De Gastlog van Sudesh

 

Maar Renesmurf gaat stug door.

Rene is een Groninger, heeft een Smurfen-fetisj, hond, houdt niet van mannen en vrouwen, commerciële dingen, woont nog bij zijn ouders, is schilder en komt wel eens in Amsterdam.
Rene heeft een weblog. Smurfenblauw. En elke dag typt hij daar wat woordjes en elke dag typen mensen woordjes terug in de reacties. En zo gaat dat elke dag door. Week in, week uit, maand in, maand uit, jaar in, jaar uit. En soms raak ik daar ontzettend gefrustreerd door. Een onderwerp waarover hij logt, waar naar mijn mening totaal niet over is nagedacht, vangt zo vijftig reacties. Állemaal van mede-loggertjes die Renesmurf als guru beschouwen. Omdat zijn weblog maar tot in de eeuwigheid doorgaat. En hij ook een reactie op hún weblog plaatst.

Renesmurf logt naar mening over totaal oninteressante, niet-boeiende en on-hippe onderwerpen. Zijn dieptepunt behaalde hij naar mijn mening hier. Ik bedoel: Waar gáát dat in hemelsnaam over? Waarom móeten wij dit weten? Heb Smurf hier al diverse keren over aangesproken. Over als hij niets te loggen heeft, hij niets hóeft te loggen. Maar Renesmurf gaat stug door. Behalve het saaie leesvoer dat hij brengt weten zijn reageerdertjes er ook een handje van. Op elk logje zál en móet gereageerd worden. In elke reactie in ieder geval een woord gebruiken die Smurf ook logt. Hup, naam erbij, url en ´plaats reactie´ en wachten op de tegenhits. De combinatie van suffe logjes met nóg suffere reacties maken het bij elkaar een enorme suffe boel. Iets wat blijven bezoeken en lezen niet echt vordert.
De schrijfstijl van Renesmurf laat ook te wensen over. Behalve dat een logje van hem gemiddeld 3,6 spel/grammaticale fouten bevat, logt hij ook verschikkelijk saai. Er is geen greintje spanning of sensatie in zijn logjes te merken. Zijn schrijfstijl vind ik deprimerend slecht. Zelfs een zelfmoordbrief van mij zou tien keer leuker zijn dan een Renesmurf logje. Kom op zeg! Hij logt met de uitstraling van een atoombom met een ochtendhumeur.
En sinds dat alfabetloggen gaat het bijna nergens meer over. Negen van de tien keer haak ik al af na de titel van zijn log. Onderwerpen die hij geeft aan z´n logjes gaan nooit over de inhoud.
Het is zo’n zooitje op zijn site. Bold, ittallic, underline, kleurgebruik, layout, foto’s, linkjes, awards, reclame, alles loopt door elkaar. ’t Is één groot orgasme van smurfensperma.
Pure internetvervuiling als je het mij vraagt!

Allemaal redenen dus om per direct te stoppen met webloggen. Site op zwart zetten en de hele dag met je piemel gaan spelen en schilderen, maar Renesmurf gaat stug door.
Diverse pogingen heb ik ondergaan om Renesmurf van het webloggen te weerhouden, maar dan komt die Groningse koppigheid om de hoek steken. Hij kan het niet helpen. Hij is verslaafd. Hij logt voor zichzelf, waardoor hij zich tegenspreekt omdat hij net zo goed een dagboek kan bijhouden. Tálloze discussies heb ik met Renesmurf gevoerd over de essentie van webloggen en helaas verschillen wij daar nog steeds van mening over. Ik vind loggen méér dan alleen woordjes typen. Ik log voor mijzelf, maar ik plaats het niet zomaar op het internet. Er zit bij mij wel een degelijke gedachtegang achter. Al is het niet altijd even duidelijk, met elk logje probeer ik er weer een pareltje van te maken. En als Renesmurf alleen maar met dát aspect meer verder gaat logen, zal het niveau ook wel stijgen.

Heb er gisteren trouwens een voorzetje van gegeven. Het liedje Twee Meisjes van Raymond van het Groenewoud komt uit het geniale brein van mij! En als ik aan jullie reacties merk dat dit wél erg goed in de smaak valt…
Wat maar weer eens bewijst dat lezers niet dom zijn. Je moet er nét ietsje meer aandacyt aan besteden en dan heb je een kwalitatief goede weblog, met kwalitatief goede reacties. En misschien nog eens een meerwaarde in andermans leven.

Dus als we voortaan afspreken dat we niet meer reageren als er weer zo´n stom logje is geplaatst, dit om het niveau wat Renesmurf.nl gedwongen op te krikken, dank ik jullie hartelijk. Loze reacties kunt u tijdelijk kwijt op http://www.sudesh.nl/.

