Kijk eens naar jezelf!

Het is weer zondag, de oplettende ReneSmurfer zal me nog kennen van de introductie van vorige week, voor de mensen die me vorige week gemist hebben KLIK HIER!

Aangezien ik maar eens per week een log mag plaatsen, wil ik toch nog even mijn mening geven naar aanleiding de gebeurtenissen in London, en eigenlijk in de wereld algemeen!
Ik hoor je denken…”pff..daar hebben we wel genoeg logs over gehad”, maar ik wil mijn mening ook nog even laten horen!

Één ding lijkt me duidelijk..het westen is behoorlijk bezig met het voor zichzelf te verkloten!

Dat kan ook niet anders want elke wereld macht of dynastie uit de geschiedenis is ten onder gegaan na een aantal jaren van macht.

Kijk naar de Romeinen, China, Egypte, Zuid-Amerika (inca's)...voor een tijdje beheersen ze de wereld, waarna ze vervolgens afbrokkelen tot de armoede grens..of gewoon in het niets verdwenen.

Ik denk dat we stukje bij beetje een einde aan de westerse macht gaan maken, en dat gebeurd niet door terrorisme of oorlog, MAAR DOOR ONSZELF!

Het is altijd nog zo geweest dat wereldmachten uit het verleden op de een of ander manier ten onder zijn gegaan, meestal doordat ze gingen leven in luxe en wellust of doordat ze militair verslagen werden of een combinatie van factoren. Het zou me niet verwonderen als Amerika en Europa op een onvoorziene en onverwachte wijze zijn hegemonie zullen verliezen…sterker nog, daar ben ik van overtuigd!

Tsjah, beetje naïef om te zeggen dat de westerse maatschappij wel eeuwig stand houdt..vroeg of laten gooien we onze eigen glazen in...en waarom? Omdat we continu op zoek zijn naar méér en méér macht, en dat is het punt waar het allemaal fout gaat! Gebrek aan acceptatie..

Gebrek aan acceptatie van je macht
Gebrek aan acceptatie van elkaar
Gebrek aan acceptatie wie je zelf bent

Als de mens dat nou eens leert..zou een heleboel wonden schelen!

Ruben

Rene Zondag 10 Juli 2005 at 12:00 am | | Smurf
Gebruikte Tags:

36 reacties

vergifjuh

euh…wanneer worden je stukjes leuk ???
grijnzzz

hey maarre…afgezien van dit oersaaie stukje (nee ik weet het zelf niet altijd beter) moet ik zeggen dat je een goodlooking figuurtje ben…

doe de volgende keer es leuk…enne post es over jouw week ofzo !
groetjes giffie

vergifjuh, (URL) - 10-07-’05 00:18
rob

Helemaal ok! Watch the Chinese and the Indians, zou ik zeggen.

rob, (URL) - 10-07-’05 01:14
Theo

Laten we het dan maar accepteren, doen we nog iets goed.

Theo, (URL) - 10-07-’05 01:21
sinesappel

Ach ja, ieder zijn eigen mening, maar ik ben het dus niet met je eens. En ik zal er verder ook maar niet op doorgaan anders wordt deze comment een beetje erg lang.

sinesappel, (URL) - 10-07-’05 01:42
Niek

Volgens mij word het nooit meer goed.. ene terrorist naar de ander, er komen altijd wel leden bij!
leden zou ik ze niet willen noemen. Die terroristen weten niet waar wij voor werken. Wij betalen geld voor sommige dingen en daar zou denk ik voor een groot deel ook gebouwen en metro`s voor gemaakt worden. Bin Laden en al die andere mongolen snappen er niks van. Zij slopen alles waar misschien wel 3 jaar of langer werk in zat met die metro van londen. Die op instorten staat.
Naar mijn zeggen wordt het NOOIT meer goed tussen niemand niet!!!

Niek, (E-mail ) (URL) - 10-07-’05 01:46
ria

fijne zondag Renè ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 10-07-’05 02:06
ViperGirl

Een betere wereld begint met je zelf, zegguh ze …. Ik doe toch mijn best voor een betere wereld, maarre … kzie dat het alleen maar verklooit wordt. Toch blijf ik mijn best doen en ik hoop dat er nog steeds mensen zijn die er hetzelfde over denken en blijven hopen.
Hoewel het wel steeds moeilijk wordt om positief te blijven … Want net als Niek ben ik bang dat het nooit meer goed komt …

Mooi stukje geschreven woord … Keep up doing the good work!

