Stomiteiten

Geld is handig maar maakt alles kapot.
Ik werk en krijg daar geld voor.
Boven mij staan nog een aantal mensen, die krijgen meer geld dan ik.
Waarom, werken zij harder?
Doen zij meer? 

Nee, ze hebben wat langer doorgeleerd.
Toevallig vonden zij het WEL leuk om in duffe scholen in hun suffe boeken te kijken en te lezen.
Ik schilderde liever een deur zo strak mogelijk, mooi vlak en zonder zakkers.
Sommige mensen hebben nou eenmaal een fotografies (nieuwe spelling) geheugen.

Ik weet ook heel veel, maar de puntjes op de i nou net niet!
En daar gaat het om bij examens. Doorleren wordt ontzettend gestimuleerd, waarom?
Omdat dat meer geld oplevert.
Waarom?
Dat weet ik niet, jullie wel?

  En begin nou niet over verantwoordelijkheid.
Das gewoon een kwestie van de keuzes die een mens maakt.
Een mens moet toch het werk doen wat hij leuk vind?
Waarom wordt dat in sommige gevallen dan afgestraft door hun minder loon te geven?
Een vuilnisman is belangrijker dan een notaris, toch krijgt de notaris meer.

Sorry, ik vind dit vreemd.
En dat nog wel op de laatste zomerdag van 2003, zucht.
Ik sprak hierover met Keekstar, haar mening staat op haar log.

Rene Zaterdag 20 September 2003 at 4:15 pm | | Smurf

elf reacties

karin

Daar kun je ellenlange discussies over voeren, het feit blijft dat zo lang er mensen zijn er ongelijkheid is…met alles. (ik gaf t al ergens aan met voetballers die kweet niet hoeveel krijgen voor hun gave voetbalprestaties…) Ik ben ook blij dat er toiletjuffrouws, begrafenisondernemers en vuilnismannen zijn…

karin, (URL) - 20-09-’03 16:34
Dolinda

Loon is afhankelijk van je brains lijkt het wel en vermoed dat het altijd wel zo zal blijven!!!

Dolinda, (URL) - 20-09-’03 20:20
keekstar

mijn mening komt morgen!!!

keekstar, - 20-09-’03 20:57
Esther

Begrijpen zullen we het wel nooit, onze directeur verdiend handen vol geld en wij doen het zware werk, en hebben ook nog eens een hoge werkdruk in de gezondheidszorg. Volgens mij is het overal hetzelfde!

Esther, (URL) - 20-09-’03 21:21
Bjorn

Tja zo is het altijd en zal het altijd blijven denk ik :( En ja die mensen worden straks nog is extra gestraft door onze fijne regering.. maar wat kan je er tegen doen?

Ik heb me bij het feit dat mensen die niks doen meer geld verdienen dan ik degene die zich kapot werkt maar een beetje bij me neergelegt.. en vind het nu belangrijk dat ik leuk werk heb, en me rekeningen kan betalen.. en ja.. natuurlijk denk ik soms wel ja ik wil meer verdienen, en ja ik heb de mogelijkheden om door te leren, en de hersens ervoor maar als ik dan denk dat ik dan niks moet doen… nee duurt me de dag te lang!

Bjorn, (E-mail ) (URL) - 21-09-’03 00:57
elise

Ik denk niet dat de vuilnisman belangrijker is dan de notaris. Volgens mij zijn ze allebei even belangrijk. Maar het is op de arbeidsmarkt al precies hetzelfde als op een spullenmarkt. Sommige mensen vinden het raar als er een schilderij wordt verkocht voor een astronomisch hoog bedrag. Het is maar net wat de gek er voor geeft! En over de banen: het is maar net wat een gek je wil betalen!

elise, (URL) - 21-09-’03 01:04
Kaat

Ik denk dat het niet alleen gaat om welk beroep belangrijker is, maar dat het ook te maken heeft met verantwoordelijkheid. Ieder beroep kent zijn verantwoordelijheden, maar sommige zijn belangrijker dan andere, denk maar aan een arts vs. plantsoenmedewerker. Voor mij telt het of iemand werkt en niet teert op een uitkering. Dan maakt het niet uit wat voor werk het is, want al het werk is belangrijk. Jammer van je negatieve toon tegenover mensen die leren wel leuk vinden en er goed in zijn. Ieder mens is en zijn beroep wat hij of zij uitoefent is belangrijk.

Kaat, (URL) - 21-09-’03 13:23
KEEKSTAR

Het staat er op het staat er op!!!

KEEKSTAR, - 21-09-’03 19:53
marjanne

meer leren=meer verdienen! Ik zit niet voor niks in de ‘duffe boeken’. ooit erover nagedacht dat er mensen zijn die t leuk vinden om te leren? Niets ten nadele van jou hoor, maar mensen met een hogere opleiding hebben nu eenmaal vaak meer verantwoordelijkheid. Dan mag je daarnaar betaald worden ook.

marjanne, (URL) - 21-09-’03 20:21
Kees

Meer leren… meer verdienen. Is dit terecht? Ten dele misschien wel, maar zeker niet altijd! Ik heb personen meegemaakt die een hogere opleiding hebben gevolgd dan ik, maar in de praktijk niets presteerden. Waarom zouden zij meer moeten verdienen voor iets dat ze niet kunnen? Niet iedereen met een hogere opleiding heeft meer verantwoordelijkheid. Niet iedereen met een hogere opleiding kan een eventuele verantwoordelijkheid aan.
Studie en hoge opleiding zeggen mij niets… het is de praktijk waar het op aan komt. Iemand die nog zoveel geleerd heeft en er in de praktijk niets van terecht brengt mag van mij minder verdienen dan degene die perfect werkt en een lagere opleiding heeft.
In Nederland wordt te veel naar papiertjes (lees: diploma’s) gekeken.

Kees, (E-mail ) (URL) - 21-09-’03 23:21
marjanne

kan misschien zo zijn, maar ik leer niet om 800 euro per maand te gaan verdienen. Met alle respect voor mensen die dat wel doen.

marjanne, - 22-09-’03 19:17