O, o, o, wat erg!

Ja mensen, het is vreselijk wat er gebeurd is in Azie.
Nu al 100.000 slachtoffers.
Wat kan de natuur toch wreed zijn!
De hele mensheid treurt hierom.

Alle toeristen worden weggehaald en verslaggevers heengestuurd.
De wereld wil toch graag op de hoogte gehouden worden van al dat leed.
Gelukkig hebben alle normale rijke landen regeringen die steun verlenen.
Zo heeft Nederland al twee miljoen euro geboden, en als er meer nodig mocht zijn mag dat van mij.

Waar ik een hekel aan heb is het geschooi om geld!
Steeds die spotjes op tv, je ziet ook al oproepen op allerhande weblogs.
Mensen mogen natuurlijk loggen wat ze willen, en ik mag overmaken wat ik wil.
Welnu, ik geef geen cent, aan geen enkele goede doel!

Ik vind het vreselijk wat er gebeurd is, maar het ergste vind ik al dat geschooi om geld.
Laat de mensen toch zelf weten wat ze met hun zuurverdiende centen doen.
Als ik graag geld wil overmaken vind ik het gironummer wel.
Val me daar niet steeds mee lastig.

Er zijn duizenden goede doelen, en geven is vrijblijvend.
Laat de overheid maar doen wat hun goeddunkt.

Rene Donderdag 30 December 2004 at 4:38 pm | | Smurf

57 reacties

Mark

ben het helemaal met je eens :)

Mark, (URL) - 30-12-’04 16:51
Marielle

tja ben het niet met je eens maar dat wist je al. Je moet zelf weten wat je met je geld doet. Ik geef wel omdat ik een ander wil helpen, en dat doe ik niet allen mat geld.
Respect for all (of ben je het daar ook niet mee eens?)

Marielle, (URL) - 30-12-’04 16:58
Jimmy

Je bent tot niets verplicht, het is volkomen vrijwillig. Wil je geven dan geef je, wil je niet geven dan niet, lijkt me geen probleem ;-)

Jimmy, (URL) - 30-12-’04 17:02
Dolbee

En op 6 januari wordt er door de omroepen een hele avond om geld gebedeld.

Dolbee, (URL) - 30-12-’04 17:05
Brillie

Beetje kort door de bocht. En zeker geen menselijke gedachten.

Wat ik wel jammer voor de bevolking al daar vind, is dat zij wat ze al niet hadden nu kwijt zijn. De reislustige uit Europa, die vliegen weer weg uit die rotzooi. Maar die arme mensen zitten nog jaren met hun zooi. En dat is triest.

Afgezien, als Inda wel atoomwapens kan bouwen, wat veel geld kost, kunnen ze ook wel een alarmsysteem bouwen.

Brillie, (URL) - 30-12-’04 17:13
Jolanda

hiervoor mogen ze schooien zoveel zevwillen wat mij betreft

Jolanda, (URL) - 30-12-’04 17:24
Vampire

En ik geef met gulle hand. Ik krijg het niet over mijn hart om nu vuurwerk te gaan kopen om een feestje te gaan bouwen. Morgen gaat er waarschijnlijk zoveel de lucht in dat ze het in Azië kunnen zien. Beetje schaamteloos allemaal vind ik.

Vampire, (E-mail ) (URL) - 30-12-’04 17:32
bOR

555 VIJF VIJF VIJF 555 5555 VIJF VIJF VIJF VIJF 555 555 555 555 555 555 555 555 555 555 555 555 555 555 555 555

bOR, - 30-12-’04 17:49
Oldenzaaltjuh

beetje jammere blog en komt op mij over alsof je helemaal niet om een ander geeft :-S

sorry dat ik het zeg en ben het wel vaker met je eens maar dit gaat te ver!

Oldenzaaltjuh, (E-mail ) (URL) - 30-12-’04 18:01
Paola

tsja, jouw log, jouw mening en jouw eigen vrije wil….. en op een log waar het wel gebeurd is het toch ook gewoon zo?

Paola, (URL) - 30-12-’04 19:06
Darkrain

Ik weet nog niet of ik wat geef, zie wel.

