irritant.

Woensdagavond surfavond! Eerst genoten van DJ Mark, en DJ Patrick. Wat sites besnuffeld, en een tendents ontdekt. (Of zoiets) Er zijn merkwaardig veel "webloggers" die zich beter voelen dan de webloggers van Weblog.nl. En hun argumenten ontbreken. Mocht er nou een verdwaalde surfer langskomen die weet wat daar mis mee is, zeg het me. Of uwen mening over zulks arrogant gedrag.

Rene Donderdag 13 November 2003 at 12:25 am | | Smurf

27 reacties

CiNNeR

Zal wel hetzelfde mechanisme zijn als Blogspot, die worden vaak ook wat minder gewaardeerd. Niet self-made (bij wijze van). Enfin, ik kende de web-log nog niet, ga zo eens een rondje kijken.

CiNNeR, (URL) - 13-11-’03 01:23
Erwin

Het zit niet in je tool. Het zit in wat je schrijft.

Erwin, (URL) - 13-11-’03 07:29
De Schulpjes

Weblog.nl is regelmatig buitendienst, niet te bereiken dus.

De Schulpjes, (URL) - 13-11-’03 07:56
Cynthia

Ieder zijn eigen ding toch? Is net als je eigen mening, is echt niet meer of minder dan dat van een ander! Laat iedereen gewoon in z’n waarde, dat maakt het allemaal een stuk leuker. Als je het ergens niet leuk vindt, nou, dan zit er een heel leuk hoekje aan de rechterkant van je window met zo’n kruisje erin. Gebruik dat dan! Zo, ik heb gesproken!

Cynthia, (E-mail ) (URL) - 13-11-’03 10:49
Sannet

Niks mis met web-log. Ik ben daar zelf ook een tijdje geweest. Maar toen de server elke keer overbelast raakte (wegens het eigen succes) ben ik overgestapt naar een eigen domein.

Sannet, (URL) - 13-11-’03 11:08
Ricky

Er zijn ook wel mensen die Pivot e.d. gebruiken, die neerkijken op de Blogspotters. En een eigen domein schijnt ook te moeten volgens die mensen. Lijkt mij dus niets, want dan zit je daaraan vast. Misschien wil ik over een jaar wel wat anders.
Snobisme en kliekjesvorming zie je overal. :)

Ricky, (URL) - 13-11-’03 11:44
B@rt

@Sannet Juist ! dat is precies wat ik denk. niks mis mee, maar af en toe wel mis door z’n (haar ?) eigen succes. Liever een eigen domein en alles in eigen beheer. Ik hoef geen weblog.nl, maar dan heb ik het ABSOLUUT niet over de inhoud van de logs. Sterkerk nog, ik heb er genoeg “gelinkt” !

B@rt, (URL) - 13-11-’03 11:45
Piet

De inhoud van logs is natuurlijk erg belangrijk, maar als de server de hele tijd down is dan is dat natuurlijk waardeloos (ik heb geen ervaring verder met die site hoor). Het probleem met van zulke populaire sites is dat het allemaal traag en sloom wordt en daarom ben ik blij dat ik een eigen domeintje en hosting heb.

Piet, (URL) - 13-11-’03 12:19
Rene

Kijk, ik vind web-log minder persoonlijk, het lijkt teveel op mekaar, bij blogspot kan je nog een beetje persoonlijkheid laten zien, bij web-log is de layout bijna allemaal 1 pot nat, dat vind ik een groot minpunt

Als de site niet veel oogt krijg ik minder zijn om leuk te lezen :-S
En snelheid niet te vergeten

Rene, (URL) - 13-11-’03 14:50
Albert

Ik gebruik Pivot en heb een eigen domein aangeschaft voor het weblog, maar kijk ik daarom op anderen neer? Absoluut niet! Ik vind het ronduit dom van iemand om zichzelf boven anderen te plaatsen vanwege welk systeem je gebruikt voor je weblog en of je wel of niet een domein hebt. Laat ieder toch lekker in zijn waarde…

Albert, (URL) - 13-11-’03 15:42
Bumble

ik vind dat iedereen het lekker zelf moet weten wat ze vinden, vind je ook?

Bumble, (E-mail ) (URL) - 13-11-’03 19:19
kevin nugter

@Bumble: Ik ga met je mee!

kevin nugter, (E-mail ) (URL) - 13-11-’03 22:00
Hansje

Mij gaat het om de inhoud, niet zozeer om de verpakking…

Hansje, (URL) - 13-11-’03 23:18
maarten

Wie dan, we willen wel namen zien!

maarten, - 13-11-’03 23:58
Elisabeth

Als enige web-logger (naast drie blogspotters) moet ik even zeggen dat web-log een handig middel is om zonder kunde van techniek een weblog te kunnen starten. Daarnaast kun je rustig kijken of je het hebben van een web-log leuk vindt zonder eerst het handboek “Hoe maak ik een homepage voor Dummies” door te wroeten. Zelf vind ik het een leuke start en stap waarschijnlijk nog wel eens over om meer “technische mogelijkheden” te hebben. Ik ben er erg blij mee!

