SchitteRend

Gisteren een filmpje van een jaar geleden en nu een filmpje van een dag geleden.
Kermis op het Marktplein te Winschoten.Update: voor vragen omtrent de gekozen datums gaarne stellen aan de daarvoor verantwoordelijke, en dat ben ik niet.

Rene Donderdag 13 Juli 2017 at 11:45 pm | | Smurf | Acht reacties

Ronflonflon

U ziet mijn uitzicht van een jaar geleden.

Nu staat datzelfde ding op een andere plek, nu kijk ik tegen de zijkant aan.

En u hoort de Ratatouille Rim Bim van Jacques Plafond uit 1985.Update: ik blur niks, dat doet youtube auromatisch voor me, en ik vraag ook niemand wat.

Rene Woensdag 12 Juli 2017 at 11:45 pm | | Smurf | Acht reacties
Gebruikte Tags: ,

Quandy

Fijn wandelen in het Sterrebos, maar het kan net zo goed ergens anders geweest zijn.De waterlelies bloeien.Ook in Winschoten wordt gebouwd.Dit is het perkje met de nieuwe roos door haarzelf gedoopt: koningin maxima, het doet wat uitgeboeid aan.De Roos van Toos:Overal in het stadspark kwam ik bordjes tegen die wezen in de richting van het rosarium.Naast het podium was volkomen duidelijk waar men was beland.Het waren twee hele gezellige dagen met hele gezellige muziek.En er waren ook gedichten.Verzin hier uw eigen boventitel.Of ondertitel, mag ook.

Rene Dinsdag 11 Juli 2017 at 11:45 pm | | Smurf | Zeven reacties

Plaatjes uit Winschoten

Te beginnen met Quandy.Ik ben zelf tegenstander van kunstgras, men krijgt er kanker van en het is geen puur natuur, en gras is dat wel.
Ik pleit voor echt gras dat echt gemaaid moet worden.
Maar WVV denkt er anders over, gelukkig bestaat BATO ook nog.Winschoten ligt er netjes bij, maar niet overal even netjes.Deze boom, die me altijd veel schaduw gegeven heeft, is niet meer, op de eerste dag van deze maand is die omgebracht.Twee opblaasbare zwembadjes op het Marktplein.Daar werd in de nacht veelvuldig gebruik van gemaakt, vast een feest in dat cafe.Deze kat woont sinds kort in de vierwindenbuurt, en het is niet de kat die vermist is sinds de brand van onlangs waarbij drie panden verloren gingen.
Want we hoorden de eigenaresse in de buurt haar kat schreeuwend zoeken en vroegen haar eens naar deze kat te kijken, dat deed ze, het is hem niet.
Sfeervolle muziek, gezellige kraampjes op de braderie, meezing plein, te gekke attracties op de kermis, Dance Event en Telekids Roadshow: allemaal elementen die het centrum van Winschoten weer doen bruisen tijdens het driedaagse feest de Nacht van Winschoten op 14, 15 en 16 juli.Dé Nacht begint traditiegetrouw met de braderiemarkt. Vanaf 17.00 uur staat de Venne gevuld met een 60-tal standhouders met een zeer gevarieerd aanbod.
Vanaf 20.00 uur barst het feest los.
Op het Marktplein vinden tot 04.00 uur optredens plaats van de feestband “Night Flight to Rio” en de makers van het Q-music programma “Het Foute Uur”!
Op het Schönfeldplein kan van 20.00 tot 03.00 uur genoten worden van echte meezingers, waaronder diverse Duitse nummers van Duitse Schlagerkoning Otto Lagerfett.
De winkeliers in Winschoten hanteren tijdens de Nacht van Winschoten ruimere openingstijden en zijn tot 22.00 uur geopend.Een dag na dé Nacht kunnen jongeren het feestje nog eens overdoen tijdens het spetterend dance-event met onder andere de populaire rapper “F1rst Man”.
Optredens van verschillende dj’s van Slam FM en het programma “Rave van Fortuin”, waarbij bezoekers een nummer kiezen door een slinger aan het rad te geven, zorgen op zaterdag tussen 22.00 en 03.00 uur voor een denderend feest op het Marktplein.
Families met kleinere kinderen kunnen op zondag 16 juli naar de spetterende kids party.
Tijdens de Telekids Roadshow kunnen kinderen dansen, zingen en springen.
De Telekids Roadshow vindt plaats op het Marktplein en duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Vast onderdeel van de Nacht van Winschoten is de kermis die in de week voorafgaand aan het event zijn attracties uitstalt op het achterste gedeelte van het Marktplein.
De kermis is daar van 12 t/m 16 juli te vinden.
Dit jaar is op woensdag 12 juli de ‘eurodag’.
Alle attracties kosten deze dag slechts één euro.

