UiteRaaRd

Bij de tandarts is het tegenwoordig ook allemaal digitaal.
Na binnenkomst eerst aanmelden bij een scherm, je geslacht kenbaar maken, je geboortedatum invullen en daar staat mijn naam.
Melden bij de balie hoeft dus niet meer, ik ben nu reeds aangemeld.

En de nieuwe afspraken worden ook gemaild, en middels wat klikken verschijnt dat zo in mijn agenda.
En daags voor de afspraak krijg ik nog een herinneringsmail.

Op de één of andere manier voel ik me toch steeds meer een nummer en minder een mens.
Maar dat is natuurlijk allemaal schijn.
Dit is beter, de voorvaderen hebben het jaren verkeerd gedaan.

Rene Maandag 08 Mei 2023 at 10:23 pm | | Smurf

vijf reacties

די מריו

Nee, de voorvaderen hebben het niet verkeerd gedaan, want toen kon het niet digitaal. Maar ze zullen zeggen, dan kunnen er minder fouten gemaakt worden. Niet dat het ooit fout is gegaan bij mijn tandarts. Wij hoeven alleen ons geboortedatum in te vullen.

Love As Always
Dimario

די מריו, (URL) - 09-05-’23 06:55
Herman Stel

Dit is absoluut niet beter. Het wordt steeds minder persoonlijk. Contact met een baliemedewerker wordt wegbezuinigd. En die digitale systemen zijn ook nog eens kwetsbaar. Zelfs de herinneringen worden automatisch verstuurd. Daar komt geen mens meer aan te pas. Het is niet persé slechter, maar het sociale aspect gaat steeds meer verloren. Wat dacht je van de zelfscans in allerlei winkels? Geen praatje meer met de cassières. Betalen en opzouten. ;-)

Herman Stel, (URL) - 09-05-’23 11:00
Rietepietz

Tja, iedereen gaat maar gewoon mee in deze “ontmenselijking”. Ik doe er zo min mogelijk aan mee en dat lukt nog best aardig zolang je maar niet met een mailadres over de brug komt. Natuurlijk gaat bij de grote maatschappijen alles intern digitaal , maar ik krijg gewoon keurig een briefje met een afspraak, ik vertik het gewoon om een digitaal nummer te worden.

Rietepietz, (URL) - 09-05-’23 19:05
francky

Het persoonlijke verdwijnt uit ons dagelijks leven en de samenleving in het algemeen. De huidige jongeren weten van niet beter, maar de oudjes onder ons hebben het anders meegemaakt.

francky, (URL) - 09-05-’23 19:46
hanscke

Maar de voorvaderen hadden dan weer geen tandarts, alleen iemand die tanden en kiezen kon trekken, zodat men op latere leeftijd met een lege mond liep

hanscke, (URL) - 10-05-’23 13:14
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.