Benieuwd

Het is lekker en gezond.

`sOchtends begint mijn dag er mee, en ik neem ook een gevulde thermoskan mee naar mijn werk.
En soms krijg ik wat verse van de mensen waar ik werk.
En als ik thuiskom neem ik een beker.
En `savonds gaat er weer een hele sloot in.

Ik heb het over KOFFIE!

Koffie is benzinne voor de mens!
Ik drink het al zolang ik me kan heugen, volgens mij kreeg ik het al per fes binnen als baby.
Overal drinken ze koffie, op kantoor, op de bouw, in kantines en op visite!

Maar is dat nu wel zo?
Vandaag dus weer een Renesmurfsurfonderzoek:
Drinkt u koffie? Hoeveel? waarom wel/niet?
Rene Woensdag 21 Juni 2006 at 12:00 am | | Smurf

58 reacties

Leibele

Iedere ochtend een kop koffie.Een klein koppie.Dat vind ik lekker en meer dan voldoende.

Leibele, (URL) - 21-06-’06 00:07
Brillie

Ik drink wel wat Capu. Maar geen sloten. Daarnaast mag ik graag thee drinken. En vooral: iedere dag 2 liter water. Dat moet je ook doen als mens.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 21-06-’06 00:07
Angélika

Lekker: ja! Gezond: nee! Mja wat is er nu wel echt gezond hè ;-)

Ik drink bijna iedere dag koffie, met koud weer meer dan nu. Soms maar één bakkie en soms wel 8, geen pijl op te trekken eigenlijk…

Angélika, (E-mail ) (URL) - 21-06-’06 00:15
ria

‘s morgens als ik opsta, een kopje of drie vier gaan er dan wel in, daarna thee en ‘s avonds een wijntje :-)

ria, (E-mail ) (URL) - 21-06-’06 00:25
Martin

Ik drink eigenlijk hoofdzakelijk thee, sloten tegelijk..hihi, en dat zijn meestal 6/8 kopjes op een dag..en zo af en toe een bakkie senseo..:-p koffie en tegenwoordig ook thee.

Martin, (E-mail ) (URL) - 21-06-’06 00:26
rob

De tijd van thermoskannen koffie ligt gelukkig achter me. Een paar kopjes en mijn dag is weer goed begonnen en daar houd ik het maar op.

rob, (URL) - 21-06-’06 00:34
Hansje

Steeds minder. Vroeger dronk ik het ook de hele dag door. De laatste paar jaar alleen nog maar ‘s ochtends, tot aan de lunch. En sinds een paar weken drink ik het nog maar heel af en toe, in het weekend een kopje. Ik drink nu vooral water en vruchtensap. Bevalt me prima!

Hansje, (URL) - 21-06-’06 00:36
Bloem

ontbijt met thee, op mijn werk het 1e.. koffie! het geeft mij een gevoel van “Yes, ik kan er weer tegenaan!” tot aan lunchtijd een stuk of 5 en dan over op water :-)

Bloem, - 21-06-’06 07:06
wies

nou.. 2 koffie verkeerd ‘s morgens (met veel melk) en soms ‘s avonds nog 1. ‘s morgens omdat ik daarna pas aan het werk kan.

wies, (URL) - 21-06-’06 07:38
Sandra

‘s Ochtends en ‘s avonds cappucino, ‘s morgens meer dan ‘s avonds, dan stap ik al snel over op de thee. Na teveel koffie krijg ik altijd een heel vervelend gevoel in mijn maag.

Sandra, (URL) - 21-06-’06 07:43
Rick

Iedere dag een bakkie of vijf, zelfs nu ik dit tik… de ene hand op het toetsenbord, de andere aan de mok.

Rick, (URL) - 21-06-’06 07:53
Sambal Tellor

Koffie is niet gezond en niet lekker, net als benzine overigens

Sambal Tellor, (URL) - 21-06-’06 07:56
Peter

Mwah, litertje of twee per dag. Zwart graag, geen suiker…

Peter, (E-mail ) (URL) - 21-06-’06 08:23
Bloggie

Ja. Geen idee. Omdat het lekker is.