Darkrain, (URL) - 30-12-’04 19:07
Leibele

Van geven ga je niet dood.

Leibele, (URL) - 30-12-’04 19:11
MacPhisto

Precies, opzouten met die bedelaars voor Sri Lanka op station Rotterdam CS! Ik ken het gironummer voor donaties uit mijn hoofd, thanks not a lot. :-/

MacPhisto, (URL) - 30-12-’04 19:22
V@nM@n

Iedereen doed wat hij kan. Als je niet kunt geven doe het toch niet.

V@nM@n, (URL) - 30-12-’04 19:24
Marielle

ik mis die 25 euro niet hoor, maaaaaar goed zal niet verder zeuren dat iedereen moet geven en dat het op giro 555 kan (geintje):-) sorry hoor beetje flauw maar neem aan dat je daar wel tegen kan?

Marielle, - 30-12-’04 19:31
Emmy

Je moet zelf weten wat je met je geld doet, Renesmurf; maar ik moet zeggen dat ik het erg kortzichtig van je vind om niets te geven. Miljoenen mensen hebben hulp nodig.. veel hulp. Door natuur-geweld zijn ze hun bezittingen kwijt, hebben geen dak meer boven hun hoofd, voedsel en schoon drinkwater is schaars…. en jij hebt geen cent voor ze over? Dat snap ik niet…

Als een soortgelijke ramp jou zou overkomen en jij zou directe hulp nodig hebben, dan zou je toch ook graag zien dat anderen geld overmaken om jou en andere slachtoffers te helpen. Dat is niet meer dan normaal.

We kunnen weinig doen voor de bevolking in Zuid-Oost-Azie, maar wat we kunnen doen (financiele hulp), dat moeten we ook doen!

Emmy, (URL) - 30-12-’04 19:34
wiro

ik geef wel eens iets, maar dan bepaal ik zelf waaraan. aan het verzoek van mijn werkgever om de waarde van mijn kerstpakket aan een goed doel te schenken, wees ik dan ook van de hand.

wiro, (URL) - 30-12-’04 19:55
zij

Laat die rijkelui hun portomonnee maar eens opentrekken…zij kunnen wel een paar cent missen. De doorsnee burger moet toch al vaak de eindjes aan elkaar vastknopen!

zij, (URL) - 30-12-’04 20:01
Sanshine

Ik ben toch bang dat ze ons geld hard nodig zullen hebben.

Sanshine, (URL) - 30-12-’04 20:33
Antje

denk dat iedereen inderdaad zelf moet weten wat hij/zij met zijn geld doet
En inderdaad vind ik wel dat het giro nummer vaak voorbij komt,
En zo ook de beelden, en die zijn ook duidelijk genoeg
En degen die iets wil geven prima, die kan inderdaad zelf wel het giro nummer vinden, dus hoef ik het niet tig keer per avond te horen en of zien

Antje, - 30-12-’04 20:40
peter

haha , ben het volgens mij voor het eerst helemaal met je eens .

peter, (URL) - 30-12-’04 21:23
Jöran

Dat jij geen geld geeft is jou keus, maar jij laat op vele logs achter dat je niks geeft dus wie valt wie nu lastig?

Jöran, (E-mail ) (URL) - 30-12-’04 22:11
Toet

Sorry maar ik ben het niet met je eens. Giro 555… wist je die nog dan? Nee hoor er moet juist wel reclame voor gemaakt worden, ik vind het een nobel doel! Ik heb (samen met mijn vriendin) eergister € 250,- gestort. Maar niet door die tv uitzending van vanavond, wel door de spotjes. Ik zal anders niet weten waar ik het naar toe moet storten. Kijk al die poespas hoeft van mij ook niet. Als het spotje enkel en alleen bestaan had uit de boodschap. Geef giro 555 slachtoffers Azie, dan had het al goed geweest. Maar ja ze hebben voor deze vorm gekozen, zal wel een reden achter zitten.

