Yep, weer stellingen uit VARA`s Lagerhuis

Er moet een verplichte opvoedcursus komen voor alle ouders

Daar zit wel wat in, toch hou ik niet zo van verplichtingen.
Zo`n opvoedcursus zou overal in Nederland voor iedere jonge ouder gratis moeten worden aangeboden.
En mochten ze in de fout gaan dan verplicht naar zo`n cursus sturen, als dat nog zin heeft.
Dan moet wel de kinderbescherming eens goed op poten gezet worden.

Vrouwen zijn geschikt voor alle legeronderdelen

Volgens mij is geen mens daar echt geschikt voor.
Het leger is voor mensen die geen normaal werk kunnen vinden.
In die catagorie zitten ook vrouwen.
En als ze door de zware test heen komen moeten ze ook mee mogen doen.
Niet bij voorbaat op geslacht afkeuren, dat is ontzettend flauw van die snormeneren die er over gaan.
Bovendien moet een onderzeeer ook wel eens gepoetst worden.


Het kabinet kan maar beter opstappen

Ik vond het vanaf het begin al niks.
Het CDA koos bewust om samen te werken met de VVD en D`66, vrij rechts dus.
Hoewel een samenwerking met de PVDA meer voor de hand lag, gezien de uitslag.
Nu zitten we dus met een blubberkabinet met een bord voor de kop.
Als ze vallen en we opnieuw mogen kiezen is de kans groot dat de kwal Wilders flink gaat scoren,
en daar zit ik helemaal niet op te wachten.

Tot zover drie stellingen en drie keer mijn mening.
Komt u maar met lovende woorden, beargumenteerde tegenmeningen of andersinds, schroom niet.
Rene Zaterdag 20 November 2004 at 10:01 pm | | Smurf

26 reacties

Aad

1 Ik weet het niet hoor, krijg je dan niet allemaal dezelfde kinderen? Weet je wat wel vreemd is, dat een kind adopteren zo moeilijk is, je wordt van top tot teen en weer terug gescreent of je wel geschikt bent om een kind op te voeden, terwijl zelf een kind verwekken en opvoeden (terecht) geen probleem is. Iedereen kan het doen.

2 Het leger moet vandaag nog wereldwijd worden afgeschaft.

3 Links of rechts is allemaal flauwekul. Een regering moet er gewoon voor zorgen dat het leven in een land soepel verloopt en meer niet.

Aad, (URL) - 20-11-’04 22:55
peter

waarom is een Wilders een kwal ..omdat je het niet eens met hem bent .

peter, (URL) - 20-11-’04 23:13
Renésmurf

@Peter: Ik vind zijn haar eng.

Renésmurf, (URL) - 20-11-’04 23:17
Irene

Dat eerste helpt weer niks, dat weet ik nu al. Wat de tweede betreft vraag je je af hoe die onderzeeboters het tot nu toe gered hebben. Moet een stel onderzeeërs van Jan Steen zijn, bah. Wilders is een ballon met een pruik. Ha, ik ben echt op dreef vandaag. Ik had weer zin om de nuance eens goed te zoeken. ;-)

Irene, (URL) - 20-11-’04 23:35
Kees

1. Deze stelling is niet nieuw. Er zijn inderdaad ouders die niet goed met hun kinderen om kunnen gaan. Of ze een cursus moeten hebben weet ik niet. Want wie bepaalt hoe kinderen opgevoed moeten worden. Iedereen doet het anders. Wat de beste manier is… tja… daar kan niemand antwoord op geven… en dat is maar goed ook denk ik.
2. En toch gaan velen al het leger in nog voordat ze maar één poging hebben ondernomen om ‘normaal’ werk te vinden. En wat is geschikt zijn voor… je kiest een vak omdat je het leuk lijkt. En dan kom je daar in terecht.
En eh… is onze premier geschikt om het land te besturen?
3. Liever gisteren dan vandaag. Ze hebben inmiddels al genoeg ellende aangericht. En als er nu verkiezingen zouden komen, komt links in ieder geval aan het bewind. Daar zal ene Wilders niets aan kunnen veranderen.

