In LimbuRg

Ik was afgelopen zomer op vakantie in Zuid Limburg en wilde graag een kasteel bezoeken.
Ik had er al een aantal van de buitenkant gezien, voor binnenin moest ik me van te voren aanmelden en van te voren online kaartjes kopen, aldus de website, en daar voelde ik niks voor.Toch lukte het bij Kasteel Hoensbroek om gewoon aan de kassa een kaartje te kopen.De toren is van rond 1360 en de rest is er later allemaal aangebouwd.Er is een aangepaste route en niet alles is te bekijken, en we houden de anderhalve meter goed in de gaten.Een mooi idee, dat hier vanaf 1360 al mensen gelopen hebben en dat dit ook meer dan honderd jaar leeg gestaan heeft en hier nooit iemand kwam, en nu wel, fijn verlicht.Hier hebben mensen zitten schijten, en riool was er nog niet.Duidelijke taal.Ik vraag me steeds meer af of die beeld hoort bij het jaar 2020, of dat dit voor altijd is, vanaf 2020.Op zolder waren filmpjes te zien van de nu vanwege de maatregelen niet te bezoeken ruimtes, deze foto maakte ik overigens in de kelder, en ik sta er zelf ook op.1360 is nog niet zo lang geleden als 1275, en dat vind ik eigenlijk wel leuk ook.En ik hoop dat u dit geheel ook leuk vindt.

Rene Zaterdag 03 Oktober 2020 at 8:20 pm | | Smurf

vier reacties

Hans

Foto twee van kasteel Hoensbroek lijkt wel op de Efteling.
Was heel anders leven dan tegenwoordig met een luxe badkamer.
Het kasteel ziet er mooi uit, of het nooit 100 jaar leeg heeft gestaan, of sliep Doornroosje daar? Hans

Hans, (URL) - 03-10-’20 21:07
די מריו

Wat een mooi beeld laat je zien van dit kasteel.

Love As always
Di mario

די מריו, (URL) - 03-10-’20 22:22
Frank-103

Mooi kasteel, je hebt het fraai op de foto gezet. Zo’n foto van een wc mag natuurlijk niet ontbreken, dat deel van de toren heet ook een gemak? Mooi verhaal is dan dat iemand van buiten het kasteel een speer in zijn kont heeft gekregen waarna hij is overleden. Dat was niet bij Hoensbroek, dacht ik. Dan is een gewoon afgesloten toilet minder hachelijk!

Frank-103, - 04-10-’20 09:28
ria

Mooie foto’s van een mooi kasteel!

ria, (URL) - 04-10-’20 15:31
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.