Belgie en Duitsland

Dit plaatsnaambord zette ik op de foto omdat de rechterpoot wel heel diep zit.  En dit kwam ik zomaar tegen tijdens het rondfietsen door de omgeving van de camping op mijn vouwfiets.Het drielandenpunt, wat al meer dan honderd jaar geleden lang geen honderd jaar een vierlandenpunt was, en daarna is dat gebied toegekend aan Belgie.
Op dit punt komen niet alleen drie landen samen, het zijn ook nog eens drie talen die elkaar hier treffen.En dan pal op de grens net in Belgie staat de Bouwdewijn toren, waar je coronaproof met de lift naar boven kan.Ik kon er niet zoveel Vijlen, Mijnstreek en Heerlen van maken.Vanaf het drielandenpunt staan er langs de gehele grens grenspalen.  Meestal om de kilomter en vaak ook nog met tussenpalen.   En vanaf het drielandenpunt wilde ik de eerste grenspaal tussen Nederland en Belgie eens opzoeken.En dan het liefst helemaal doorlopen tot zover mogelijk, maar dat deed ik niet, ik keerde weerom naar het Drielandenpunt om vandaf daar de grens tussen Duitsland en Belgie eens te volgen tot ik wat zag staan.Op de terugweg naar het Drielandenpunt zag ik dat ik ook wat gemist had, dat deerde niet, ik ging vanaf het punt nu op zoek naar de eerste paal tussen Nederland en Duitsland.Ik was hier al eens eerder geweest en zal er vast nog wel eens komen, en deze wegwijzers zijn wel grappig, vanaf het hoogste punt van Nederland een beetje in het rond wijzen naar andere punten.Daarna wilde ik Vaals ook wel eens zien.En als je dan door Vaals rijdt en je bent in het centrum dan ineens ben je in Duitsland, dat loopt gewoon in elkaar over.   Dus teruggereden maar weer, ergens geparkeerd, en dan te voet de grens nog eens opzoeken.Links Nederland, rechts Duitsland.  De doodlopende straat is nog Nederlands, daarachter stroomt een riviertje en dat vormt verder de grens.  En achter mij is een braakliggend terrein.

Rene Maandag 10 Augustus 2020 at 8:20 pm | | Smurf

vier reacties

Hans

Krijg je met heuvel landschap.
Toen het nog een vierlandenpunt was, was er nog een soort van vrijstaatje.
Is ook een soort geosport om grenspalen te vinden. Hans

Hans, (URL) - 10-08-’20 22:30
די מריו

leuk om zo eens te zien. Ik ben er nog nooit geweest…

Love As always
Di Mario

די מריו, (URL) - 10-08-’20 23:15
francky

Zoveel landen en talen in deze omgeving. Leuk om te bezoeken.

francky, (URL) - 11-08-’20 19:01
Rietepietz

Altijd leuk die drielandenpunten Dat heb je natuurlijk meer landen, Wij hielden wel een wintervakantie in Oostenrijk op een drielandenpunt, zo kwam ik als antireiziger toch óók een dagje in Intalië.

Rietepietz, (URL) - 11-08-’20 19:44
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.