Winschoten

In de ‘Beatshow’ nemen de legendarische zangers Rudy Bennett, Theo van Es en acteur/schrijver Maarten Spanjer je mee terug naar de nostalgische jaren 50 en 60. Dat doen zij met hits, verhalen en herinneringen. De hits worden gezongen door Rudy Bennett en Theo van Es, maar ook Polle Eduard (Tee Set) en singer/ songwriter Specs Hildebrand leveren vocale bijdragen. Maarten Spanjer vertelt verhalen en haalt herinneringen op. Dit doet hij op eigen hilarische wijze. Het geheel wordt begeleid door de band The Motions.


De ‘Beatshow’ is een feelgood show met onvergetelijke hits en hilarische verhalen van een groep babyboomers die de nozems en de hippies uit de jaren 50 en 60 nog heeft meegemaakt.

Het in september te verschijnen album van Rudy Bennett en de band The Motions, met nog nooit eerder vertoond werk van Robbie van Leeuwen, componist van o.a. nederpopklassiekers ‘Wasted Words’ en ‘Venus’, zal voor het eerst ten gehore worden gebracht in de ‘Beatshow’.

Voor en na de voorstelling wordt een expositie opgesteld door Museum RockArt. 

Let op: Excl. pauzedrankje


Dat boven de streep las ik op de website van De Klinker en deze voorstelling was samen met alle andere voorstelling dit weekeinde voor een tientje (plus extra kosten die er nog overheen komen) in het kader van het Nationaal theaterweekend.

Ik liet me verrassen en ik was verrast.
Maarten Spanjer had even heel goed uitgezocht waar hij was, en daar begon hij ook mee.
Winschoten met zijn rijke voetbalverleden en ook nog even de opmerking dat heen en terug rijden van en naar Winschoten net zo ver is als naar Parijs.

Hij kan leuk vertellen/voorlezen, en er zaten mensen in de zaal die het uit gierden van het lachen en haast niet meer bijkwamen. Bijzonder.
De muzikanten zijn ook in topvorm, ijzersterke liedjes even ijzersterk uitgevoerd.

Ik heb de jaren 50 en 60 niet meegemaakt, en van de jaren 70 niks bewust meegekregen, maar evengoed zeer genoten van al dat moois dat er bij mijn geboorte al was.

Update: Niks nieuws voor mij onder de zon, want vroeger werden er op de radio ook nog wel eens oude plaatjes gedraaid, dus ik ken alle hits al.

Rene Zondag 26 Januari 2020 at 12:00 am | | Smurf

drie reacties

Rietepietz

Voor mij zou dat zéker jeugdsentiment geweest zijn, ik zag er iets van op TV . De muziek die ze in die tijd maakte hoor ik nóg graag. Grappig idee dat het voor jou allemaal nieuw is.

Rietepietz, (URL) - 26-01-’20 19:38
די מריו

Wel jammer dat er deze keer geen pauzedrankje bij zat. Dat doet toch iets gemoedelijker aan. Mooi dat je genoten hebt van je avond.

Love As Always
Di mario

די מריו, (URL) - 26-01-’20 22:04
Hans

Vind het wel mooi zo’n memory optreden naar de jaren van toen.
Museum RockArt ken ik wel, heeft een hele verzameling over de zeezenders.
De zestiger jaren heb ik voor een groot deel mogen mee maken.

Hans, (URL) - 26-01-’20 22:09
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.