CultuuR

Hier kon ik niks aan doen, het is me overkomen.

Als Mellow, het hondje van mijn zusje, loops is is het niet verstandig om naar het Stadspark te gaan, want ze wil enkel spelen met andere hondjes, maar voor het spel dat puppy`s oplevert wil ik niet verantwoordelijk zijn.
Dus als ik dan met haar ga wandelen doe ik haar in de auto en rij naar een natuurgebied of bos en ik laat haar zien waar ik ook vaak met Quandy kwam.   Quandy wilde ook wel spelen, maar die was zeer selectief.

Vroeger was het bos nabij de Tjamme een stuk groter, maar rechts beleid heeft alle Groninger bossen doen halveren. Dus ik loop langs de, vroeger dwars door, maar tegenwoordig langs de rand van het bos liggende sloot en kijk over de velden, en daar zie ik ineens een groepje herten lopen en ik ga ze filmen.

Aangezien het vrij druk was, er liepen mensen met honden in de verte voor mij uit, en eerder linksaf gaan was geen optie want daar liep ook al iemand met een hond, koos ik dit pad.

De herten rennen naar voren, zien die mensen met honden lopen en keren om, dan komen ze Mellow tegen, dan splitst de groep zich op en twee vluchten het bos in en ze nemen Mellow mee, de anderen schieten het veld op.
En dat allemaal in 31 seconden.

Rene Donderdag 28 Januari 2021 at 9:21 pm | | Smurf

zeven reacties

Terrence

Heb genoten van je filmpje, René. Herten zien wij in Amsterdam niet veel.

Terrence, (URL) - 28-01-’21 22:28
Hans

Een bijzonder filmpje, de reactie van de herten is begrijpelijk die zoeken de beschutting.
Mellow zou niet over de sloot springen, maar dat snappen zij niet.

@ er zitten twee tankstations in de omgeving, dus daar is er geen een nodig.

Hans, (URL) - 28-01-’21 23:18
די מריו

Ja.. wild is toch altijd indrukwekkend als je het ziet.

Love As Always
Di mario

די מריו, (URL) - 28-01-’21 23:26
John

Wild moet natuurlijk zoveel mogelijk met rust gelaten worden.

John, (URL) - 29-01-’21 08:28
Rietepietz

Wat kunnen ze hard lopen zeg! En ook met gemak over die diepe kloof. Het is ook wel erg open op dat stuk , meestal blijven herten overdag onder de beschutting van bomen en struiken.

Rietepietz, (URL) - 29-01-’21 18:35
francky

Leuk om die herten zo te zien. Hier zijn er geen te vinden. Daarvoor is er te dicht bebouwd.

francky, (URL) - 29-01-’21 20:50
ria

En Mellow kwam een uur later weer aangesjokt…:-)

ria, (URL) - 30-01-’21 19:23
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.