Yakkie bah!

Ik zeg wat ik wil, ik typ wat ik wil, en u mag reageren wat u wil.
Eerder deze week copieerde ik een radiocolumn uit de jaren negentig van Cor Galis. Daar heb ik een cd-tje van. En deze column leek mij uitermate geschikt met kerstmis. Door allerlei strubbelingen en wat onbegrip in de reactiedoos probeerde ik het iets duidelijker te maken, en aldus geschiedde.

Niemand  vraagt zich af wie Cor Galis was. Dat kan drie dingen betekenen.
1. Het intereseert niemand een zak.
2. Iedereen kent Cor.
3. Men durft niet te vragen, om wat voor reden dan ook.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik 100% achter datgene sta wat ik typ.
Ik wens voor iedereen het beste, behalve die mensen die anderen niet het beste wensen.

Cor Galis was dus de VPRO radio omroeper van 1974 tot zijn dood in 1997, en hij had ook wat wekelijkse columns.
Dat kostte de VPRO uiteraard veel leden, maar ach.
Vrijheid van meningsuiting is een groot goed.
Rene Vrijdag 26 December 2003 at 3:39 pm | | Smurf

28 reacties

riot

Ik kende hem wel.
Maar ik ben dan ook een enorme radio nerd ;)

riot, (E-mail ) (URL) - 26-12-’03 16:37
tinmar

ik kende hem niet, wilde hem ook niet kennen, maar ken hem nu toch.;(

tinmar, (URL) - 26-12-’03 17:38
Daan

Veel radio luister ik niet en anders is het onder de douche of als de wekker aan gaat maar als de wekker aan gaat ben ik nog niet helemaal bij kennis dus weet ik niet wat ik hoor…

Daan, (URL) - 26-12-’03 17:39
Xander

ik ken hem niet…. en ik denk ook niet dak em verder wil kennen..

Xander, (URL) - 26-12-’03 17:40
kevin nugter

Jij mag zeggen wat je wil! Maar je moet er rekening mee houden, dat niet iedereen er mee eens is wat jij zegt.

kevin nugter, (URL) - 26-12-’03 18:06
Bumble

het interesseerd me geen zak.

Bumble, (URL) - 26-12-’03 18:44
nathalie

Hmm. Ik kom éven niet op je log en er gebeurt meteen van alles… ik ga eens even bijlezen!

nathalie, (E-mail ) (URL) - 26-12-’03 19:09
keekstar

ik ken hem niet… ik kan me ook niks herinneren uit 1997 of eerder… het was meer jou visie op zijn stuk dat me interesseerde. Het was niet helemaal duidelijk. Maar nu wel :)

keekstar, - 26-12-’03 19:13
Bumble

Smurf, dit is geen aanval hoor maar iets waar over je misschien eens zou moeten nadenken;

Je zegt, ik zeg wat ik wil, ik typ wat ik wil en u mag reageren wat u wilt. En daar gaat er geloof ik iets helemaal mis. Het is niet zozeer hier op je site. Maar als ik met jou op msn een discussie oid aanga, gebeurd het vaak zat dat ik maar dood kan vallen. Zo ook bij onze discussie laatst over onze gekleurde-medelanders. En je ziet het smurf, ik leef nog en ik ga nog lang niet dood.

Dus zeggen “u mag reageren wat u wilt”, staat wel heel erg mooi, maar het is verre van de waarheid.

Verder gaat mijn gedachte uit naar alle mensen die tijdens deze prachtige kerstdagen zijn beroofd, bestolen, vermoord of verkracht. God zij met U, als er een God is. 1 minuuut stilte aub.

Bumble, (URL) - 26-12-’03 19:39
Kees

Cor Galis… de stem van de VPRO.
Je herkende hem uit duizenden.

Kees, (E-mail ) (URL) - 26-12-’03 19:46
Bumble

oh-oh ik ben weer es te snel,
Ik zie dit “Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik 100% achter datgene sta wat ik typ.
Ik wens voor iedereen het beste, behalve die mensen die anderen niet het beste wensen.”

Dus dan wens je mij niets goeds, want ik wens pedofielen, kinderverkrachters, moordenaars, Bin Laden, spammers, mannen die vrouwen slaan etc. het aller, aller slechtste toe.

Oftwewel ReneSmurf, wederom geen aanval dit, puur weer iets dat je hebt getypt zonder erbij na te denken. Maarja, gelukkig sta je er 100% achter, dus een discussie hoeft hier niet van te komen, je standpunt is me duidelijk!

Bumble, (URL) - 26-12-’03 19:46
De Schulpjes

Cor Galis, ik kende hem wel en vind het jammer dat hij er niet meer is, zeker nu jij mij weer aan hem herinnerd!!

De Schulpjes, (URL) - 26-12-’03 20:02
Heintjuhh

Ik ken hem absoluut niet :S Boeit me eik ook niet zo!

Heintjuhh, (URL) - 26-12-’03 20:33
Jelke

1.

