En waarom loggen wij?

Weten jullie wat het is?
Ik ook niet.
Ik veroorzaak her en der verwarring, want  ik doe maar wat!
En ik hou van experimenteren!
Ik surf heel het internet af, op zoek naar mezelf, wetende dat ik die nooit zal vinden.

Er stoppen loggers, en er beginnen nieuwe.
Waar ik nou benieuwd naar ben:
Waarom begint een mens in hemelsnaam een weblog?

Het is mij in de schoot geworpen, en ik vond het wel leuk.
Daarom ging ik door.
Weblogs worden het meest bezocht door webloggers, sommige mensen reageren overal.(waaronder ik) andere vind je nergens terug.
Soms reageer ik ergens in de hoop dat ze terugkomen, soms lukt dat.
Dan moet ik dagelijks doortypen om ze vast te houden.
En ook hun log weer in de gaten houden.

We loggen omdat we loggen, maar das geen reden.
Ik heb best wel veel kijkers, waaronder een aantal die mijn reactiedoos als forum gebruiken.
Ik vind dat best.
Ik probeer uit te vinden welke loggers mij goed vinden en welke niet.
Als je het gewoon vraagt krijg je geen antwoord.
Ik probeer ook nog iets uit te vinden waardoor mensen mijn site niet kunnen verlaten voordat ze gereageerd hebben.
Maar waarschijnlijk komen ze dan nooit meer terug.

Dus mijn vragen van vandaag:

1. Waarom loggen jullie? (zo niet, waarom niet?)
2. Waar dienen weblogs voor?
3. Hoe werkt deze wereld?

Negatieve reacties mogen ook, maar geen scheldkarbonade graag.

Rene Vrijdag 05 September 2003 at 11:46 pm | | Smurf

negentien reacties

vryage

1- Ik log om mezelf tot nieuwe ideeën en tot dicipline te dwingen. Zelfonderzoek.
2- Weblogs zijn er hoofdzakelijk in twee categoriën. Enerzijds zijn er logs waar geselecteerd ‘nieuws’ wordt gepresenteerd. Zo ordent de maker zijn wereld. Anderzijds zijn er de egodocumenten, die vaak het product zijn van zelfoverschatting of borderlin-gedrag.
3- Deze wereld werkt volgens het principe:‘Kijk mij eens interessant zijn.’
(Had ik al gezegd dat ik mee doe?)

vryage, (URL) - 06-09-’03 00:13
Pinksoup

Waarom ik log? Tja, ik ben ‘erin gerold’ – Carolien wilde het al een tijdje en vond een duo-weblog wel een leuk idee. En nu vind ik het zó leuk, dat ik er niet meer mee kan stoppen!
De meeste weblogs dienen vooral voor een soort vermaak met een serieus kantje: je leert er jezelf en anderen door kennen, ziet verschillen en overeenkomsten, wordt vaak aan het denken gezet. Ik ervaar het wel als een verrijking.
De weblogwereld werkt net als de ‘echte’ wereld, denk ik – je merkt dat het ‘klikt’ met bepaalde mensen, en daar blijf je dan regelmatig bij ‘op bezoek gaan’.

Pinksoup, (URL) - 06-09-’03 00:18
Sis

Het is blauw en vraagt naar de bekende weg >-(
Maar Smurf, ik log omdat een ‘lief dagboek’ een slotje heeft. Ik log om de wereld te laten lezen wat ik van dit leven vind. En tot slot, deze wereld werkt niet, deze wereld doet ……..

Sis, (E-mail ) (URL) - 06-09-’03 00:51
Jetje

Deze wereld werkt soms wel en lijkt soms te weigeren. Waarom log ik? Omdat vriendlief dacht dat ik het wel leuk zou vinden. En inderdaad, ik vind het leuk om m’n gal te kunnen spuwen, leuke dingen te kunnen delen en soms een klein beetje iets te kunnen doen voor iemand. Mijn weblog is mijn plek om te kunnen ontspannen, me af te reageren. En stiekem kom je in contact met mensen die je nooit zou ontmoet hebben. Je leest logs die je leuk vindt en je wordt gelezen door mensen die je leuk vinden. Zonder vooroordele gebaseerd op uiterlijk, maar puur op wat een ander te melden heeft. Geweldig medium, die logs.