Bloggie, (E-mail ) (URL) - 21-06-’06 08:39
Youke

Zoveel koffie is slecht voor je, het is zelfs verslavend (door de cafeine)!
Ik drink gene koffie, dat lust ik niet. Ik drink op een dag: vifit, thee en cola.

Youke, (URL) - 21-06-’06 08:44
jetje

Als koffie benzine is, loop ik op diesel (thee).

jetje, (E-mail ) (URL) - 21-06-’06 08:47
Mannie

Hele rivieren drink ik van dat spul. Gewoon omdat het lekker is, niet dat ik er aktiever van wordt ofzo

Mannie, (E-mail ) (URL) - 21-06-’06 08:51
mysterycouple

Helaas rené ik moet je teleurstellen .. ik drink nooit koffie.. nee echt nooit.
a) Ik vind het echt totaal niet lekker
b) Ik krijg er enorme maagkrampjes van

Dus zet voor mij maar een bakkie thee en we zijn vriendjes

mysterycouple, (URL) - 21-06-’06 09:49
laura

ja ik drink koffie, maar ik drink niet zo veel. Ik denk een bakkie of 2 en soms helemaal geen koffie, maar ik drink wel vaak warme chocomel uit de koffieautomaat

laura, (URL) - 21-06-’06 11:17
Chantal

Ik drink nooit koffie, wordt er ziek van, heeft met allergie te maken, daarnaast vind ik ook de smaak niet lekker. Ik ben echt een theeleut…..en dan vooral smaakjes, nu net een nieuwe smaak van Lipton gekocht, Forest Fruit met ECHTE stukjes fruit in het zakje…. hij is heerlijk. En in de avond een heerlijke mok Leafs Red Cape van Pickwick….

Chantal, (URL) - 21-06-’06 11:50
Henk

Ik begrijp niet dat mensen koffie lekker vinden; wat mij betreft is het bitter slootwater. Ik begrijp wél dat mensen er een opkikker van krijgen, hoewel mijn neef Rick ooit vertelde dat hij er zelfs van in slaap viel.
Vijftig jaar geleden zong Rita Corita: ‘Wat knapt een mens daar van op / Je kan heel lang leven en blijft ook gezond, als je maar nóóit op de koffie komt!’ Dan is het toch wel aardig om te weten dat twee koppen koffie per dag gezond is, terwijl iedere druppel meer daarentegen weer schadelijk is, zo verklaarde onlangs een wetenschapper op de radio.
Nee, koffie vind ik niks, maar ik lust maar wat graag Haagse Hopjes, moccataart en tiramisugebak.

Henk, (URL) - 21-06-’06 11:55
Maurice

Ja, minimaal een ketel en het schijnt goed te zijn voor hart & lever. Stond in het Parool van 20/06 :-)

Maurice, (URL) - 21-06-’06 11:56
kurai

Ik drink heel zelden koffie.. alleen als er echt niets anders is…

Thee.. en veel… liefst zonder theïne(omdat ik anders teveel binnenkrijg)
en het liefst met koek erbij!

kurai, (URL) - 21-06-’06 11:58
RI@&BERT

Ik drink alleen maar thee.

RI@&BERT, (E-mail ) (URL) - 21-06-’06 12:49
travelagent

Oke 1.Ja 2.gemiddeld 4 per dag. 3.Om de smaak en het is een gewoonte denk ik/Verslaving.

travelagent, (E-mail ) (URL) - 21-06-’06 12:57
Jeanne

‘s Ochtends 2-4 kleine kopjes. Expresso.
Echt heel erg lekker vind ik het eigenlijk niet.
Maar het hoort erbij of zo.
(tjonge, wat een slap antwoord)

Jeanne, (E-mail ) (URL) - 21-06-’06 13:04
mona

Cappucino is het lekkerst.

Sochtends thuis drink ik een beker melk, op mijn werk 2 mokken créme koffie, en in de middag drink ik thee.
Savonds thuis drink ik dan een 1 wienermelange of thee of een sapje of wat dan ook.

Duzzzzz ongeveer 3 mokken koffie per dag.

mona, (URL) - 21-06-’06 13:08
Bart

Jazeker. De hele dag door, maar ALLEEN op m’n werk. Thuis drink iki het NOOIT !

