Tijd van leven

Toen ik vanmorgen wakker werd met het nieuws was het eerste wat ik hoorde is dat de mensheid met elkaar heeft afgesproken om minder bossen te gaan kappen, maar dat vorig jaar een absoluut nieuw record is gevestigd, er is meer gekapt dat ooit.
Tjonge, en dan moet de dag nog beginnen.

Het haalde het acht uur Journaal niet, dat begon met het onomkeerbaar doorsmelten van de polen.
Ook al stopt men de opwarming, de zee is nu al zo heet dat het smelten sowieso doorgaat en dat we kunnen vergeten dat de zeespiegel minder dan dertig centimeter stijgt.

Ondertussen kon ik in de krant lezen dat ze op de Meyerwerf in Duitsland, waar veel mensen ontzettend hard werken, met man en macht een nieuwe cruiseschip af te bouwen, want dat ding is al volgeboekt voor kerst.
En dat milieuvervuilend ding gaat als die klaar is, net als zijn voorgangers en opvolgers, eerst nog een flink aantal kilometers over de Eems rivier naar de zee varen en daar middels een sluizensystheem samen met een enorme plemp zoet water de zoute zee in, om verder te gaan met kapot maken wat nog verder kapot moet.

Rene Dinsdag 24 Oktober 2023 at 11:23 pm | | Smurf

drie reacties

Rietepietz

En dan hebben we het nog niet eens over alle milieuvervuiling die nú in het midden oosten veroorzaakt wordt door die oorlog., dan is zo’n schip nog peanuts.

Rietepietz, (URL) - 25-10-’23 09:08
francky

Ja, dat kappen gaat maar door. Het milieu wordt er niet beter op.

francky, (URL) - 25-10-’23 09:48
די מריו

Teveel mensen blijven maar consumeren, terwijl het ook met minder kan.

Love As always
Dimario

די מריו, (URL) - 25-10-’23 14:22
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.