45 uur – 15.30 uur

Contra Een witte dame komt aanlopen met haar rolkoffer. Opeens komt er een zwarte hand tevoorschijn. Er ontstaat een mensfiguur; de dame heeft een schaduw gekregen. In een acrobatisch duet verliest […]

RISE OF THE BLUE CITY 
Peer Group – Locatietheater
Locatie: start vanaf het Stadhuis
Tijdsduur: 10 minuten
Speeltijden: 11.00 uur – 11.45 uur – 12.45 uur – 13.45 uur – 14.45 uur

Rise of the Blue City PeerGrouP Locatietheater geeft een voorproefje van het grootse theaterspektakel Rise of the Blue City. In de straten van Winschoten kun je genieten van […]

Rene Donderdag 29 Augustus 2019 at 10:22 pm | | Smurf

vijf reacties

Hans

Ook jouw reacties en je blogjes waardeer ik, je hebt het recht deze op je blog te plaatsen.
En ik geniet er ook van. Hans

Hans, (URL) - 29-08-’19 23:19
די מריו

Dat wordt weer een druk weekendje voor je, maar je zult er zeker van genieten.

Love As Always
Di mario

די מריו, (URL) - 30-08-’19 07:01
francky

Een goed gevuld programma. Dat wordt genieten.

francky, (URL) - 30-08-’19 08:42
Rietepietz

Je hebt de camera natuurlijk paraat het hele weekend.

Rietepietz, (URL) - 30-08-’19 18:14
Frank 103

Er is altijd veel te doen in Winschoten, gelukkig laat je ons daar ook van genieten met je filmpjes en foto’s.

Frank 103, - 30-08-’19 19:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.