Kut zooi

Ik heb op internet vaak onbedoeld ruzie.
Ik vrees dat weer iemand me heeft laten vallen.
Kijk, als iemand deze log maar niks vindt dan blijft hij maar weg, geen probleem.
Er zijn ook mensen die niet tegen een stootje kunnen en boos worden.

Ik typ een stuk en men reageert, sommigen vaker dan anderen, maar dat moet kunnen.
Alle reacties zijn welkom, juist ook die van rechtse lui. (bijvoorbeeld Peter)
Het feit dat ik gelezen wordt doet me goed, en andere meningen intereseren me.
Zoals mijn mening anderen weer intereseert.

Af en toe vind ik een reactie zo stuitend (maar dat is juist leuk) dat ik het nodig vind om die reactie breeduit op mijn log te zetten voorzien van mijn commentaar.

De eerste keer pakte dat goed uit, klik hier
Even Domien teruggepakt en hij nam het sportief op, niks mis mee.

De tweede keer ging het mis, toen wou ik een reactie van een andere site pakken en hier plaatsen.
Dat staat hier en dat het uit de hand liep ziet u hier

Ronald en Marjanne komen hier dus niet meer, bij haar ben ik zelfs geblokkeerd.
Van de week was het weer mis, nu betrof het een woordenwisseling met Albert Zie hier

Weer een vaste gast minder en ook daar uit de links gedonderd.
Men begrijpt kennelijk niet dat ik open sta voor dialogen, en kwesties niet uitvecht via de mail, maar gewoon hier op mijn log.

Ik post dit omdat ik u graag op de hoogte hou en ik wou dit even kwijt.
(het voelt namelijk niet goed)

Rene Vrijdag 13 Februari 2004 at 5:06 pm | | Smurf

36 reacties

Mark

Ronald en Marjanne stellen zich aan, met Albert is oplosbaar en met Domien is het opgelost :)

Mark, (URL) - 13-02-’04 17:53
Jeanne

Ik was een van diegenen die (op het eigen log) met kritiek op het jouwe kwam.

Nou ja ‘kritiek’.
Ik zei dat ik zelf niet blij zou zijn met een berg ongenuanceerde rechtse reacties en al helemaal niet als die worden geventileerd door individuen als de ook door jou genoemde ‘Peter’ die niet eens een email-adres achter laten zodat ze wel roepen maar zelf totaal anoniem blijven.

Jij kiest voor: hoe meer reacties hoe beter.
Zelf geef ik de voorkeur aan kwaliteit.

Ieder haar/zijn stijl.

Maar het minste dat ik kon doen was hier even op je reageren.
En … eh… bij mij word je niet geblockt!

‘Ruzieën’ doen we gewoon lekker via onze stukjes en de commentjes.

Jeanne, (URL) - 13-02-’04 18:20
Bart

Iedereen is tegenwoordig zo gauw op z’n teentjes getrapt. Als je geen kritiek kunt verdragen ga dan ook niet loggen. Dit geldt algemeen en dus voor iedereen.
Ideetje: een weblogmeeting waarbij iedereen elkaar verplicht met kussens om de oren ramt, om daarna weer fris verder te bakkelijen in de comments her en der. :-D

Bart, (URL) - 13-02-’04 18:55
Irma

Een gezond meningsverschil kun je niet uit de weg gaan, zeker niet op weblog. We zijn allemaal verschillend, gelijk onze meningen. Als je blogt, weet je dat je mensen kunt tegenkomen die anders over bepaalde dingen denken. Dat is zo zeker als één en één twee is. Het is jammer als dat op de een of andere manier uit de hand loopt omdat er ongenuanceerde opmerkingen geplaatst worden. En nog triester is het als daardoor loggers dreigen te stoppen om die reden. Een web-log doe je alleen maar voor je lol en die lol zou je niet moeten laten bederven. Een ‘lolsmurf’ zou er wellicht wel raad mee weten… Bedenk je nog eens voordat je conclusies trekt die niet of moeilijk terug te draaien zijn. Er is vaker een opening dan je zou vermoeden!

Irma, (URL) - 13-02-’04 19:22
Chris

Niemand is anoniem (http://www.ripe.net/perl/whois) maar waar het om gaat is dat het eigen log nog altijd goud waard is. Wat jij op je eigen stite zet moet je zelf weten. Het is jouw geld. En geef jij de mogelijkheid om te reageren dan moet je de consequenties ook accepteren. Alles op het net is “commen good” tenzij anders vermeld.

Chris, (URL) - 13-02-’04 19:50
keekstar

Weet je… maak je toch alstjeblieft eens wat minder druk. Er zijn veel ergere dingen in het leven. En sta boven de mensen die je niet aardig vinden. Niet iedereen kan je aardig vinden…

keekstar, (URL) - 13-02-’04 20:37
kurai

wat keek zegt _
het is maar internet we zijn allemaal half anoniem en de wereld buiten de pc is toch belangrijker ;p

kurai, - 13-02-’04 20:41
RDNZL

Ik heb voor het eerst ‘ruzie’ met een ander weblog, Mooi Geschreven; ik snap niet wat andere loggers bezield zich met mijn zaken te bemoeien – of ben ik naïef? Of ben ik perfectionistisch en kan ik niet tegen commentaar?