Ik kan er nog meer woorden vuil aan maken, maar effect zullen ze toch niet hebben. Laten we er maar op houden dat ik jaloers ben. Jaloers dat hij wel een trouwe aanhang heeft. Suffe kutreacties of niet. Want reacties zijn natuurlijk altijd het leukst. Daar zijn wij immers loggers voor.

Renesmurf is een goedaardige tumor op het internet. Voor velen een doorn in het oog, voor anderen… tja… iets anders. Helaas niet te verdrijven, maar zolang hij geen politieke ambities heeft, vind ik het best.
Want Renesmurf gaat stug door.

Was geschreven door
Sudesh R. / http://www.sudesh.nl/

Rene Dinsdag 07 Juni 2005 at 12:00 am | | Smurf
Gebruikte Tags:

55 reacties

Sudesh

Spelfouten heb ik als respect voor Smurf er ingelaten.
En pfff, wat een lap tekst!

Sudesh, (URL) - 07-06-’05 00:02
CasaSpider

Zeg dat wel wat een lap tekst, na de eerste alinea haakte ik al bijna af. Maar net als Renesmurf ging ik stug door. Met een beetje goede wil had dit een post kunnen zijn van (de broer van) Wim T. Schippers.
Dat is dan weer een mooi compliment voor Sudesh!

CasaSpider, (URL) - 07-06-’05 00:43
Hansje

Dat supermarktlogje had ik gemist. Goed dat je ernaar linkte, Sudesh – de tranen liepen me over de wangen. Van het lachen dan, en vooral om de reacties.
‘t Is de wonderbaarlijke chemie van Smurf, moet je maar denken. Geen ontkomen aan. De weblogwereld zou niet compleet zijn zonder Smurf.

Hansje, (URL) - 07-06-’05 01:08
Maurice

Rene roeleert. Het is kicken om zijn stukkies te lezen; of zijn fotoreportages (zijn hond woont 365 dagen in de sneeuw). Of ik het altijd leuk vind, laat ik in het midden. Maar vaak ga ik met een goed gevoel weg. Nu ga ik jou lezen Sudesh, kijken of dat ook gezellig is :)

Maurice, (URL) - 07-06-’05 03:50
Maurice

Ps. Niet onaardig Sudesh. Ik kon bij jou ook lachen. Bedankt!

Maurice, (URL) - 07-06-’05 03:59
Ster

Uhm…tja….ik zal het voor kennisgeving aannemen. En het volgende stukje verwacht ik gewoon weer van Rene.

Ster, (URL) - 07-06-’05 06:30
Bergje

René misschien ook wel toonaangevend?
ik heb iig nu net het lied van Raymond van het Groenewoud op mn mp3 gezet, luister ik nu de hele dag naar.
Ik zeg; dat wordt een hit (heruitgebracht) ;-)

Bergje, (URL) - 07-06-’05 07:01
roel pot

Renesmurf for president

roel pot, (URL) - 07-06-’05 09:26
SillyCrazyMe

Het is net als met de echte smurfen: het nut ervan heeft nog niemand kunnen achterhalen, maar leuk zijn ze wel :-)

SillyCrazyMe, (URL) - 07-06-’05 10:05
Mark

Niet meer reageren op niks-zegende-logjes? .. goed dan reageer ik niet op dit logje ;)

Mark, (URL) - 07-06-’05 10:42
Downer

Rene een guru? neuj voor mij niet in elk geval, ik waardeer hem om zijn open en eerlijke mening en lig vaak dubbel om zijn stukjes, ieder logt zoals ie is toch?

Downer, (URL) - 07-06-’05 11:16
wd

niets zeggende logjes lezen kan soms behoorlijk vermoeiend zijn…

wd, (URL) - 07-06-’05 11:28
sinesappel

Grapje zeker??

sinesappel, (URL) - 07-06-’05 12:01
Leibele

Niet zo mopperen zeg.

Leibele, (URL) - 07-06-’05 12:23
Jolanda

aangezien ik niet door een kwaadaardig tumor als sudesh me de wet laat voorschrijven reageer ik op waar ik wil. Ditw as trouwens wel het stomste logje wat ooit op smurfs log heeft gestaan… dat heb je dan toch weer bereikt

Jolanda, (URL) - 07-06-’05 12:51
TeeBeeWee

(h)
Ik heb de tekst niet helemaal gelezen….Maar wilde tóch een suffe reactie achterlaten, want ja, dat zit nu éénmaal in mijn ‘stugge’ systeem…..
%-)

TeeBeeWee, (URL) - 07-06-’05 13:08
Lammert

Elke (b)logger heeft zijn eigen stijl.
De stijl en inhoud van Renesmurf.nl spreekt veel mensen aan…anders kwamen ze niet elke dag!
Laat ‘m toch lekker zijn gang gaan…en bemoei je er niet mee. Ieder z’n ding!