Jetje, (E-mail ) (URL) - 06-09-’03 07:31
Kaat

Ik log voor de aandacht, zoals de meeste loggers denk ik. HEt geeft een soort van kick als mensen je site lezen en je goed vinden schrijven.

Kaat, (URL) - 06-09-’03 07:35
Esther

Manlief was aan het loggen en erg verslaafd, mijn reactie was kan ik dat ook niet gaan doen!
Maar nu eenmaal begonnen kom ik er niet meer vanaf, ik vind het leuk andere logs te lezen en de meningen van anderen te horen!

Esther, (URL) - 06-09-’03 09:14
Tinmar

Het is leuk om te laten zien wat je hebt gevonden op het net en om anecdotes te vertellen.
Het bestaansrecht van mijn log ligt mede in het feit dat ik http://www.jorisislief.nl onder de aandacht heb gebracht.
Een beetje zoals die steen uit dat liedje van Paul de Leeuw.

Ik heb een steen verlegd
In een rivier op aarde
Het water gaat er anders
Dan voorheen
De stroom van een rivier
Hou je niet tegen
Het vindt er altijd
Een weg omheen

Misschien eens gefohnd
Met sneeuw en regen
Neemt de rivier mijn kiezel
Met zich mee
Om hem dan daarna
Glad en rond gesleten
Te laten rusten
In de luwte van de zee

Ik heb een steen verlegd
In een rivier op aarde
Nu weet ik dat ik nooit
Zal zijn vergeten
Ik leverde bewijs
Van mijn bestaan
Omdat door het verleggen
Van die ene steen
De stroom
Nooit meer dezelfde weg
Zal gaan

Ik heb een steen verlegd
In een rivier op aarde
Nu weet ik dat ik nooit
Zal zijn vergeten
Ik leverde bewijs
Van mijn bestaan
Omdat door het verleggen
Van die ene steen
De stroom
Nooit meer dezelfde weg
Zal gaan

Tinmar, (E-mail ) (URL) - 06-09-’03 09:22
Maartenvisser

1. Loggen is denk ik een klein stukje drang naar aandacht. Jij beleefd iets, en wil dat graag kenbaar maken. Op deze manier hoef je niet tegen iedereen aan te praten wat je hebt te melden of hebt meegemaakt, maar wacht je gewoon tot mensen reageren op de dingen.

2. Weblogs zijn denk ik niet meer weg te denken binnen de internet wereld. Ik denk dat zelfs dat inmiddels een van de meest bezochte websites zijn. Waar ze echt voor dienen? Ik zou geen reden weten. Ik vind het in ieder geval leuk, maar dat is mijn mening.

3. Steeds egoistischer en minder sociaal. Iedereen zet alles op zijn log, en heeft `s avonds in de kroeg niks meer te vertellen, want iedereen heeft het al op zijn of haar log gelezen

Maartenvisser, (URL) - 06-09-’03 09:30
Marjolijne

1. Waarom loggen jullie? Tja uhm is gekomen door Mark een beetje hij ging laatst op vakantie en vroeg of ik wou gastloggen op zijn weblog! nou dat heb ik dus gedaan enuhh hij vroeg daarna van is een web log niks voor jou ofzo nou ik zo uhmm weet niet maarja ben er inmiddels toch maar een begonnen en vind het steeds leuker worden!

2. Waar dienen weblogs voor? Uhm om je verhalen kwijt te kunnen (Kort maar krachtig)

3. Hoe werkt deze wereld? Nou gewoon iedereen heeft zijn eigen verhalen/belvenissen enz is wel grappig om te lezen!

Marjolijne, (URL) - 06-09-’03 10:07
haatsmurf

ik haat lifeloggers! ga lekker naar een psycholoog, sukkels! waarom moet ik deze shit weten? waarom vervuil je het net met jouw non-leven??

haatsmurf, - 06-09-’03 10:11
Sandra

1. Ik log omdat ik behalve de zakelijke stukken voor mijn werk ook graag vanuit een persoonlijke drive schrijf. Het mooiste zou zijn als dat elkaar gaat beïnvloeden.
2. Weblogs zijn een vergaarbak voor van alles en nog wat. Het is bijzonder om te merken dat je bij een ander met je stukjes, hoe ze ook zijn geschreven en waarover ze ook gaan, iets teweeg brengt. Het liefst een brede glimlach.
3. Sisterdew schreef hierboven: de wereld werkt niet, de wereld doet. Ik wil daar graag aan toevoegen: de wereld is zoals ze is.