RDNZL, (URL) - 13-02-’04 20:53
Orangez

Digitaal handen schudden, en gewoon weer doorgaan! ;)

Orangez, (URL) - 13-02-’04 21:15
peer

Waar gaat het helemaal over? Sinds wanneer moet een log genuanceerd zijn, dat kan toch helemaal niet? Het ergste wat iemand door mijn doen kan overkomen is dat ik hem/haar uit mijn dagelijkse rondje langs de logs schrap. Verder gaat het toch helemaal nergens over. Overigens krijg ik op mijn log alleen maar fijne reacties, maarja ik heb dan ook geen mening.

peer, (E-mail ) (URL) - 13-02-’04 21:46
jwl

Ik had een tijdje geleden een bezoeker die reageerde op het randje van racisme. Na 3 maal met sarcasme terug gereageerd te hebben bleef hij volharden. Toen heb ik hem geblokkeerd en zijn reacties (die voor anderen beledigend konden zijn) weggehaald. Racisme is mij een grens, dat tolereer ik niet op mijn website. Tot mijn grote genoegen heeft hij eigen weblog ook verwijderd: er kwam toch niemand en er reageerde ook nooit iemand. Rechtse opvattingen ok, maar er zijn grenzen.

jwl, (URL) - 13-02-’04 21:58
Jeanne

‘maak je niet druk en babbel lekker door’- wat koop je daar nou voor?

Renesmurf: zijn dat nou de reacties waarmee jij blij bent?
Zijn dat nou de reacties die sowieso iets toevoegen?

Misschien ben ik wel veel te serieus.
Maar hier zie ik (naar mijn idee: te) vaak van die vrijblijvende babbel en drop-m’n-url reacties.

Maar nogmaals: als het jou alleen gaat om de aantallen en doet er niet toe wat voor onzin ze commenten – enjoy.

Jeanne, (URL) - 13-02-’04 22:09
antje

denk niet dat je met logs het iedereen naar zin kunt maken, ieder heeft een eigen karakter, en de een trekt dingen eerder naar zicht toe dan de ander, en hoe iemand zijn log wil gebruiken, moet een ieder ook zelf weten, maar denk dat je met over en weer praten een hele hoop vergissingen en woord spellingen op kunt lossen, en lukt dat niet dan is het einde verhaal, en verder gaan met waar je plezier in hebt, en waar anderen graag komen

antje, - 13-02-’04 22:50
Daan

Trek het je niet aan. Iedereen schrijft en reageert wat hij/zij wil. Jij vindt het boeiend om een discussie aan te gaan, anderen hebben daar juist geen zin in. Leven en laten leven, ook wanneer ze jou uit de lijst schrappen. Respect is en blijft belangrijk.

Daan, (URL) - 13-02-’04 23:04
TinyBear

Snap dat het je niet lekker zit. Maar het kan vast wel goedkomen tussen Albert en jou. Een meningsverschil hoeft toch niet voor muren te zorgen?
Verder…ach joh…je komt soms best wel ongenuanceerd uit de hoek, wat verkeerd aan/over kan komen. Dat kan tot vervelende discussies lijden maar. Daarnaast kunnen bepaalde dingen bij mensen in het verkeerde keelgat schieten, mensen kunnen niet lekker in hun vel zitten (door wat dan ook) en dan extra heftig reageren….bedoel alleen maar dat dit soort “fallouts” niet definitief hoeven te zijn.

Misschien is soms een offline conversatie over het meningsverschil een verstandigere keuze?

TinyBear, (E-mail ) (URL) - 14-02-’04 00:14
TinyBear

Oh enneh….ik link je omdat ik je graag lees, niet omdat ik bij jou sta….dat zal zeker zo blijven…ik block niemand (nog) op 1 spammer na. Daar is een IPban overheen gegaan!

TinyBear, (E-mail ) (URL) - 14-02-’04 00:16
het smurfinnetje

Mooi stuk, enne… kop op!

het smurfinnetje, (URL) - 14-02-’04 00:57
Sarcastro

mooi verhaal rene, als iemand iets zegt wat je niet bevalt laat je het eerst door je bezoekers opknappen en als dat niet werkt gooi je er een ip-block in

Sarcastro, (URL) - 14-02-’04 02:01
Kaat

Mijn God, wat een gezemel allemaal in deze reactiedoos. Renesmurf, doe gewoon lekker je ding, en schijt aan de rest van de wereld. Do what makes you feel good. Het is onmogelijk zo te schrijven of te reageren dat iedereen het interesseert of aangenaam vindt. Nou en, als je het zelf maar leuk vindt. En het blokkeren van mensen vind ik wel zo kinderachtig, we zijn toch geen 4 meer? Een beetje kritiek kan je toch wel hebben? Kan je alleen maar zelf beter van worden.