Lammert, (URL) - 07-06-’05 13:21
Manderijn

met moeite door deze lap tekst geploegd. wat was het doel hiervan nou? ik lees René‘s logjes om zijn ongezouten mening en nuchtere kijk op de wereld, en reageer als ik wat te zeggen heb, moge het suf zijn, of niet suf. Niet iedereen vindt dezelfde loggers leuk, en niet alle reagerenden hier zijn dom, of suf for that matter. Ik heb zoiets van, iedereen moet lekker zelf weten wat ie doet en leuk vindt, ik vind alles best. :-)

Manderijn, (URL) - 07-06-’05 14:25
manderijn

en Italic is met 1 ‘t’

manderijn, - 07-06-’05 14:27
Cornette

Tjonge Sudesh. Je moet eens wat vaker gastloggen bij Smurf want je schrijft hier een stuk leuker dan op je eigen log.

Cornette, (URL) - 07-06-’05 15:59
R()()sje

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?! Onze smurf blogt simpel, zeker weten, blogt over dagelijkse ditjes en datjes, leest bij anderen, laat daar ook een ditje of een datje achter, en heeft op die manier plezier in het bloggen!! SUPER!! En zolang ik me niet verveel hier, blijft zijn link op mijn blog staan en kom ik hier gewoon af en toe eens kijken… al reageer ik niet altijd :-) Oh, en nu ga ik JOUW blog eens bekijken, Sudesh…

R()()sje, (URL) - 07-06-’05 16:53
manja

En, luchtte het op ;-) ?

manja, (URL) - 07-06-’05 17:20
Startrekfan

Tjezus wat een verhaal..maar ik zou het niet zo goed kunnen hoor…;)

Startrekfan, (URL) - 07-06-’05 17:51
vergifjuh

tja….ongezouten…kweejnie wat ik er nou van moet vinden eigenlijk :)
ik voorzie dat de smurf gewoon achter zijn pc’tje aan t schuddebuiken van het lachen is, om onze reactie’s..
ik ken sudesh verder niet eigenlijk…is die het waard om ook es te gaan lezen ?
i wonder….maar stiekem zal ik daar ook es klikken dan..
ff vragen of smurf daar es wa mag schrijven :P

vergifjuh, (URL) - 07-06-’05 18:19
Kevin Nugter

Smurf linkt ook veel naar andere logger daarmee scoort hij ook hoog, maar zijn dieptepunt is toch wel het reageren bij andere loggers, maar ik bedoel smurf, smurft er lekker op los! Ga zo door.

Kevin Nugter, (E-mail ) (URL) - 07-06-’05 18:50
Rob

anders smurven we allemaal even in smurventaal, nee ik vind wat sudesh heeft geschreven wel smurfig!!

Rob, (E-mail ) (URL) - 07-06-’05 19:16
sylans

Rene rules

sylans, (URL) - 07-06-’05 19:21
Lidewy

Ik wacht wel op het volgende logje.

Lidewy, (URL) - 07-06-’05 19:26
Roelof

Die 3,6 fouten per stukje dat heb je mis: het zijn er veel meer :-)
Ik lees hier graag. Ook al is’t volslagen flauwekul dan nog mag dat gezegd worden. En de bijbehorende reacties moet je ook niet al te serieus nemen.

Roelof, (URL) - 07-06-’05 19:30
madelief

wat een lap tekst…ik heb er twee dagen over gedaan. Ook suf!

madelief, (URL) - 07-06-’05 19:45
Linda

Zonder Renesmruf is het niet compleet in weblogland en ik blijf hier gezellig lezen :-D

Linda, (E-mail ) (URL) - 07-06-’05 19:58
Bart

Hij is voor mij geen “guru” maar gewoon Renesmurf. Niet meer en niet minder. Het tot in juni posten van foto’s in de sneeuw vind ik wel geniaal :-)

Bart, (URL) - 07-06-’05 20:07
Jeanne

eh… tja…

Jeanne, (URL) - 07-06-’05 20:11
V@nM@n

Heeft die smurf het toch voor elkaar gekregen om eens niet te loggen….de luie smurf vandaag.

V@nM@n, (URL) - 07-06-’05 20:27
Terrebel

Leuk stukje!
(En wat geeft het hitstellertje op Sudesh.nl aan?)

Terrebel, (URL) - 07-06-’05 20:46
eisema

ik ben fan!

eisema, (E-mail ) (URL) - 07-06-’05 21:36
Aad

Renesmurf is gewoon Renesmurf en dat smurft!

Aad, (URL) - 07-06-’05 22:01
paola

ik lig vaak in een deuk om de stukkies van rene…. geen zaterdag zonder een prachthond in de sneeuw… en ik hou al helemaal niet van generaliseren….u wel geloof ik… ;-)

paola, (URL) - 07-06-’05 22:07
Theo

Dat alfabetloggen is me nooit opgevallen, maar toch is Renesmurf een van de weinige logs die ik tijdens vakanties mis. Zijn blik op het leven is zo ontzetten fris, zo helder. Heerlijk gewoon!