Sandra, (URL) - 06-09-’03 10:35
Bjorn

1. Ja.. waarom gaat iemand loggen nog niet zo lang in logland aanwezig maar.. ik vind het leuk om neer te kunnen zetten wat ik denk en wat ik kwijt wil, een leuke manier om andere weer te leren kennen, en eens te zien hoe zij over dingen denken of wie die persoon is.. daarbij kom je vaak dingen tegen die waar je normaal niet bij had stilgestaan, het is leuk om op die manier te gaan discuseren over dingen.
2. Een weblog ja.. kan een hoop in staan ik zelf schrijf op wat ik denk, wat ik onder de aandacht wil brengen, waar ik graag meer over wil weten, persoonlijke dingen, en wat fun erbij.
3. Hoe werkt deze wereld ja… geniet van de mooie dingen vecht tegen de slechte dingen.

Bjorn, (E-mail ) (URL) - 06-09-’03 12:55
maarten

1. Iedere logger is op zoek naar z’n eigen 15 minutes of fame.
2. Weblogs dienen bovenstaand doel. En het werkt als een netwerk, het versterkt elkaar.
3. Dat is nog altijd een raadsel.

maarten, (URL) - 06-09-’03 13:15
Jetje

@ Tinmar: Absoluut goed werk geweest, het Joris gastenboek en een goed nummer van P. de Leeuw.

Jetje, (E-mail ) (URL) - 06-09-’03 13:34
Rene

1. Ik log omdat ik zelf jaloers was op Sis hahaha
2. Logs dient voor jezelf, en voor alles wat jij wilt vertellen kenbaar te maken aan anderen
3. Het werkt lekker hoor ;)

Rene, (URL) - 06-09-’03 15:58
Kees

1. Loggen doe ik omdat ik het leuk vind. Aardige dingen die ik meegemaakt heb beschrijven, soms een linkje plaatsen en ook mijn mening over bepaalde onderwerpen geven. Leuk om een digitaal dagboekje bij te houden en dit met anderen te delen (een papieren heb ik nooit bijgehouden trouwens).
2. Als je een weblog bijhoudt laat je anderen een klein deel van je leven zien. Misschien is het wel een vorm van exhibionisme, maar dan wel een nette vorm.
3. Dat weet je nooit. Wat gebeurt gebeurt, wat niet gebeurt gebeurt niet.

Kees, (E-mail ) (URL) - 06-09-’03 16:57
Erwin

Waarom ik log? Om mensen die hetzelfde traject doorlopen als wij, of gaan doorlopen, een beeld te geven van wat je tegen kunt komen.

Erwin, (URL) - 06-09-’03 18:53
Elger van der Wel

1. Ik log om verschillende redenen. Het is voor mij een uitlaatklep voor ding die ik zie of denk en voor mijn enigzins minimale creativiteit met woorden. Verder is het voor later, om te zien hoe ik ben veranderd in soms een korte tijd. En bezoekers zijn nog leuk meegenomen ook; die strelen je ego.
2. Weblogs dienen als vermaak; zowel het lezen als schrijven.
3. Net zoals “the Matrix”.

Elger van der Wel, (URL) - 07-09-’03 14:07
Deksel

1. Waarom log ik…ik log..ik log niet…ik vertel iets…ik vertel mijn verhaal van vandaag, mijn tegenslagen maar ook de leuke dingen, ik wil een discussie aan gaan, dat is het misschien ook wel…ik wil zoeken naar die plek in met hoofd die iets vast houd, maar het niet direct verteld…maar wel via mijn vingers typt, en misschien is het dan wel heel onpersoonlijk om iets te vertellen door het te typen, maar het is er wel uit…en zo weten vrienden, kennissen, mede loggers…toch eerlijk wat je echt denkt..wat je niet zou durven/willen vertellen in het openbaar….je weblogje is je eigen plek.
2. Denk dat de vernoemde dingen bij 1, voorzich spreken
3. Werken vind ik niet het juiste woord…meer waar draait het om…macht, mensen met macht regeren de wereld, instantie boven instantie, en als logger ben je daar maar een worm tegen, je schreeuwt wel iets, maar de grote instanties waar je tegen scheld, vloekt of tiert, absobreert de massa en maalt er niet om…

Deksel, (E-mail ) (URL) - 10-03-’04 23:10