Kees, (E-mail ) (URL) - 21-11-’04 00:18
Brillie

Opvoedcursus: geheel mee eens. Maar dan ook gelijk voor alle buren, oma en opa, kerkgangers, kostgangers, campingverblijvers, trekkers, ….

Brillie, (URL) - 21-11-’04 00:40
Bjorn

Ik moet zeggen alles mee eens…alhoewel opvoedcursus ouders… twijvel..

Bjorn, (E-mail ) (URL) - 21-11-’04 00:43
Darkrain

Die laatste stelling is een stelling naar mijn hart :) Dit kabinet had nooit in deze samenstelling tot stand mogen komen vind ik, het volk koos voor cda pvda en niet voor de vvd en al helemaal niet voor d’66. En dat noemen ze democratie:(

Darkrain, (URL) - 21-11-’04 00:50
Leibele

1-Een opvoedcursus geeft nog geen garantie dat het zal helpen.En het zijn niet alleen de ouders die opvoeden.Ook de overheid(school ed.}sportclubs en de media spelen er een belangrijke rol in.En in een aantal gevallen kerkgenootschappen en zo ook. 2-Vrouwen mogen niet uitgesloten worden van beroepen.En het poetsargument van Renesmurf gaat niet op,immers mannen kunnen ook poetsen.Maar mijn stelling is:MAAK HET LEGER LEGER 3-Wilders zal een probleem zijn.Daar staat tegenover dat de VVD dan geen enkel probleem meer vormt.Wilders zal nog genoeg moeite krijgen om z,n partij te kunnen bemannen(vrouwen).Ik denk dat dat hem niet lukt.

Leibele, (URL) - 21-11-’04 01:35
nefesj

na jah… zeg.. jij durft.. onderzeeboot moet ook gepoetst worden… (ouderwetse smurf ben je toch)…. :P.. het leger is voor mensen niet zonder werk,maar voor mensen die niet zelf willen nadenken, die gedrild worden verkiezen boven gewoon werk…. ik zou het niet kunnen … dat dominerende.drill gedoe… :)… en de rest.. och .. daar heb ik nu geen mening over.. :)…

nefesj, (E-mail ) (URL) - 21-11-’04 02:38
witchy

T kabinet moet nu inderdaad niet opstappen hadden ze echt eerder moeten bedenken. Opvoedcursus, nee niet verplicht want veel mensen kunnen dat prima zelf maar er zijn ook mensen waarbij dat wel nodig is.

witchy, (E-mail ) (URL) - 21-11-’04 09:55
wiro

het programma op ned 1 was leuker, met een alternatief kabinet

wiro, (URL) - 21-11-’04 10:27
wiro

en wat mij betreft schaffen we het leger af

wiro, (URL) - 21-11-’04 10:28
peter

Hoewel het heel hard klinkt en ook wel zal zijn vind ik , dat wanneer je weet dat mensen niet voor hun zelf kunnen zorgen je ze ook geen kinderen kunnen krijgen .wij(mijn vriendin en ik )hebben twee pleegkinderen die tot hun derde en vierde jaar verwaarloosd zijn en die we hier een goed huis hebben kunnen bieden ,de biologiesche ouders van deze twee kinderen waren en zijn niet geschikt voor het opvoeden van kinderen maar na de twee die wij hier in huis hebben , hebben ze beide nog meerdere kinderen gekregen die allemaal uit huis zijn geplaatst en waar geen pleegouders voor te vinden zijn, en ook die kinderen hebben een achterstand ook die van ons. en als het mogelijk blijft dat deze kinderen ooit ook kinderen kunnen krijgen voorzie ik een groot probleem want nu al kan jeugd en pleegzorg vele kinderen niet meer plaatsten , en laten we wel wezen een leven in tehuisen lijk me ook niet echt een prettig bestaan .

peter, (URL) - 21-11-’04 11:40
peter

Ik heb mijn dienstijd ondergaan toen er nog de “dienstplicht“was .misschien niet te geloven maar ik heb een fijne tijd doorgemaakt zowel in nederland als in duitsland .een van de voordelen van het leger is dat je samen iets doet , of je nou een brug moet bouwen of opblazen je deed het samen .van mij mag de dienstplicht dus weer terug .

peter, (URL) - 21-11-’04 11:43
MacPhisto

1) Voor sommige ouders geen overbodige luxe, maar ik begin anderzijds dat belerende controllerende toontje van de Nederlandse instanties erg irritant te vinden. Laat iedereen zelf bepalen of ‘ie zijn kids als voorbeeldig of tuig opvoedt. De afrekening volgt later toch wel.