Theo, (URL) - 08-06-’05 00:05
Kees

Guru René… neuh… dacht het niet.

Overigens is voor mij niemand een guru.

Kees, (E-mail ) (URL) - 08-06-’05 00:26
henriette

Ik vind dit één van de leukste logs van het hele internet! Het is hier tenminste niet van dat semi-intelligente gedoe.

henriette, (URL) - 08-06-’05 00:48
Irene

Hoera! Favoriet zijn de wekelijkse foto’s van gebouwen in Winschoten.

Irene, (URL) - 08-06-’05 09:23
witchy

Hahaha, okeej nouja rene is voor mij absoluut geen guru. Soms sla ik stukjes over net als bij ieder log. We kunnen van rene zeggen ‘dat hij zo gewoon is gebleven’ ondanks zijn smurfen bestaan. Hij mag geen goed schrijver zijn, geen eens een erg goed fotograaf maar het is wel lekker nuchter allemaal! ik vind het wel gezellig.

witchy, (E-mail ) (URL) - 08-06-’05 10:23
Tikky

Smurf doet lekker zijn (eigenwijze) ding, zonder pretenties. Dat maakt Smurf leuk.

Hoeveel extra hits levert dit nu op Sudesh?

Tikky, (URL) - 08-06-’05 11:24
karin

Ik ben eerlijk; ik snap renesmurf niet. Ik zou niet door t leven wil gaan met een blauwige log en met zo’n naam. Maar dat mag Renesmurf lekker zelf weten. Sudesh daarintegen is een omlaaggevallen oliebol die te lang in het frituurvet heeft zitten knapperen. Dan is namelijk de binnenkant net zo hard als de buitenkant. Zo… dat moest er ff uit.

karin, (URL) - 08-06-’05 11:33
Twotone

Volgens mij is er iemand jaloers.

Twotone, (E-mail ) (URL) - 08-06-’05 16:33
sweetlakelady

Errug veel tekst en ik vind dat je renesmurf te kort doet. Ja, je bent inderdaad jaloers. Maar waarschijnlijk heb je nog nooit zoveel reakties gehad als nu. Dus…….misschien kun je nog wat van die smurf leren. Je doet toch wat verkeerd:-?

sweetlakelady, - 08-06-’05 21:22
RanDMC | TjapTjoyNinja

Kennen Renésmurf en Sudesh elkaar ook live? Lijkt alsof hij hier geregeld langskomt. Wat komt hij hier doen dan als hij het toch niks vindt? En dan ook nog eens met elkaar msn’en? Als ik zoveel kritiek heb op iemand z’n blog, dan kom ik er niet (meer) hoor. En ik ga al helemaal niet met die persoon msn’en?

RanDMC | TjapTjoyNinja, (URL) - 08-06-’05 21:41
Renesmurf
We kennen elkaar alleen van log en msn. En naar mijn meninig tot tevredenheid. Ik hou van eerlijke mensen, en Sudesh is eerlijk, niet achterbaks. Bovendien komt hij hier nauwelijks.
Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 08-06-’05 22:25
BijDeHandJe

“Jaloers dat hij wel een trouwe aanhang heeft.”
heh, mag je ook wel trots op zijn Renesmurf!
(ik merk dat ik e.e.a. mis nu ik minder log)

BijDeHandJe, (URL) - 08-06-’05 23:33
Toet

Ja als ik jou stukje met aandacyt lees… dan moet ik zeggen… mooi stukje vast helemaal vanuit je hart, respect! Maar beste sudesh, toch zijn die boodschappenlogjes best handig; wist je dat rooibos thee in de aanbieding is bij de lidl… ik zal maar één pallet of twee kopen als ik jou was….

Toet, (URL) - 09-06-’05 01:00
Jonathan

Hmz, mooi Sudesh. En ook hulde voor Renesmurf, dat je ‘t je toelaat om zo’n verhaal op je site hebben, toont dat je wel degelijk klasse hebt.

Jonathan, - 09-06-’05 23:25
Renesmurf
Ach ja, ik ga stug door, en er is publiek voor.
Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 09-06-’05 23:30
Toet

Sluit zich aan bij de opmerking van Jonathan… ik ken webloggers die werkelijk geen milimeter kritiek kunnen verdragen… en waar dus dan ook iedereen het eens is met de weblogger. Nepmensen noem ik die… Renesmurf… JE HEBT KLASSE met een hoofdletter K. En ik moet heel hard lachen om de opmerking van Renesmurf…

Toet, (URL) - 10-06-’05 15:52
generic nexium

Deeply sorry for that.

generic nexium, (E-mail ) (URL) - 22-12-’06 16:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.