Elisabeth, (URL) - 14-11-’03 00:39
CiNNeR

Voor de zekerheid een correctie: IK denk niet dat het zelf maken of weblogsysteem er toe doet hoor. Dacht alleen dat het een rede kon zijn voor mensen om negatief te denken over blogspot of web-log.

Blogspot vind ik wel vervelend trouwens. Gewoon omdat ik er uren over doe iets te lezen te krijgen en een reactie te kunnen plaatsen. Is weer wat anders dan neerkijken dus.

CiNNeR, (URL) - 14-11-’03 02:08
cruler

ik zeg niets over de inhoud van web-loggers, maar het feit dat de layout bij alle logs zo heel erg hetzelfde is, ontneemt mij weleens de lust tot lezen. In weze gaat het wel om de inhoud, maar er moet wel iets in de layout zitten dat je aantrekt denk ik.

cruler, (URL) - 14-11-’03 10:51
TinyBear

Goh, heb niets tegen andere webloggers, in welke layout dan ook). Had zelf toevallig al een hele tijd een domein waar ik niets mee deed, werd “verliefd” op het webloggen en besloot eindelijk eens iets nuttigs met dat domeintje te doen. Vond & vind het leuk om zelf te pielen tot de site in elkaar zit zoals ik wil, maar als je dat niet wilt/kan…? Net zo goed hoor, de inhoud is toch wat belangrijk is

TinyBear, (E-mail ) (URL) - 14-11-’03 15:57
DarK RaiN

Ik heb zelf ook een web-log account gehad, maar ik ben overgestapt naar lycos omdat ik zelf een layout in elkaar wilde knutselen. Layout is wel mooi maar niet het belangrijkst.

DarK RaiN, (URL) - 14-11-’03 17:07
Elger van der Wel

1. Heeft Lycos ook al zo’n “hoe maak ik in 1 minuut een weblog” systeem? Afmaken die hap!
2. Er is een groot verschil tussen jou bezoekers en de mijne…
3. Ik ben niet arrogant, ik heb een gezonde ego, maar die heeft elk mens. Verder is er niets mis met mij.

Elger van der Wel, (E-mail ) (URL) - 14-11-’03 18:01
brigitte

ik heb er een en ben er blij mee, hoewel ik de laatste tijd wat minder van me afschrijf. Ik zien het maar als ene goed teken, wat rust in de tent.

brigitte, - 14-11-’03 19:16
Arthur!

Ik vind het inderdaad best laag om neer te kijken op andermans log, ook al is dat een prefab-gebeuren. Sommige mensen hebben gewoonweg de know-how niet om pivot of Movable Type te installeren of om het onder een eigen domein te zetten.

Arrogant? Ja!

Arthur!, (URL) - 14-11-’03 21:02
Hippo

Web-log ligt er nogal vaak uit; Bloggeraars zijn over het algemeen wat al langer bezig; MT-ers, Pivot-ers, B2-ers etc. vinden dit alles vaak erg fout want Gij zult het zelf doen.
Maar als we nou gewoon allemaal doen wat we leuk vinden via de manier die we zelf prettig vinden?

Hippo, (URL) - 15-11-’03 02:40
Brains

belangrijk is oom dat je zelf er plezier aan beleefd en dan maak het niet uit hoe of met wat je het doet.

Brains, (URL) - 15-11-’03 03:17
Emmy

Ik sluit me aan bij Elger: mensen die web-log gebruiken zijn misschien wat impulsief (niet allemaal uiteraard). “Oh ik wil een weblog. Oh, met web-log heb ik dat in 2 minuten geregeld.” De stukjes die op zulke site’s verschijnen (niet allemaal uiteraard) zijn vaak ook zonder veel inhoud (Ik ben gisteravond uitgeweest, en het was helemaal te gek. Supergoeie muziek. Nu, zondagochtend ben ik vreselijk brak, maar het zonnetje schijnt wel…blablablabla” Pivot-en-aanverwanten – gebruikers schrijven over het algemeen (niet allemaal uiteraard) wat nuttigere (meer doordachte) stukjes.
En dat heeft niks met arrogantie te maken. btw: ik log op http://www.chris.nl.nu

Emmy, (E-mail ) (URL) - 15-11-’03 23:16
Nick

Good site. Congratulations.

Nick, (E-mail ) (URL) - 14-06-’06 16:09