PRachtige keRstboomfoto

De zesde kerstboomfoto van dit jaar is van Noortje:Doe ook mee, hier is een kerstboomfoto uploader  maar per  mail mag natuurlijk ook, dan komt die uiteindelijk in het grote kerstbomenfotoverzamelbos.

Rene Dinsdag 14 December 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Drie reacties
Gebruikte Tags:

O Dennenboom

De derde, vierde en vijfde kerstboomfoto van deze maand zijn vandaag binnengekomen.

Deze staat bij Bastiaan.En dit is de sfeer bij Ria.En dit ook. Prachtig mooi.Ik geniet altijd erg van mijn eigen foto`s, maar wat ik van anderen binnen krijg vind ik ook altijd heel mooi.

Doe ook mee, hier is een kerstboomfoto uploader  maar per  mail mag natuurlijk ook, dan komt die uiteindelijk in het grote kerstbomenfotoverzamelbos.

Rene Maandag 13 December 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Vier reacties
Gebruikte Tags:

NedeRland

Ik vind 150 miljoen euro voor een schilderij veels te duur, dat is geen enkele schilderij waard.
Ook niet als er Rembrandt op staat.
Volgens mij hebben we dat helemaal niet nodig, volgens mij hangen er voldoende schilderijen in Neerlands museums.
Er zijn zelfs meer schilderijen dan er ruimte is om tentoon te stellen dus iets nieuws aanschaffen maakt de depots alleen maar weer voller.

Er moet altijd overal op bezuinigd worden van de regering, maar voor kunst en cultuur hebben ze kennelijk nog wel wat miljoentjes liggen.
Ik vond het eind jaren 90 al absurd dat er toen 82 miljoen gulden betaald is voor de Victory Boogie Woogie van Mondriaan, en nu geven ze een veelvoud daarvan uit!

Ik kan me best voorstellen dat er een prijskaartje aan hangt, maar dan moet men kijken naar de kosten van het doek, de lijst, de verf, eventueel de manuren die er in gestoken zinn, en dan kom je nog lang niet aan dit bedrag.
En ik vraag me ook altijd af of en hoe iets gerestaureerd is, want als iemand anders er overheen gaat verven kan je het toch eigenlijk geen orriginele Rembrandt meer noemen, vind ik.

Als je iets niet echt nodig hebt moet je het ook niet kopen.
Nederland heeft best veel schilders voortgebracht, maar als ons dat nu telkens miljoenen moet kosten hebben we daar meer last van vreugde van.

Voor zulke dingen: peperdure uitgaven voor iets waar je heel best zonder kan, zou een referendum gehouden moeten worden, of liever nog het binnenslepen middels crowdfunding. (= donaties vragen)
En dat geldt tevens voor zoiets als bijvoorbeeld het koningshuis.

Rene Zondag 12 December 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Zes reacties

MijteR

Er komen nog niet veel kerstboomfoto`s binnen, zal ik daar nou langer op wachten en tussendoor gaan loggen of moet ik gewoon wat geduldiger zijn?

Rene Zaterdag 11 December 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Twee reacties

Leuke keRstboomfoto

De tweede kerstboomfoto van deze week is die van Bart van der Vlugt,

Waarvoor natuurlijk hartelijk dank, mede namens alle lezers.Doe ook mee, hier is een kerstboomfoto uploader  maar per  mail mag natuurlijk ook, dan komt die uiteindelijk in het grote kerstbomenfotoverzamelbos.

Rene Donderdag 09 December 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Drie reacties
Gebruikte Tags:

KeRstboomfoto

Koningin Beatrix (is nu tijdelijk even prinses, na haar dood zal zijn weer koningin zijn) is maar liefst drie keer ingespoten met het vaccin en ze heeft toch het virus opgelopen, vermoeddelijk tijdens een snoepreisje naar één van de voormalige Nederlandse Antillen.   Niemand mag naar het theater, waar geen virus te vinden is, maar vliegen mag wel, wat het virus beter doet verspreiden.

Daar hoorde ik ook nog een zeer rake collumn over van Stefano Keizers bij Spijkers met Koppen op VARABNN via Radio 2.

Dit alles gezegt hebbende over naar de titel van dit logje: Kerstboomfoto.

Ik verzamel kerstboomfoto`s en daarbij heb ik uw hulp nodig, dit gaat alleen werken als er mensen meedoen.
Het is een interactief onderdeel op dit weblog en het is geen wedstrijd er valt niks te winnen, het gaat alleen om het meedoen.

De eerste kerstboomfoto van dit jaar komt van Mark en staat in Hoogkerk.
Doe ook mee, hier is een kerstboomfoto uploader  maar per  mail mag natuurlijk ook, dan komt die uiteindelijk in het grote kerstbomenfotoverzamelbos.

Rene Zondag 05 December 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Acht reacties
Gebruikte Tags:

JaaRmaRkt Winschoten

Vanaf de laatste woensdag van oktober tot de eerste maandag van november was er kermis op het Marktplein in Winschoten, als aanvulling op de Allerheiligenmarkt, in de volksmond Adrillen, op die maandag.De kermis is altijd aan weerszijden en achter de minstens 751 jaar oude Marktpleinkerk.Dit is een steeg naar het Marktplein toe, en hier maak ik altijd een foto als er wat te doen is, en er komt een dag dan zet ik ze allemaal onder elkaar.Ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat dit iets tijdelijks is, burgers die elkaar controleren is niet goed.Terwijl de zuipende menigte in en buiten voor de cafe`s aan het feesten was verscheen er ADRILLEN op de Winschoter Toren d`Olle Witte.Daar heeft u al een filmpje van kunnen zien, en nu dus de foto`s.Hebben we dat ook weer gehad, zonder nare gevolgen, alleen maar leuk.

Rene Zaterdag 04 December 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Drie reacties

Imbeciel

,,Houd je ook bij de viering van Sinterklaas aan de regel dat je thuis maximaal vier bezoekers mag ontvangen." Die oproep deed demissionair minister De Jonge voor de ministerraad. Hij zei verder dat bij bezoek mensen het beste ook een zelftest kunnen doen. ,,Zorg dat Sinterklaas een feest blijft en geen feest voor het virus wordt", benadrukte hij. Collega Grapperhaus voegde er nog aan toe dat je Sinterklaas ook via een videoverbinding kunt vieren. ,,En maak een gedicht, want dat hoort erbij."


Steek die regels maar daar waar de zon nooit schijnt.
Wat ik thuis doe, en bij wie ik langskom en met hoeveel, daar heeft helemaal niemand iets mee te maken.
Dat is nou vrijheid.

En we gaan natuurlijk pas testen bij klachten, wie geen klachten heeft hoeft zich niet te testen, we gaan geen ziektes opzoeken, ziektes melden zich en dan pas grijpen we in, niet eerder, want dat is geen manier van leven.

Wie wel klachten heeft gaat natuurlijk wel testen, en we houden anderhalve meter afstand en schudden zeker geen en wassen wel goed onze handen.
Gedichten doen we niet aan, niemand bepaald dat dat zo hoort.
Een schoonmoeder knuffelen via een videoverbinding gaat niet.

Niet met vier op bezoek, niet uit, nergens heen, behalve met honderden in het vliegtuig, dat mag dan weer wel.

Rene Vrijdag 03 December 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Vier reacties