Jelke, - 26-12-’03 21:13
Ricky

Cor Galis had een heel bijzondere stem. Net als die bekakte mevrouw wiens naam ik even vergeten ben. :)

Ricky, (URL) - 26-12-’03 23:02
kurai

4. men verneemt uit de context wel waar het geheel op gestoeld is…

discussies zijn leuk, maar je moet ook weten wanneer op te houden of te erkennen dat de partijen te star, stug en standvastig zijn om ook maar een greintje begrip te tonen.. wat opzich al onmogelijk is als dat het geval is…

woorden en daden zijn verschillende dingen, online en offline net zo goed

die bekakte dame ligt ook op het puntje van mijn tong(en het smaakt niet echt na al dat kerstgenot) owja.. daar is ze al: harmke pijpers

kurai, (URL) - 27-12-’03 01:14
CiNNeR

Moet dat niet Hanneke Pijpers zijn Kurai? :D

Er is nog een optie, het doet er geen zak toe wie Cor Galis was in je discussie, dus waarom zou iemand er naar vragen??? Het ging niet om de persoon maar om een uitspraak die jij aanhaalt en verdedigd.

Heb overigens na voorgaande stukjes nou ook niet echt het idee dat iedereen kan reageren zoals die wil. In de zin dat je je behoorlijk kwaad lijkt te maken als mensen anders reageren dan de bedoeling. Wat maakt dat je je daar zo druk om maakt?

CiNNeR, (URL) - 27-12-’03 03:58
B@rt

Dat is waar

B@rt, (URL) - 27-12-’03 10:55
Bumble

@ CiNNeR: Ah dr is tenminste iemand die de voorgaande reacties doorleest, hulde! ;-)

Bumble, (URL) - 27-12-’03 12:27
cruler

Ik heb me heel even afgevraagd wie Cor Galis was, totdat ik verder las. Iemand die dat soort onzin en kolder trapt hoef ik niet te kennen. De man was duidelijk heel erg gefrustreerd, en woonde warschijnlijk ook nog eens in een hele mooie buurt.

cruler, (URL) - 27-12-’03 15:45
CiNNeR

Dank dank Bumble :)

CiNNeR, (URL) - 27-12-’03 16:47
andreas

HAHAHAH! te gek!

andreas, (URL) - 27-12-’03 17:02
TinyBear

Als je iets uit zijn context rukt en daarop reacties krijgt, is dat niet zo gek als die reacties niet zijn zoals jij verwacht he? En net zoals jij recht hebt om neer te zetten wat je wilt, hebben de lezers hier het recht om te reageren zoals ze willen (zonder grof en onbeschoft te worden ajb). Vraag niet om reacties als je dit niet kan waarderen. Of zorg voor volledigheid als je reacties wilt hebben die slaan op wat jij denkt, we zijn namelijk niet telepatisch!
Ik kon dat stukje over die, mij onbekende, Cor Nogwat NIET waarderen, zoals ik al reageerde…puur persoonlijk….
Net als dat rare gedoe met de discussie tussen jou en Bumble, en uiteindelijk ook de rest van de lezers hier….liep een beetje mank…
Doe je ding, Renesmurf maar laat ons dat ook doen (wederom met de nodige beleefdheid ajb)

TinyBear, (E-mail ) (URL) - 27-12-’03 19:46
Galis Fan

Allemaal geklets in de marge over Cor Galis. Wie hem echt van de radio heeft gekend lult wel anders. Zo´n iemand wordt tegenwoordig node gemist op de radio. Hij was overigens iemand die in de jaren 70 en 80 de uitzendingen van de vpro steevast afsloot met de woorden ´tot later´. Dat is iets wat je de laatste tijd ook weer vaker hoort. Ja Cor, al bijna 9 jaar moeten we je stem missen op de radio. Gelukkig heb ik nog wat bandmateriaal met jouw tirades etc….

Galis Fan, - 19-03-’06 11:11
Galis fan

oja, en natuurlijk zijn eigen introductie-jingles. Wie herinnert zich niet die gong met dat glasgerinkel…en later die trompet met dat onweertje erachteraan….

Galis fan, (E-mail ) - 19-03-’06 11:14
Renesmurf

Cor Galis for ever!

Renesmurf, (URL) - 19-03-’06 12:52
Galis Fan

Oh Oh, deze maand is het 25 jaar geleden dat de VPRO afscheid nam van de vrijdagavond op Hilversum 3. VOO werd per 1 okt. ’82 B-omroep en dus kregen zij de hele vrijdagmiddag en avond. De VPRO ging naar zondagmiddag van 14 tot 17.30 met Spleen en Weg uit Nederland. Op vrijdagavond deed de VPRO t/m vrijdag 1 okt. ’82 van 20.03 tot 20.30 Ook zo (voor potten en poten), van 20.30 tot 22.00 Radio Nome (grensverlegende muziek), van 22.00 tot 22.30 Radiola Improvisatie Salon en van 22.30 tot 24.00 Mia’s andere wereld. Vanuit VPRO’s villa in Hilversum radiotheater met o.a. Ischa Meijer. Dit alles aan- en afgekondigd door de enige echte Cor Galis!

Galis Fan, - 14-09-’07 23:49
john

Cor Galis,
Het was een autoriteit een stem uit duizende Weet je het nog “Jochems bellen” wat zou hij de vloer aanvegen met de hedendaagse politici. Weet iemand waar zijn stem nog te horen is? Het gebouw met het DPA dorresteyn pers agendschap is opgenomen op cd las ik

Wat was dit mooie radio

john, - 21-09-’08 21:20