Calamiteit

Elke zaterdag is Het Lagerhuis weer op de buis, en ik zet dan mijn mening over bepaalde punten hier neer, en jullie mogen dat weerleggen. Ze hadden het onder andere over een boycot van Thailand.  Ik vond ook nog ergens deze banner
Machiel Kuijt is in hoger beroep in Thailand tot levenslang veroordeeld wegens drugshandel. Terwijl hij  in maart vorig jaar nog vrijgesproken werd. Daarvoor had hij al bijna vijf jaar in voorarrest gezeten.

Dat is natuurlijk zeer merkwaardig, of we het moeten boycotten of niet ligt natuurlijk aan wat het ons opbrengt. Verder hadden ze het nog over een vermeende oorlog tegen alcohol, want daar vallen veel meer slachtoffers dan met andere zaken, zoals drugs. Ik weet niet wat ze nou willen. Ieder mens is verantwoordelijk voor zichzelf, lijkt mij zo.

En er zijn plannen om een Islamitische zuil op te richten. Dat is nou een goed idee. Vereenig die mensen en je kan een open dialoog beginnen. Tenminste als dat nodig is. Ik heb weinig last van mensen.
Rene Zaterdag 08 November 2003 at 10:46 pm | | Smurf

zestien reacties

Kees

Tja, die boycot… of je daar zoveel mee bereikt weet ik niet. Het is wel vreemd dat hij eerst vrijgesproken is en dan opeens levenslang gekregen heeft. Nieuw bewijsmateriaal zei de ambassadeur van Thailand. Moeilijke zaak.

En dan die Islamitische zuil. Ik weet het niet… ik krijg een beetje het gevoel van ghettovorming als dit van de grond zou komen. Daar ben ik zeker niet voor. Integratie wordt dan wel heel erg lastig en moeilijk.

Kees, (E-mail ) (URL) - 08-11-’03 23:36
Esther

Volgens mij moet je niet meer denken in wij en zij! ;-)

Esther, (URL) - 09-11-’03 00:04
Aad

Actie moet je pas voeren als echt duidelijk is dat hij onschuldig is. Dat hij eerst werd vrijgesproken zegt niets, dat kan een vergissing geweest zijn.

Aad, (URL) - 09-11-’03 00:35
CiNNeR

Er is geen bewijs en dat zou hier onschuldig betekenen. Maar buiten dat is levenslang voor een halve kilo heroine die je ex bij had toen ze aan de andere kant van het land zat, hier niet bepaald gebruikelijk ..

Alcohol is hard drugs van het ergste soort! Van mij mogen ze daar best eens wat mee doen in de trend van de sigarettencampagnes bv.

CiNNeR, (URL) - 09-11-’03 04:19
*S*uusje

Ik sliep al tijdens Spijkerman dus ben naar bed gegaan, ik zag nog wel zoiets van van Kooten de Bie nog 1 keer?? maar was te moe om het te luisteren waar het over ging…

*S*uusje, (URL) - 09-11-’03 05:27
Sannet

Ik betwijfel het ook of zo’n boycot helpt. En ja, de impact van alcoholverslaving is altijd veel groter dan je denkt.

Sannet, (URL) - 09-11-’03 08:51
De Schulpjes

Hee Reneesmurf eindelijk doe jij ook mee.

De Schulpjes, (URL) - 09-11-’03 08:59
Albert

Ik vind het persoonlijk erg raar dat Machiel eerst vrijgesproken werd en nu ineens weer niet. Volgens mij is dit puur iets politieks, dat zie je wel vaker in landen zoals Thailand. Ze willen geen gezichtsverlies lijden…

Tja, boycotten, Zou dat iets helpen? Lijkt mij van niet.

Een Islamitische zuil mag wat mij betreft best. Ik ben heel tolerant wat dat betreft en het kan daardoor stukken makkelijker zijn om dialogen te starten met de Islamieten. Dus wat mij betreft mogen ze hun gang gaan…

Albert, (URL) - 09-11-’03 11:17
Ricky

Ik heb jarenlang een penvriend gehad in een gevangenis in Thailand. Hij zat er al tien jaar, en was onschuldig volgens zijn zeggen. Iemand anders had drugs in zijn bagage gestopt. Hij had thuis (in Nigeria) twee dochters die hem nooit hebben gezien. De regering van zijn land doet helemaal niets om die mensen vrij te krijgen.

Ricky, (URL) - 09-11-’03 12:12
Bumble

@ Ricky, gelukkig probeert onze regering hem hier nog heen te halen. En als ze hem hier in NL dan gewoon vrij laten, kunnen die Thaise mensen ook niets meer beginnen. Mijn idee hoor!

Bumble, (E-mail ) (URL) - 09-11-’03 12:33
Sanshine

Zijn moeder zat al een paar keer bij Barend en Van Dorp. Had die Gretta Duisenberg haar zoon maar niet meegenomen toen hij vrij kwam, dan was dit waarschijnlijk niet gebeurd.

Sanshine, (URL) - 09-11-’03 12:51
keekstar

Of hij nou wel of niet schuldig is, niemand moet onder deze omstandigheden gevangen zitten En de omstandigheden in dat land zijn verre van plezierig!!!

keekstar, (URL) - 09-11-’03 13:12
marjanne

ik ben het ook niet eens met de omstandigheden daar. Maar als hij bewust die zooii heeft gesmokkeld dan is t zn eigen schuld dat ie daar zit! Iedereen weet wat de straffen daar zijn. Eigen schuld…

marjanne, (URL) - 09-11-’03 14:20
B@rt

Ik heb ook weinig last van mensen, integendeel. Maar we moeten wel alert blijven. mijn mening is niet altijd die van een ander en zo begint het gesodemieter….of andersom…….

B@rt, (URL) - 09-11-’03 16:48
kees

tis gewwoon zijn eigen schuld en zo’n rechtssysteem moeten wij ook. dan daalt de criminaliteit opeens heel erg sterk. dat is pas slim. hij heeft drugs gesmokkeld dan moet hij daar ook de straf voor uitzitten!!!

kees, (E-mail ) (URL) - 18-04-’06 16:49
Renesmurf
Nou nou, jij bent ook niet erg menslievend, het zal je zoon of broer maar zijn!
Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 18-04-’06 23:15