Toet, - 30-12-’04 22:41
Lilian

Ik heb wel wat gestort en een banner op m’n site, maar ik erger me er meer aan dat die regeringslui wel geld geven, terwijl hun legers nog meer mensen afknallen. Maar ja, dat kan blijkbaar niemand wat schelen….

Lilian, (URL) - 30-12-’04 22:59
Kees

Ook zonder spotjes, die ik overigens niet heb gezien, zou ik gegeven hebben. Het nummer ken ik uit m’n hoofd. Van eerdere rampen.

Dat jij niet geeft, OK. Iedereen heeft recht op een eigen mening.

En eh… onze overheid heeft alweer meer gedaan, 25 miljoen meer maar liefst. En dat is in feite nog maar een schijntje ten opzichte van de schade die geleden is in Azië en ook Afrika.

Kees, (E-mail ) (URL) - 30-12-’04 23:24
Egbert

Ik vind het toch vrij ernstig wat daar gebeurt is en alle hulp kunnen ze nu goed gebruiken. Daarom heb ik een bescheiden banner op m’n log geplaatst.

Egbert, (URL) - 31-12-’04 00:13
leidje

Ik geef wel, denk idd dat ze alle hulp nodig hebben die ze kunnen krijgen, ik ben heus niet rijk maar ik heb het toch wel heel erg goed met hun vergeleken..

leidje, (E-mail ) (URL) - 31-12-’04 00:23
Miss Marple

Moet je gelijk geven om het gezeur, maar het leverd wel miljoenen op het leed zien, en hoe zieliger we het vinden, hoe schokkender de beelden zijn, hoe meer we geven.
Dit maal ben ik zelfs bezweken en een storting gedaan op giro 555. Dus vergeet het gezeur en geschooi en help een handje!!

Miss Marple, (URL) - 31-12-’04 00:25
stefan

VRAGEN STAAT VRIJDUS ZIT NIET TE JANKENDIE MENSEN HEBBEN HET HARDER NODIG DAN JIJ

stefan, - 31-12-’04 00:39
Bjorn

Ieder zijn mening, en ja de ene geeft wel de andere niet soms het gezeur erover wel te veel ja.

Bjorn, (E-mail ) (URL) - 31-12-’04 03:00
ladyloela

Het geld wat de overheid geeft is toch al geld van ons allemaal.;-)En het is echt verschrikkelijk wat er is gebeurd!

ladyloela, (URL) - 31-12-’04 07:29
Han

Voor jou dus toch ook voldoende reden om er een logje aan te besteden ;-)

Han, (URL) - 31-12-’04 07:35
Bart

Ze kunnen beter per land projectmatig iets oppakken, dan kan elke burger goed zien wat er met zijn of haar geld gebeurt (daar moeten de media dan natuurlijk weer voor zorgen). De betrokkenheid wordt dan denk ik vergroot en je bent misschien eerder geneigd wat (extra’s) te geven.

Bart, - 31-12-’04 08:46
Chantal

Ik ben het met je eens op het punt van de eigen beslissing om geld te geven en NIEMAND mag je daar op aanvallen. Of je wel of niet geeft is een persoonlijke keuze die iedereen moet respecteren. En die spotjes irriteren met niet zo….. ik negeer ze. Want als ik wil geven, dan doe ik dat toch wel en als ik het niet wil, dan haalt dat spotje me echt niet over.

Chantal, (URL) - 31-12-’04 09:29
Orangez

Of je nu kijkt naar de Remia reclame of een spotje van een goed doel. Het uitgangspunt van de makers is hetzelfde.

Geef mij dan maar een heel reclameblok vol goede doelen.

De spottende titel van dit postje zegt waarschijnlijk meer dan de rest van de tekst.

Ik wens u een verstandig 2005 toe!

Orangez, (URL) - 31-12-’04 11:59
witchy

Deze keer kan ik zeggen dat ik het absoluut niet met u eens ben,het is juist nodig dat mensen met de neus op de feiten worden gedrukt, dit soort reclame kan ik alleen maar aanmoedigen. En ok dat u niet geeft, tja ik vind dat een beetje onmenselijk. Als er een ramp in groningen was (ok ok), zou u ook graag steun willen als u tussen de lijken door moest lopen. “laat iemand anders het maar doen” beetje gemakkelijk. Daarnaast niemand wordt gedwongen geld te geven door de reclame hoor.

witchy, (E-mail ) (URL) - 31-12-’04 12:48
willem

een hele fijne jaarwisseling

willem, (URL) - 31-12-’04 12:58
BOR

HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!