Rene Maandag 10 Juli 2017 at 11:45 pm | | Smurf | Zeven reacties

Onkruid

Ik vind het een heel naar woord: Onkruid, net als ongediertje.
Als iets de mens niet zint is het on.

Ik vind een brandnetel net zo mooi als een roos.
Je kan ze aan beide prikken en ze zijn beide prachtig.

Maar op de één of andere manier behoor ik brandnetels lelijk te vinden en rozen mooi.
En dat moet omdat brandnetels gratis uit de natuur komen en men voor rozen duur moet betalen bij de bloemist.

Ik hou erg van de natuur en vind ik ook dat die lekker zijn gang moet kunnen gaan.
Ik hou ook erg van goed begaanbare wegen.
En mooie strakke siertuinen kan ik ook wel waarderen.

Maar ik kijk zeker niet neer op mensen met een natuurtuin.
En wat ruige bermen vind ik ook niet verkeerd.
Korte nette trouwens ook niet.

Rene Zondag 09 Juli 2017 at 11:45 pm | | Smurf | Negen reacties

NedeRland

Voor het gemak vandaag allemaal foto`s die genomen zijn in Winschoten, dan hoef ik dat er niet elke keer bij te zeggen.Zo loop ik wel eens door de stad en denk, he, daar maak ik eens een foto van.En wat weerspiegelt de Winschoter Toren toch draai in het glas van de bank.Dit is toch een schitterende voorgevel, eentje om te koesteren en te bewaren.En aan de andere kant net zo eentje.Kijk, zo ziet het er van een afstandje uit.Dit doet middeleeuws aan en misschien is het dat ook wel.Ooit woonden hier veel Joden en die mochten gewoon Joods zijn.Ik heb niks met boten, maar boten kunnen varen tot pal aan het centrum.Een schoorsteen in restauratie, dat zie ik graag.En hopelijk ziet u dit ook graag.

Rene Zaterdag 08 Juli 2017 at 11:45 pm | | Smurf | Zeven reacties

Mooi

Quandy in de sneeuw.Ik leg deze borden nog maar even vast, want de ANWB gaat ook die zeer binnenkort weghalen.Omdat iedereen tegenwoordig toch navigatie heeft kunnen ze wel opgeruimd.Dit is het huis waar dichter Jean Pierre Rawie zijn kindertijd doorbracht.Mijn vaders vogeltjes maken steeds nieuwe, en ik maakte er eens een foto van.Ik ben de weblogger die wel eens een homp kaas post.Dit laantje bevindt zich in Winschoten.De afbraak is al begonnen, pal aan de rand van Linschoten.In mijn gedachten lees ik het hardop en dan klinkt het zo mooi als een gedicht, met heldere Nederlandse klanken.Dit laantje bevindt zich in Woerden.Tot zover mijn foto`s voor u.

Rene Vrijdag 07 Juli 2017 at 11:45 pm | | Smurf | Tien reacties

LaRs KoehooRn

Wat is internet toch geweldig, klik op de links en luister.

Lars heeft twee uur in de auto gezeten om "Bring it on" live te laten horen.

Het is een beetje absurd, in Winschoten was het Rozenfestival gaande, en het beste wat we in huis hebben reist af naar Hilversum om aldaar een optreden te geven.

Een optreden van nog geen minuut en dan mogen luisteraars zeggen dat de bijbehorende plaat helemaal gedraaid mag worden.

Mag Lars "Bring it on" helemaal laten horen op de radio?

Ik kan u vast verklappen dat het nummer in zijn geheel gedraaid is, luister maar.
3FM zegt altijd de eerste te zijn met nieuwe muziek, maar in dit geval moesten ze radio 2 voor laten gaan.

Rene Donderdag 06 Juli 2017 at 11:45 pm | | Smurf | Zes reacties