Fijne Zondag

:X

ViperGirl, (E-mail ) (URL) - 10-07-’05 07:29
sylans

verhuizen dan maar dominee

sylans, (URL) - 10-07-’05 09:09
Chantal

Dit wordt net zoiets als Peter Heerschop op vrijdag bij Evers….. de week doornemen…. LEUK!

Chantal, (URL) - 10-07-’05 09:52
V@nM@n

Ik sluit me hierbij aan…

V@nM@n, (URL) - 10-07-’05 10:06
cruler

Het “westen” in zijn geheel vergelijken met de Romeinen, Mooren of wat dan ook klopt niet. Dat is te kinderlijk. Wanneer is dat “westen” dan volgens jou begonnen met het beheersen van de wereld?

cruler, - 10-07-’05 10:48
Leibele

Dat westen was er al toen ene Jezus moest onderduiken als eerst geborene voor de Romeinen.En dat is al iets meer dan tweeduizend jaren geleden.De Arabieren hebben daarna nog een behoorlijk stuk van het westen gehad.Er is veel meer veranderd,het Westen heeft zich steeds meer uitgebreid over de wereld.Het valt allemaal wel mee hoor.

Leibele, (URL) - 10-07-’05 11:16
Roelof

Zoals Cruler opmerkt kun je de voorbeelden die je noemt niet vergelijken met de verzamelcontainer ‘het westen’. Jij noemt landen op, alleenheersers. Het westen is een te groot begrip om mee te kunnen vergelijken. Bovendien hebben de Chinezen en de Inca nooit invloed gehad hier in Europa. Kortom, verdiep je eerst ens goed voordat je een ‘mening’ het web opstuurt.

Roelof, (URL) - 10-07-’05 11:45
Peter

veel plezier komend jaar in groep acht ,,

Peter, (URL) - 10-07-’05 11:59
Angélika

Wow als je naar groep 8 mag volgend jaar dan heb je grote kans om bij Bush in de klas te komen…

Mja of je daar nu op zit te wachten… ;)

Angélika, (E-mail ) (URL) - 10-07-’05 12:03
Renesmurf

Zolang mensen het niet beseffen en op de verkeerde partijen blijven stemmen zal er weinig verbetering in zitten. We leven in een maatschappij waarin mensen toch in de eerste plaats aan zichzelf denken.

Renesmurf, (URL) - 10-07-’05 12:24
sylans

En toch vind ik dat je een andere vervanger moet zoeken, want deze tekst is te erg voor woorden.

sylans, (URL) - 10-07-’05 13:00
Brillie

Je moet het ruim zien. Trouwens te mooi weer om je daar nu druk over te maken.

Brillie, (URL) - 10-07-’05 14:19
Jolanda

gaat in zijn vakantie denk ik maar een smurf pauze inlassen

Jolanda, (URL) - 10-07-’05 15:35
Cornette

Goed stuk Ruben.

Cornette, (URL) - 10-07-’05 17:48
Maurice

Ik wil rene terug!!!!!!!!

Maurice, (URL) - 10-07-’05 18:32
Egbert

Gebrek aan acceptatie van je macht >>> Wat een onzin.
Gebrek aan acceptatie van elkaar >>> Je spreek voor eigen parochie.
Gebrek aan acceptatie wie je zelf bent >>> Gelukkig ben ik de enige die dat kan bepalen.

Egbert, (URL) - 10-07-’05 18:57
DarkRain

@ allen die ruben nu gaan afkraken. Hij post hier een ijzersterk stuk, waar die op sommige punten verkeerd zit, nou jah dat kan toch, dit is een log zijn mening dus. En vooral dankzij reacties die ik hier lees worden zijn woorden nog eens keihard bevestigt. Er moet nog een hoop verbeterd worden, en wat me heel erg tegenvalt is het gebrek aan acceptatie van sommige hier. :S

Ontopic: Ik denk wel dat het westen een iets te ruim begrip is, maar als je gaat richten op landen, dan zou ik zeggen de VS verliest haar macht wel weer.

DarkRain, (URL) - 10-07-’05 21:58
Peter

@Smurf, wat jij verkeerde partijen vind is voor een ander weer de beste partij ..dat noemen ze nou Democratie .toch ?

Peter, (URL) - 10-07-’05 22:29
Renesmurf

Dat is precies wat er mis is met democratie. Hordes mensen stemmen maar op het CDA, en het hele land gaat naar de klote, allemaal in naam van god!
En in dit land is het zo dat de grootste partij zelf mag weten met wie die wil regeren, ongeacht de verdere verkiezingsuitslag. We hadden nu een PVDA-CDA kabinet moeten hebben.
Ook de volgende keer stemmen de religieuzen weer massaal CDA, zo zijn die lui.

