Terug op de buis: Het Lagerhuis

 Vanaf heden een nieuwe rubriek op deze site.
Ik kijk elke zaterdagavond na Kopspijkers naar Het Lagerhuis.
Daarin wordt live gedebateerd over diverse stellingen onder leiding van Marcel van Dam en Paul Witteman.
Ik licht een of meerdere stellingen uit of toe, en deponeer mijn mening. 

Werknemers moeten door tot hun 67e

Dit lijkt mij te zot voor woorden. 
Waarom moeten we langer doorwerken?
Als er zoveel werkloosheid is kan je toch beter eerder stoppen.
Dan komt er werk vrij voor de jeugd.

Dat is toch wat we willen?
Hoe denken jullie hierover?
Schroom niet!

Rene Zaterdag 20 September 2003 at 10:37 pm | | Smurf

21 reacties

Esther

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het helemaal met je eens ben! ;-)

Esther, (URL) - 20-09-’03 22:52
Rene

Kost weer teveel…
Dan moeten ze 2 jaar extra je pensioenetje opkuchelen…

Rene, (URL) - 20-09-’03 23:22
Linda

ik ben het met je eens, ze moeten ook nog wat kunnen genieten van hun leven.

Linda, (E-mail ) (URL) - 20-09-’03 23:38
Sandra

Ik denk dat je iemand de keuze moet laten om na z’n 65e nog twee jaar door te werken (of vanaf een bepaalde leeftijd). Sommige mensen (zoals mijn opa) willen dan helemaal nog niet met pensioen.

Sandra, (URL) - 21-09-’03 00:54
Bjorn

Ja ben het grotendeels met Sandra eens toch.. ja wat Rene weer zegt kost het teveel geld… maar is dat wel zo? Ik bedoel Balkelende word wakker hoe lang bestaat een pensioen al, hoelang gaan mensen met hun 65e al met pensioen en nu kost dat ineens teveel geld?

Bjorn, (E-mail ) (URL) - 21-09-’03 00:59
elise

Tegen. Beslist. Tenzij het workaholics zijn en ze het werken beslist niet willen opgeven. Als ze er zelf echt veel gelukkiger van worden, dan mag het wel van mij.

elise, (URL) - 21-09-’03 01:00
Sanshine

De pensioenpotten zijn te leeg om te stoppen met je 65e. Misschien hadden die pensioenfondsen niet zoveel in Ahold moeten beleggen.

Sanshine, (URL) - 21-09-’03 09:24
Jetje

Een collega van mij is 57. Heeft dit jaar zijn vrouw verloren. Werkt al sinds zijn 15de. Kreeg een paar jaar geleden te horen: Als je 58 bent, kan je stoppen met werken. Niet dus. Voor hem is het een crime om iedere dag naar zijn werk te moeten. De planning is nu om te stoppen over 3 jaar. Als er niets verandert. Ik vind het voor mijn collega zo oneerlijk. Met dank aan die aardige mensen die zoveel verdienen met mensen pesten. Die aardige mensen die net zoveel verdienen, eh, krijjgen als al mijn collega’s samen. Die aardige mensen die ik echt niet tot 67 jaar zie doorwerken, omdat zij de middelen hebben om meer aan hun pensioen te doen.

Jetje, (E-mail ) (URL) - 21-09-’03 09:53
Elger van der Wel

Ik wil later het lagerhuis; eigenlijk nog liever nu. Het lagerhuis rulez!

Elger van der Wel, (URL) - 21-09-’03 12:26
remco

ik vind het ook belachelijk dat wij tot ons 67e levensjaar door moeten gaan het werk wat er tegenwoordig is is niet veel en voor onze kinderen zometeen al hellemaal niet ik vind het sowieso een zooitje ongeregeld daar in denhaag de enige die ik nog een beetje goed vind is jan marijnissen van de sp hij voelt tenminste nog een beetje mee mischien een idee als volgende stelling voor welke politieke partij ben jij en waarom

remco, (E-mail ) - 21-09-’03 13:06
Rene

Ben er wel tegen, maar dat zegt balkelende…
Mensen die hebben meer dan 45 jaar gewerkt… en nu moeten ze maar (bijna) 50 jaar gaan werken?
Aso….

Rene, (URL) - 21-09-’03 13:21
Heintjuhh

Renesmurf: ik haat het… maar ik ga je gelijk geven :P

Heintjuhh, (URL) - 21-09-’03 15:35
Sis

Ik wil wel werken tot mijn 67e. Wat een onzin om op je gat te gaan zitten vanwege wat ????? Als ik tot mijn 67e 2 dagen in de week door kan werken, hetzij aangepast en in je straatje, dan ga ik toch lekker door met werken. Waarom is werken alleen voor de jongere generatie. Ik vind het discriminatie tegenover degene die al zoveel jaren ervaring hebben, zoveel jaren weten hoe de wind waait. Het leven is niet alleen voor de jeugd, laten die maar beginnen want ze hebben nog veel te leren !!

Sis, (E-mail ) (URL) - 21-09-’03 19:55
Dolinda

is die vent zelf workaholic??

Dolinda, - 21-09-’03 22:25
Kees

Als ik op m’n 55ste kan stoppen met werken dan doe ik dat. Dan heb ik me lang genoeg productief gemaakt voor de maatschappij. En zou dat kunnen dan heb ik mooi de tijd om leuke dingen te doen die ik zelf wil doen.
Wil iemand langer doorwerken… prima. Dat moet deze persoon zelf weten maar dan moet dit ook voor deze persoon mogelijk gemaakt worden.

Verder moet ik er niet aan denken om tot m’n 67e door te werken. Dan heb ik bijna 47!!! jaar gewerkt. En dat vind ik veel te veel.

Kees, (E-mail ) (URL) - 21-09-’03 23:27
maarten

Je moet die opmerking los zien van de huidige conjunctuur. Het is zo dat door de vergrijzing e.d. er een (te) groot aantal inactieven komt. Daarmee worden dingen onbetaalbaar. Meer mensen zouden dus actief moeten worden = langer doorwerken, dus bijvoorbeeld tot hun 67e

maarten, (URL) - 22-09-’03 19:59
Renesmurf

@maarten En de oplopende jeugdwerkloosheid dan? Moeten die niet deelnemen aan het arbeidsproces?

Renesmurf, (URL) - 22-09-’03 22:04
Aars

Als je gezond bent dan doorwerken tot je erbij neervalt en niet zeuren.
Hulde aan Johan Stekelenburg. RIP

Aars, (URL) - 23-09-’03 19:18
B.M. Simens

Van sommige reacties word ik een beetje ziekjes.
Ik dacht, dat we nu een werled hadden met keuzes op alle gebied.
Zo wil ik zo lang werken als ik wil.
Het past niet in deze tijd “over de hoofden van ouderen” te praten.
Wij zijn best in staat onze eigen beslissingen te nemen.

B.M. Simens, (E-mail ) - 29-12-’04 13:26
grote smurf

Ik smurf het echt smurftastisch dat we door moeten smurfen tot onze 67e smurfjaar. Tot smurf blauwe rukkers.

grote smurf, (E-mail ) (URL) - 06-09-’06 15:02
kleine smurf
Wijs gesproken Ow grote blauwheid.
kleine smurf, (E-mail ) (URL) - 06-09-’06 15:04