BOR, - 31-12-’04 12:58
BOR

Hatsjiekidee!

BOR, - 31-12-’04 12:58
peer

Geven is vrijblijvend, vragen ook.

peer, (URL) - 31-12-’04 14:18
3ne

hm, dit stukje vind ik persoonlijk ook wat erg kort door de bocht. Maar ieder zijn eigen mening natuurlijk. Zij mogen wat mij betreft alle aandacht vestigen op 555 en jij mag in jouw woorden laten weten hoe jij daar tegenover staat. In de tussentijd maak ik dan een bedrag over, omdat ik dat prettig vind. Ik wens je van harte een fijn 2005 toe!

3ne, (URL) - 31-12-’04 15:42
Jeanette

Die miljoenen hadden er al voor de ramp moeten zijn.
We weten niet wat eerlijk delen is en zullen het ook wel nooit meer leren.
“eerlijk zullen we alles delen, ik een beetje meer dan jij”.
Zo zijn we en zo blijven we. Nu storten we weer geld en over een half jaar sterven ze weer van de honger want dan zijn wij het weer vergeten.

Jeanette, (E-mail ) (URL) - 31-12-’04 17:16
Theo

Maar ja René… als niemand er iets over zou zeggen zou je toch helemaal niet kunnen weten dat je geld kunt storten?

Theo, (URL) - 31-12-’04 17:47
lindsay

Het is inderdaad ontzettend triest wat er allemaal gebeurt is.. en inderdaad dat gevraag om geld steeds.. bleeh…
Ik vindt het wel heel goed dat Jackie Chan geld heeft ingezameld en dat die russische tennister 10.000 euro heeft geschonken.

lindsay, (E-mail ) (URL) - 31-12-’04 18:48
Iris

Ik vind het een beetje kortzichtig inderdaad. Ik kan persoonlijk totaal niet tegen de beelden in het journaal, ik zit vrijwel elke keer weer met tranen in mijn ogen, maar stel ik wil wat geven en ik wist niet waar mijn geld heen kan? Ik vind het in geval van samenwerkende hulporganisaties geen overreven om geld vragen. Jouw post komt een beetje over alsof je vind dat mensen van de ramp proberen te profiteren. De enige mensen die proberen te profiteren, zijn de mensen daar die graag iets te eten of te drinken willen.. En als jij vind dat ze je schuldig laten voelen als je niets geeft, ja ik vind dat je je dan ook wel een beetje mag schamen, als je zelf niet kunt rondkomen, misschien is dat een excuus, maar ik denk altijd maar zo: heb je geld voor een eigen domein of weblog, of geld voor je eigen vuurwerk of oliebollen, dan kun je ook wel wat missen voor mensen die helemaal niets meer hebben.
En degene die zegt: “Laten die rijken maar eens wat geven” Ja, zo kan ik er een heleboel bedenken: Amerika gaf in eerste instantie niet zoveel, dus dan moet de regering dat in Nederland ook maar niet doen.. Want Amerika zeg, is veel groter dan Nederland! Ik kan ook zeggen dat ik mensen ken die rijker zijn en die niets geven, dat maakt mij niet minder goedgevig, dat maakt wel duidelijk dat die ander niet veel om anderen buiten zijn eigen kleine milieu geeft, maar niet dat jij daarom maar niets moet geven.

Iris, (E-mail ) (URL) - 31-12-’04 20:37
Hansje

De banner staat niet op mijn log om jou te dwingen geld te geven, Smurf. Die staat daar voor de mensen die het gironummer misschien níet kennen en als geheugensteuntje voor de mensen die zich hadden voorgenomen geld te storten maar dat vergeten waren.
Jij doet met je geld wat je wilt, ik zet op mijn log wat ik wil. Toch?

