VaccinatiepaspooRt

Een vaccinatiepaspoort is een bewijs waarmee men kan aantonen dat men de prik gehad heeft. (alsof je dan niet meer ziek kan worden)
Of men kan aantonen dat men zeer onlangs negatief getest is, (alsof je dan niet meer ziek kan worden) of men kan aantonen dat men de ziekte al gehad heeft. (alsof men er geen tweede keer ziek van kan worden)

Dat moeten we dus pertinent niet willen.

Het doet heel erg denken aan een Jodenster, alhoewel sommige mensen waarschijnlijk meteen weer vinden dat je die vergelijking absoluut niet mag maken.
Toen werd het Joden verplicht om te laten zien dat ze Jood waren.
En nu is het omgekeerd, mensen kiezen er voor dat ze het aan kunnen tonen, en wie dat niet wil of kan, tja, die wordt achtergesteld, en dat lijkt dan een keuze.

Ik vind het niks.

Ik geniet graag van mijn vrijheid om niet met dat circus mee te doen en ik word nergens toe gedwongen.
Maar ik wil ook niet dat me dan allerlei beperkingen opgelegd gaan worden.
Dus feitelijk heb ik niet de keus, ik kan er dan alleen voor kiezen om achtergesteld te worden.
Wat moet dat moet, en dan doe ik dat maar, liever dood dan dat spul in mijn lijf of een staafje in mijn neus.

Bovendien ben ik erg solidair met alle mensen die er ook niks voor voelen, want al ziet men ze niet, ze zijn er wel.
Die rotzooi is niet de oplossing, dat is het probleem.

Rene Donderdag 29 April 2021 at 9:21 pm | | Smurf

negen reacties

די מריו

De vrije keuze wordt inderdaad beperkt doordat je niet overal aan mee mag en kan doen. Hoe lang zouden ze dat volhouden.

Love As Always
Dimario

די מריו, (URL) - 29-04-’21 23:39
Noortje

Dat vaccineren zit je wel erg hoog heb ik het idee want je post er wel heel vaak iets over.

Noortje, (URL) - 30-04-’21 14:11
Rietepietz

Waarschijnlijk héb je zelfs al een soort vaccinatiepaspoort, of het ligt nog bij je moeder. Toen na de oorlog div vaccinaties tegen gevaarlijke ziektes verplicht werden moest iedere ouder zo’n boekje meebrengen om te laten aftekenen. Je bent niet de enige die de oorlog niét meegemaakt heeft die met deze vreemde vergelijking komt, het zij zo.
Ik ben ook nog niet om voor de covid vaccinatie maar toch wel met iets meer reden dan “ik wil het niet”. Ik wacht totdat er voldoende vaccin is om iedereen te enten in de hoop dat er tegen die tijd meer antwoorden zijn op vragen als “ hoelang werkt het , hoe goed werkt het en zijn er door de snelle goedkeuring nog onderbelichte bijwerkingen. “

Rietepietz, (URL) - 30-04-’21 17:40
Hans

Rietepitz heeft gelijk, vroeger had ik ook een vaccinatieboekje en mijn kinderen ook.
Sommige dingen zakken wel snel weg als je ze nooit meer gebruikt. Hans

Hans, (URL) - 30-04-’21 20:16
Herman Stel

Ik werk bij het Rode Kruis en vervoer regelmatig Covid patiënten. Ook zijn er meerdere mensen in mijn kenniskring aan overleden. Ik ga die prik echt laten zetten.

Herman Stel, (URL) - 30-04-’21 21:30
Frank-103

Je zou eens onder je steen vandaan moeten komen en lezen wat covid kan doen bij (gezonde) mensen. Of jij je laat inenten of niet, en of je wel of niet dood gaat als je covid krijgt, dat mag je zelf weten.

Frank-103, - 01-05-’21 00:11
John

Je mag best die vergelijking trekken, alleen is er totaal geen vergelijk te vinden. Joden ondergingen een heel ander lot dan nu met het vaccinatie paspoort.

John, (URL) - 01-05-’21 08:14
Ximaar

Heb sinds 1994 zo’n paspoort, anders kwam je destijds India en nog een berg andere landen niet in. Vind overigens dat dergelijke zaken in je elektronisch patiëntendossier hoort te staan en dat door een app selectief opgehaald kan worden als bewijs. Registratie van het type injectie kan ook helpen voor als er later iets mis mee blijkt te zijn. Maar er moet ook bij staan hoelang zoiets effectief is. Sommige vaccinaties als de griepprik moet je jaarlijks halen. Bij deze is het nog onbekend, maar als het bekend wordt dan graag aanvullen in m’n EPD.

Ximaar, (URL) - 01-05-’21 14:27
ria

In het begin dacht ik net als Rietepietz, maar nu ben ik toch blij dat ik niet mijn beurt voorbij heb laten gaan en gewoon even die prik gehaald heb voor mijn eigen gezondheid, maar ook die van anderen en dat het leven zo snel mogelijk weer zijn normale gang kan gaan. Die bijkomende ‘voordelen’ zeggen me niets.

ria, (URL) - 04-05-’21 10:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.