Uitstekend

Grootste oorzaak verdroging niet klimaatverandering, maar slecht waterbeleid, meldt de NOS.
En dan lees ik dat hele stuk en nu weet ik hoe het zit, en op het eind zakt me de moed in de schoenen:

Vorig jaar kondigde het kabinet aan het grondwaterpeil te willen verhogen om CO2-uitstoot te verminderen en verzakking van huizen tegen te gaan. In plaats van het grondwaterpeil aan te passen aan de behoeften van landbouw en industrie, moet de staat van water en bodem sturend worden.

,,Een goedbedoeld voornemen, maar boterzacht", zegt Van den Eertwegh.,,Het is geen wet, dus het biedt geen garanties."

Ook Witte is sceptisch. Hij wijst op een motie die de Tweede Kamer in 1990 aannam waarin werd beloofd de verdroging van natuurgebieden in het jaar 2000 met 25 procent terug te dringen. ,,En in 2010 zou het 40 procent zijn. Dat beleid is gewoon niet uitgevoerd."

Een feit is dat een miljoen huizen dreigt te verzakken en te verscheuren, door een te lage waterpeil dat omhoog moet, en dat het voor natuurgebieden beter is als ze stukken natter zijn.
Maar ja, de BBBoeren willen een lage grondwaterstand zodat ze met hun steeds groter wordende machines over hun ongeasfalteerde landerijen te rijden.

Rene Maandag 05 Juni 2023 at 10:23 pm | | Smurf

drie reacties

די מריו

Onbegrijpelijk dat we in deze periode dat nog steeds toe laten. Hier moeten toch echt maatregelen getroffen worden en dat grondwaterpeil omhoog gebracht worden.

Love As Always
Dimario

די מריו, (URL) - 06-06-’23 06:57
Rietepietz

Bij tegenstrijdige belangen is het altijd moeilijk om de kool én de geit te sparen, dan zal men moeten beslissen wat het belangrijkst is.

Rietepietz, (URL) - 06-06-’23 21:49
Hans

Het grondwaterpeil is na het natte voorjaar juist weer op pijl, goed moment om het te verhogen.
Trouwens de boeren moeten nu al beregenen, omdat de grond te droog is. Hans

Hans, (URL) - 06-06-’23 22:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.