Slecht

Winschoten heeft de slechtste politie van Nederland.  Tenminste, dat mag ik hopen, dat dit niet ook nog elders voorkomt.
Winschoten heeft weer eens de NOS gehaald, en dit keer is dat wel zeer beschamend:

https://nos.nl/artikel/2356165-verwaarloosde-honden-winschoten-gevonden-in-laag-van-afval-en-ontlasting.html

Ik vat het hier even samen:

De politie en de Dierenbescherming hebben in Winschoten zeven verwaarloosde honden uit een huis gehaald. De honden stonden volgens de politie in een 20 centimeter dikke laag van afval en ontlasting. Ze werden bijna niet uitgelaten en zorgden met hun geblaf voor geluidsoverlast.

Omwonenden zeggen tegen RTV Noord dat ze maanden geleden al aan de bel hebben getrokken. ,,Ik heb vier maanden geleden al met de politie gebeld. Toen maakten ze een praatje met de huurder, ze gaven hem een hand en daarna gingen ze er weer vandoor", zegt een buurtbewoner die anoniem wil blijven.,,Ik heb geen zin in gesodemieter."

Ten eerste mag handen geven momenteel helemaal niet, en ten tweede ontkent de gemeente:

Tegen de eigenaar van de honden is proces-verbaal opgemaakt. De politie wil niets zeggen over het aantal meldingen dat is gedaan.

De gemeente zegt van niks te weten. ,,Wij hebben het uitgezocht, maar er is geen enkele melding binnengekomen over deze situatie. Dit was voor de gemeente volledig onbekend."

De gemeente moet zich schamen dat ze niet betere contacten hebben met de politie, en de politie laat het maanden duren, onnodig en de sitatie alleen maar erger makend.

In dat pand was jarenlang een lectuurwinkeltje van CIGO, en toen dat sloot kwam het leeg te staan tot het verhuurd werd met dit als resultaat, een trieste geschiedenis.
Ik heb een hekel aan klikken, om dat te doen is al een drempel, en die is met deze zaak alleen maar verhoogd.

Rene Donderdag 12 November 2020 at 10:00 pm | | Smurf

vier reacties

francky

Ik heb de link aangeklikt en bij het zien van die foto moet ik zowat kotsen. Hoe is het mogelijk !
Ongelooflijk dat daar niet eerder opgetreden is.
Klikken doe ik ook niet, maar voor zoiets de andere kant opkijken zou ik toch niet doen. Arme dieren.

francky, (URL) - 13-11-’20 12:37
Rietepietz

Ach ,als het om dierenwelzijn gaat vind ik het geen klikken als je een wantoestand aan de kaak stelt.

Rietepietz, (URL) - 13-11-’20 15:53
hanscke

En toch hoop ik dat de mensen blijven klikken, want dit soort behandeling van honden is nooit goed te praten. Dan maar liever klikken dan onnodig dierenleed laten blijven. Hoe meer er geklikt was, hoe eerder de politie misschien in actie was gekomen. En is die buurtbewoner wel betrouwbaar met zijn verhaal, ik geloof er niets van dat de politie een hand heeft gegeven. Je kunt wel alle gebreken bij de politie neerleggen, maar buurtbewoners kunnen er soms ook wat van om verhalen te verdraaien.

hanscke, (URL) - 13-11-’20 19:54
די מריו

Dieren kunnen niet voor zichzelf opkomen, daarom moeten wij mensen dat doen.

Love As Always
Di mario

די מריו, (URL) - 13-11-’20 22:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.