2) Een punt waar ik nu echt geen zinnig antwoord op kan geven. Of in ieder geval niet in het openbaar, want je weet maar nooit met dat eigen mening verkondigen tegenwoordig. Straks vliegen de nagelvijltjes rond mijn oren. :-p

3) Weinig kiezers die hebben gevraagd om deze regering. Dus volmondig zeg ik ja.

MacPhisto, (URL) - 21-11-’04 12:52
Bart

Smurf, je doet het weer geweldig. Ik citeer: Bovendien moet een onderzeeer ook wel eens gepoetst worden. LOL :-)

Bart, (URL) - 21-11-’04 13:21
Jolanda

tot een paar weken terrug mnocht t kabinet vallen…maar nu is t land zo emotioneel. eerst terugkeer van de rusten dan Bakenende een trap onder de kont

Jolanda, (URL) - 21-11-’04 14:24
Mark

Omlaten donderen dit kabinet

dan kan ik ook stemmen :) :) :)

Mark, (URL) - 21-11-’04 15:21
Roelof

1:
Alleen voor ouders die daar behoefte aan hebben dan wel serieus tekort schieten in hun opvoedkundige taken. En dan heb ik het over verwaarlozing etc.

2:
Er is fysiek wel verschil is tussen man en vrouw. Daardoor zullen vrouwen niet alle (zware) taken kunnen uitvoeren in het leger. Maar in pricipe moet iedereen de kans krijgen om datgene te doen wat hij/zij leukt lijkt. Dus ook het leger.

3:
Ach ja. Laten we nu maar niet verkiezingen houden want dan komt die kneus van een Wilders erin met een aantal zetels. Krijgen we weer vergelijkbare taferelen als met de LPF. Daar zitten we nu helemaal niet op te wachten.

Roelof, (URL) - 21-11-’04 16:18
Miss Marple

Opvoedingscurcus misschien als het dreigt of uit de hand is gelopen, zou een goeie zaak zijn.

Vrouwen zijn bijna overal geschikt in, ligt ook aan de kwaliteiten wat een vrouw heeft!!

We zitten met de verkeerde mensen in de politiek, en helaas moeten we het daar nog een paar jaar mee doen.

Miss Marple, (URL) - 21-11-’04 16:41
Jetje

Een opvoedcursus, bedacht zeker door de beste stuurlui. Ieder kind is uniek en ieder kind heeft een andere aanpak nodig. Hulp bij opvoeding is verkrijgbaar. Wegwezen met die cursussen!

Jetje, (E-mail ) (URL) - 21-11-’04 20:08
CiNNeR

Daar zal dat kind veel aan hebben, pa en ma op opvoedcursus. Weer een rede erbij om kindlief in elkaar te ramen, te verwaarlozen of iets anders ernstigs aan te doen? Vermoed dat het amper zoden aan de dijk zet, men zou zich meer moeten richten op de kinderen. Loopt een situatie uit de hand, moeten die kinderen daar weg ..

CiNNeR, (URL) - 21-11-’04 22:28
Gert-Jan

Kabinet mag inderdaad opstappen… Michiel 4 president :-p

Gert-Jan, (E-mail ) (URL) - 22-11-’04 23:45
Cleo

Ben het voor de verandering met alle 3 de punten eens. Goed man!

Cleo, (URL) - 23-11-’04 09:22
sprint ringtone7370

jjwlrhSorry that I did that

sprint ringtone7370, (E-mail ) (URL) - 25-12-’06 06:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.