Winschoten

Ik las op internet dat de molens, en ook de Tramwerkplaats, oranje verlicht zijn, en vanaf mijn balkon kon ik dat inderdaad zien.
Ik moet wel erg inzoomen, verder kan die niet.Ik besloot om zelf even langs die molen te fietsen en hem van meerdere kanten vast te leggen.Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes van de Verenigde Naties. In Nederland nemen UN Women Nederland, de Unie van Soroptimistclubs en Zonta Nederland het voortouw in deze campagne door aandacht te vragen voor deze nog heel veel voorkomende mensenrechtenschending, ook bij ons in Nederland. Zij doen dit onder andere door gemeenten en provincies op te roepen een gebouw, fontein, standbeeld of ander object oranje uit te lichten tussen 25 november en 10 december en aan het publiek uit te leggen waarom dit gebeurt. Dit zijn de ’16 Days of Action against Violence’En hier is de website, waar u kan zien waar ze nog meer meedoen met gebouwen in oranje licht zetten.Let wel, het gaat hier dus om aandacht te vragen voor geweld tegen meisjes en vrouwen.
Dus niet denken aan geweld tegen jongens, mannen of dieren, of het geweld dat de mensheid moeder aarde aan doet, dit gaat enkel om geweld tegen vrouwen en meisjes.

Beetje raar.
Als het nou gewoon een kunstproject was.
Nu zit er zo`n raar doel achter, en ik weet ook niet of dit iets oplost, of er nu minder gemept gaat worden.

Straks aan het einde van deze maand komt de wit verlichte ster er vast weer bovenin te hangen, en de wereldvrede is ook nog steeds geen feit.

Rene Maandag 02 December 2019 at 12:00 am | | Smurf

zes reacties

John

Ja, hier was de TV Toren in Goes oranje verlicht. Ik ben er niet heen gegaan voor een foto want 22 kilometer en dan had ik de auto moeten pakken.

John, (URL) - 02-12-’19 09:10
די מריו

Ik snap je punt, maar ze zullen zeggen, als je er geen aandacht om vraagt, dan gaan mensen het misschien wel normaal vinden.

Love as always
Di mario

די מריו, (URL) - 02-12-’19 10:18
ria

Schouwen Duiveland doet niet mee zie ik, dat is dan weer jammer want ja er kan niet genoeg geprotesteerd worden tegen wat voor geweld dan ook. Gelukkig is onze nieuwe auto oranje en daarmee rijden we dagelijks over het ‘eiland’.

ria, (URL) - 02-12-’19 12:30
Rietepietz

In ieder geval ziet die molen er geweldig uit in dat oranje licht, maar dit soort dingen heeft natuurlijk geen enkele invloed op mensen die welk geweld dan ook normaal vinden. Onzin acties!

Rietepietz, (URL) - 02-12-’19 17:10
francky

Agressie zal niet verminderen door een verlichte molen.
Mooi is het in ieder geval wel.

francky, (URL) - 02-12-’19 18:28
Hans

Gelukkig wordt het aangekaart, in het verleden of in sommige landen wordt dit weggemoffeld. Hans

Hans, (URL) - 02-12-’19 22:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.