Flauw

Het gaat al zo lang als ik me herinner goed, en toch moet het weer anders want geen idee waarom.

Ik krijg per post de groene kaarten thuisgestuurd, voor mijn auto en caravan, als bewijs dat ze verzekerd zijn, deze stop ik dan in het mapje dat voorin het handschoenenkastje voorin mijn auto ligt.

En nu ineens zijn ze wit.
En volgens de bijgehorende brief is dat een afspraak tussen de nationale bureaus van verzekeraars binnen Europa.

Nou ja zeg, wat ze moeten doen is verzekeringsgeld innnen en vooral ook weer uitkeren.
En niet een beetje Europa rondreizen en gaan vergaderen over de kleur van de groene kaart.

Eeuwen mocht dat ding groen zijn, en ineens is het 2022 en kunnen de printers het niet meer aan.
Ik wil eigenlijk wel een witte groene kaart weigeren, maar ik geloof niet dat dat kan.

Het wordt nog erger, ze delen even eenzijdig, dus zonder enige vorm van overleg, mee dat dit tevens de laatste post is die ik van ze krijg, voortaan sturen ze het digitaal.

Nou ja zeg, ze hebben niet alleen schijt aan wat de klanten willen, een oeroud zeer degelijk bedrijf dat de post verzorgd, waarmee jaren prima mee samengewerkt is, wordt plotsklaps zomaar even aan de kant gezet.

En nu denken zij zeker dat ik dat accepteer, dat ik een app ga gebruiken omdat zij hun zaakjes niet op orde hebben. Dat denken ze dan verkeerd, ik overweeg om naar een verzekeraar te gaan die nog wel aan kantenservice doet.

Op de twitter zeggen ze dat het bestand ook te downloaden en dan te printen is, dat mogen zij volgend jaar dan voor me doen en dat naar me opsturen.

Rene Maandag 28 Maart 2022 at 10:22 pm | | Smurf

zeven reacties

די מריו

Ik ben bang dat ze straks allemaal zo werken.

Love as always
Dimario

די מריו, (URL) - 28-03-’22 22:53
Noortje

Niet alles blijft bij het oude en daar kan jij zelfs niets aan veranderen. En ik denk net als Dimario dat alle verzekeraars straks zo gaan werken.

Noortje, (URL) - 28-03-’22 23:58
John

Ja, irritant. Ik kreeg van mijn verzekeraar de groene kaart in een vorm voor op mijn telefoon. Ik wil niet al die zooi op mijn telefoon hebben.

John, (URL) - 29-03-’22 08:06
Riet (e) pietz

Dat zal toch lastig woorden als mensen geen computer hebben of zo’n slimme telefoon. Tot nu toe doe ik helemaal niéts digitaal, ik wil al die apps, accounts en ww niet op mijn laptop of telefoon, dat zijn mijn speeltjes, voor mijn gemak en plezier, niet als ontslagreden voor het personeel van grote organisaties en bedrijven. Ik ben “te dom” om iets van die dingen te begrijpen zeg ik met een gerust hart. Ze sturen nog steeds ook braaf op verzoek een belastingformulier want ik héb nou eenmaal geen computer, alleen een leuk speeltje en goede tekstverwerker.

Riet (e) pietz, (URL) - 29-03-’22 18:47
francky

Zo kreeg ik ook mijn kaart via mail. Groen is die ook al niet meer.

francky, - 29-03-’22 19:40
Hans

We gaan helemaal over naar digitale verwerking van gegevens.
Dan wordt er geen boom meer omgezaagd voor papier, hoop ik. Hans

Hans, (URL) - 29-03-’22 21:50
Terrence

Vrees dat wij weinig te kiezen hebben, René. Net als turfstekers, mijnwerkers en parlevinkers zullen ook gewone poststukken verdwijnen, vrees ik. Aan de andere kant scheelt het ontzettend veel papier.

Terrence, (URL) - 29-03-’22 22:44
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.