Kaat, (URL) - 14-02-’04 10:03
peter

oh Rene er is niks mis hoor met je Web log en dat meen ik echt .en heel vaak vind ik het niet nodig om te reageren .en dat je me een (een van die rechtse lui noemt )ja dat zal dan wel ,weet wel dat wij aardig verschilende meningen hebben over veel zaken .maar dat zal ook komen door de omgeving waar wij opgegroeid zijn jij in Winterswijk en ik in Utrecht .net als jij kom ik door mijn werk (timmerman)veel bij mensen thuis . en op wat ik daar hoor en meemaakt in de buurten en in mijn eigen woonwijk is mijn mening gevormd . ik zelfvind me niet rechts eerder realist ,maar misschien verschilt dat niet zo veel . maar jongen ga lekker door met wat je doet en ik zal veel kijken .en bij deze staat mijn email erbij. prettig weekend ..

peter , (E-mail ) - 14-02-’04 10:53
Eé

Als ik denk te rechts te reageren reageer ik niet. En als ik geen zin heb ook niet. En als ik wel zin heb wel, verder vind ik dat je gewoon moet loggen en reageren waar je zelf zin in hebt…

Eé, (URL) - 14-02-’04 13:18
Renesmurf

@Peter: Ik woon in Winschoten, niet in Winterswijk.

Renesmurf, (URL) - 14-02-’04 13:19
peter

.ok ..maar je snapt wat ik bedoel neem ik aan ,,

peter , (E-mail ) - 14-02-’04 13:45
Albert

Zoals menigeen hier al zegt is het inderdaad oplosbaar tussen ons, RenéSmurf. Je link staat intussen weer in onze lijst. Wat mij betreft gaan we dan ook gewoon op de oude voet verder…

Ik sluit me bij de woorden van Orangez aan, ik schud je bij deze digitaal de hand en hoop dat we nu gewoon verder kunnen…

Albert, (URL) - 14-02-’04 13:55
Albert

Ik heb overigens niemand geblokkeerd omdat sommige mensen dat schrijven hier. Zo erg was het nou ook weer niet. Ik heb enkel Renée’s link verwijderd, maar die staat dus intussen weer. Sorry voor de twee posts, maar was dit ff vergeten te melden ;-)

Albert, (URL) - 14-02-’04 14:05
René

Weet je, beste Smurf, je moet gewoon jezelf blijven. Das mooi genoeg.

Heb je trouwens zin om op m’n mini-weblogmeeting te verschijnen? Als je twijfelt krijg je een uitnodiging.

Oja. Klompen moet je bij ons uitdoen. Maar in het (Sonsbeek)park kun je naar hartelust met die houten schoenen overweg.

René, (E-mail ) (URL) - 14-02-’04 15:32
Sis

Héé Smurf, waar maak je je druk om. Buiten al het geneuzel om, krijg jij bergen reacties. En je hebt in ieder geval nog ruzies. Je wordt graag gelezen en een paar meer of minder ……..
Who cares.

Sis, (URL) - 14-02-’04 19:48
CiNNeR

Nou, zo zie je dat dit soort stukjes ergens goed voor zijn. Zo komt Albert weer terug en schud de hand. Mooi einde ..

CiNNeR, (URL) - 15-02-’04 01:27
e-liner

Je logt voor jezelf en niet voor anderen….dus als mensen het niet leuk vinden wat je logt gaan ze toch iets anders lezen? ik snap die boze reakties online nooit zo…het lijkt wel alsof mensen online makkelijker boos worden, want in real live is zelden iemand zo direct…

e-liner, (URL) - 15-02-’04 12:53
Ster

Blijf eerlijk en oprecht! Jouw schrijfsels zijn goed doordacht. En als mensen het niet aanstaat zappen ze een deurtje door. Maar opbouwende kritiek als persoonlijke aanval zien…dat snap ik niet.

Ster, (URL) - 15-02-’04 16:37
DeKLEINeMAN

Ach af en toe zijn je reacties wat apart. Maar dat heeft iedereen toch wel eens!

DeKLEINeMAN, (URL) - 15-02-’04 17:37
hbk

gave site zeg!!!!!

hbk, (E-mail ) (URL) - 08-09-’04 16:28
Renesmurf

@hbk :dank u

Renesmurf, (URL) - 08-09-’04 16:41
hbk

De tering! Wat verveel ik me!

Geen reet op tv, 2 kratte pils op en
ik voel nix.. Wat zal ik ‘s gaan doen..
Ben net gestruikeld over lege whiskeyfles
in de gang.. Zelfs als ik vooruit loop verdwaal ik nog..

hbk, (E-mail ) (URL) - 12-03-’05 18:17
mien

k*t school sucks egt waar kverveel me te pleure

mien, (E-mail ) - 21-06-’05 11:21
joop

ik ben het met mien eens

klotesgool

joop, (E-mail ) - 21-06-’05 11:22
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.