HistoRie

MARTIN KOOLHOVEN

Klassiekers Met Koolhoven

Een avond vol filmhistorie in een boeiend en uniek theatercollege

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Filmliga Winschoten/Oldambt. Entree voor leden van de Filmliga: € 15,00. 

Martin Koolhoven is één van Nederlands meest succesvolle filmmakers, die zowel eigen scenario’s verfilmde als die van anderen. Martin eet en drinkt film; over hem schreef HP/De Tijd ooit ‘dat er celluloid door zijn aderen stroomt’. Hij begon met kleine arthouse films, maar via kaskrakers als ‘Het Schnitzelparadijs’ en ‘Oorlogswinter’, maakte hij onlangs zijn internationale debuut met ‘Brimstone’, de eerste Nederlandse western die aan meer dan tachtig landen werd verkocht. Daarnaast werd de film geselecteerd voor het prestigieuze filmfestival van Venetië en won vorig jaar maar liefst zes Gouden Kalveren – onder meer voor ‘beste film’ en ‘beste regie’.

Tevens kent u Martin van zijn vele gastoptredens bij ‘De Wereld Draait Door’ en zijn eigen TV-programma bij de VPRO: ‘De Kijk Van Koolhoven’. Aan de hand van scènes uit legendarische speelfilms door de jaren heen, ‘klassiekers’, maakt Koolhoven het theaterpubliek deelgenoot van zijn liefde voor cinema; iedere filmenthousiasteling kan bij dit bijzondere theatercollege zijn hart ophalen. Dit theatercollege bevat geen droge kritieken en academische verhandelingen, maar enthousiaste betogen en bezielde observaties: Koolhoven is immers bovenal liefhebber.


Boven de streep is de tekst die ik haalde van de website van Cultuurhuis De Klinker, en waar ik dus hedenavond naar toe ben geweest.

Rene Zaterdag 16 November 2019 at 12:00 am | | Smurf

vier reacties

די מריו

Oke, dus dat was wel een leuke avond denk ik zo…

Love As Always
Di mario

די מריו, (URL) - 16-11-’19 07:52
ria

Oh en ik zag Lars bij the Voice, ik dacht daar zal Rene het wel over hebben ;-)

ria, (URL) - 16-11-’19 10:18
francky

Die Martin zal ik in het oog houden. Lijkt me een interessante man.

francky, (URL) - 16-11-’19 12:26
Rietepietz

Ik hoop dat je je geamuseerd hebt, het zijn voor mij onbekende namen maar dat zegt niets natuurlijk.

Rietepietz, (URL) - 17-11-’19 19:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.