Hansje, (URL) - 01-01-’05 00:55
Renesmurf

@Allen die zeuren: Goed lezen!
Hoeft niet, mag wel, zie maar.

Renesmurf, (URL) - 01-01-’05 01:52
Orangez

@Renesmurf: Beste jongen, ik heb het stukje goed gelezen.

Je hoeft er zeker niet van uit te gaan dat ‘niet lezen’ er de oorzaak van is als men jouw mening niet deelt.

Ook lijkt het me geenzins ‘zeuren’ als anderen hun mening tegenover die van jou zetten.

Orangez, (URL) - 01-01-’05 20:04
Renesmurf

Andermans mening is oke, maar sommigen vinden de titel al genoeg.
Bovendien zeg ik dat ik vind dat de regering maar geld moet geven, en dat de media niet steeds moet zeuren tegen de bevolking.
Regeringsgeld is bevolkingsgeld.
Sommigen vinden mij hard, of harteloos, dat is niet het geval.

Renesmurf, (URL) - 01-01-’05 20:31
Orangez

@Renesmurf: Inderdaad, ik vind de titel ‘spottend’ en je standpunt betreffende ‘regeringsgeld is bevolkingsgeld’ wat kortzichtig. M.a.w. ik betaal belasting dus ga daar maar zeuren.

Maar dat geeft niets, waarschijnlijk heb jij weer moeite met mijn standpunten.

Waarom zou je het altijd en overal met elkaar eens moeten zijn? Dan wordt het leven ook maar saai van! ;)

Orangez, (URL) - 01-01-’05 22:14
Renesmurf

De titel is goed, want het is ook erg, en het moest met een O beginnen vanwege een dwangmatige afwijking mijnerzijds.
Dat mensen andere meningen hebben is juist goed.
Ik vind het heel erg wat daar gebeurde, maar dat gironummer is net zo erg.
En ik moet zelf niet steeds in mijn eigen comments gaan zitten, ook zoiets.

Aldus.

Renesmurf, (URL) - 01-01-’05 22:33
Kitty

Van mij mag het doorlopend op TV zijn, ik vind het heel belangrijk dat er geld wordt gegeven. Ik stort ook niet veel want dat heb ik niet. Maar wel iets. Storten naar draagkracht. Ik denk dat heel veel mensen door die spotjes over de streep getrokken worden.Mensen zoals Toet die 250 Euro storten vind ik super !!!

Kitty, (URL) - 01-01-’05 23:39
Gert-Jan

En het gaat o zo slecht met onze economie en wat doet onze regering? Juist die geeft 2 miljoen weg alsof we het niet missen…

Gert-Jan, (E-mail ) (URL) - 02-01-’05 12:05
Michaela

Inmiddels geeft de regering al 25 miljoen….en heeft giro 555 al 26 miljoen opgeleverd. Ook ik heb mijn steentje bijgedragen en ik zal zeer zeker nog een paar stenen gaan bijdragen. We hebben hier nog steeds met mensen in nood te maken!!!Ook zij hebben recht op schoon drinkwater en op voedsel, om maar niet te spreken over vaccinaties. Laat die spotjes maar over het scherm donderen….laat maar zien hoe erg het is. Het zal meer en meer mensen over de streep strekken om geld te storten.

Michaela, (URL) - 03-01-’05 21:36
marjanne

As winschoten overspoeld en je ouders dood zijn,je huis weggespoeld is, wil jij ook niets hebben? Datis dan duidelijk.

@ Gert-Jan: relatief gezien missen wij het niet…

marjanne, (URL) - 04-01-’05 15:13
marjanne

overigens zeuren de media niet, ze geven selechts een boodschap door. net als het nieuws. Wil je dat niet, kan je beter je ogen en je oren dichtdoen en in bed gaan liggen.

marjanne, (URL) - 04-01-’05 15:16
Renesmurf

Ik begin me toch enigsinds aan je te ergeren.
Lees eerst eens voor je reageert.

Renesmurf, (URL) - 04-01-’05 15:33
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.