Renesmurf, (URL) - 10-07-’05 22:33
sylans

Ja hoor, alle religieuze moslims stemmen op het CDA.

sylans, (URL) - 10-07-’05 23:02
DarkRain
Denk dat je smurf vast wel begrijpt en dat hij de nederlandse religieuzen bedoelt….
DarkRain, (URL) - 10-07-’05 23:07
Renesmurf
CDA is de grootste, dat is een feit, en het is een foute partij, dat is ook een feit. Nederland gaat naar de klote, alweer een feit. En je reageert niet op het logje,het zoveelste feit.
Renesmurf, (URL) - 10-07-’05 23:13
Brillie

Zo, de temp zakt wat. Maar nog geen zin om moeilijk te doen. Sorry Rene. Jij laat ook anderen het werk doen.

Brillie, (URL) - 10-07-’05 23:13
Cokie

Ik wil rene terug….
Gebrek aan acceptatie ? Deze gasten kun je toch gewoon niet accepteren ?
Geen vinger moet je ze geven… Aanslagen hebben niks met westerse macht te maken…maar met zieke geesten en een kleine maar blijkbaar sympathie winnende minderheid, die zich laten hersenspoelen……

Cokie, (URL) - 11-07-’05 00:03
MacPhisto

De westerse machtsblokken zie ik juist helemaal niet desintegreren, maar als reactie op irrationele terroristische aanslagen op haar onschuldige burgers verharden tot een kille machine. Een monster zelfs misschien, dat op een dag behoorlijk verdachte trekjes zal tonen van Nazi Duitsland echter deze keer op globale schaal. Samenwerkende geheime veiligheidsdiensten, een verenigd Europees leger (reeds in oprichting), en straks iemand die straks de trekker zal overhalen.

MacPhisto, (URL) - 11-07-’05 09:37
Irma

Zucht en na de constatering…???

Irma, (URL) - 11-07-’05 17:17
maria

Als gargamel(grappig dat zijn plaatje bij de illustratie staat) nu bij ons de achter de aanslagen zat, hoe zouden de smurfen dan gereageerd hebben? [of is dit een rare vergelijking omdat de smurfen niet op gebiedsuitbreiding gericht zijn?]

maria, - 12-07-’05 11:19
Ruben

Na een weekendje niet thuis te zijn geweest, komt Ruben dinsdag voor het eerst sinds paar dagen op renésmurf.nl..benieuwd naar de reacties..
Tot zijn grote verbazing blijkt zijn oersaaie, kinderachtige, waar volgens een paar lezers toch wel wat in zat, maar over het algemeen (volgens 90%) kutstuk op renésmurf.nl voor een heuse golf van frustratie, ergernis en beschuldigingen te hebben gezorgd.

Ik stond hier best wel ff na te kijken met een glimlach op me gezicht van; “hahaha, is toch wel frappant als je mensen op persoonlijke dingen aanspreekt, eigen leefwereld, eigen fouten…ze je ineens een stúk minder leuk vinden..” Ook vroeg ik me af; “Zijn jullie zo intelligent, of ben ik zo dom?”. Ook begrijp ik niet helemaal waarom als mensen kritiek hebben, ze er niet bij zetten hoe het beter zou kunnen doen…dan heb ik er zelf ook nog wat aan!

Hoe dan ook, ik vind het wel bijzonder vermakelijk dat mijn logs voor wat leven in de brouwerij zorgen! Ook al gaat dit ten koste van mij naam, het blijft leuk om te zien dat je na twéé logs wat losmaakt in weblogland Renésmurf! Hahahahaha!

Moet zeggen, was niet het meest vermakelijke stuk idd, eerder een kennisgeving van mijn mening, maar heb ook in mijn introductie gezegd: “de meest hilarische, schokkerende, mooie, adembenemende, doelloze, verschrikkelijk saaie, soms ook extreem vermakelijke gebeurtenissen in de wereld” ..dus als jullie allemaal hadden opgelet waren jullie voorberijd op verschrikkelijk saaie logs, en wie weet komt er volgende week plots een leukere uit..je weet maar nooit!

Een goeie week mensen..en tot zondag!;)
Ruben Pol

Ruben, (E-mail ) (URL) - 12-07-’05 19:58
Renesmurf
Gargamel heeft het alleen op smurfen voorzien.
Renesmurf, (URL) - 12-07-’05 23:37
online soma8344

ilbnjoDo not be angry please

online soma8344, (E-mail ) (URL) - 24-12-’06 09:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.