Bart, (E-mail ) (URL) - 21-06-’06 14:18
helena

Ik drink tamelijk veel koffie, met erg veel melk en suiker. Misschien omdat ik het stiekum dus helemaal niet lekker vind. Maar ik associeer het met gezelligheid, net zoals bier. Bier vind ik objectief ook niet erg lekker, als ik eerlijk ben. Yokidrink is natuurlijk veel lekkerder. Maar vanwege het ‘gezelligheidsaspect’ vind ik het op de een of andere manier wel heel prettig om te drinken.

helena, (URL) - 21-06-’06 14:24
Pasula

Het is verschillend, ik drink koffie naargelang ik er behoefte aan heb. Meestal ‘s ochtends 2 a 3 mokken en ‘s avonds na het eten nog 1, maar dat kan zomaar meer worden. Soms ben je ergens op visite waar ze alleen koffie of thee hebben en dan moet je wel.

Pasula, (URL) - 21-06-’06 14:49
jager

Ik drink veel koffie op het werk, zo’n 6 bekertjes en thuis, s’avonds na het eten nog een beker of 2. Heerlijke versgemalen koffie!

jager, (URL) - 21-06-’06 15:19
Anneke

Ik heb wel koffie gedronken en redelijk veel ook, maar sinds een jaar of 5 drink ik geen koffie meer. Waarschijnlijk toch iets teveel gedronken, want ik lust ‘t niet meer. Cappucino lust ik weer wel, maar dat drink ik niet zo vaak. Vorig jaar in Londen heb ik wel een paar dagen capuccino gedronken, want daar vond ik de thee veel te sterk. Ik ben een echte theeleut, drink algauw een beker of 3 en soms meer als ik op visite ben of visite heb.
Fijne dag.(h)

Anneke, (E-mail ) (URL) - 21-06-’06 15:53
jolie

ik drink zogenaamd maar 2 koppen koffie, maar dat zijn wel koppen van het model soepkom ;) ‘s Ochtends kan ik echt niet zonder, en ik ben ermee begonnen toen ik een jaar of 4 was, eerst met ‘kinderkoffie’ met veel melk. Volgens mijn Oma zou ik daar groen haar van krijgen, maar dat is nog steeds niet gebeurd ;)

jolie, (URL) - 21-06-’06 16:12
vergifjuh

ik hou niet van koffie..

ik ben een thee mens..met smaakjes..
waarom ? geen idee…
ik hou er gewoon nie zo van !

vergifjuh, (URL) - 21-06-’06 16:54
Ster

Ik drink heel veel koffe, op een werkdag toch al snel 15 tot 20 koppen. Ik vind het een heerlijke dank, maar dan natuurlijk wel zwart. Melk en suiker vind k overbodig.

Ster, (URL) - 21-06-’06 17:46
Corinne

Ik sochtends eerst verse sinaasappelen uitpersen dan twee bakkies senseo. Later in de middag zo tegen etenstijd dat ik trek krijg maar t nog wat uitwil stellen dan weer twee senseo’s. Verder eigenlijk niet meer. Ja op t werk soms wat meer kopjes expresso om alert te blijven!

Corinne, (URL) - 21-06-’06 17:47
Erik Bolhuis

Drinkt u koffie? Ja
Hoeveel? ongeveer 6 koppen perdag
waarom wel/niet? Wel, omdat ik er gewoon aan verslaaft ben.

Erik Bolhuis, (URL) - 21-06-’06 18:19
Jolanda

nee, ik vind het gewoon niet lekker

Jolanda, (URL) - 21-06-’06 19:11
Struikel

Onderzoek heeft uitgewezen dat koffie niet schadelijk is voor de gezondheid. Mits je maar géén badkuipen vol drinkt.

Dus…

Drink ik maar één badkuip vol per dag.

Struikel, (URL) - 21-06-’06 19:40
Petra

Heel veel koffie, de eerste al heel vroeg, zwart, bitter en sterk en de rest van de dag steeds milder tot cafeinevrij ‘s avonds. Geen koffie voor mij betekend een dag met ontzettende hoofdpijn…

Petra, (URL) - 21-06-’06 20:30
Theo

Ja , ik drink koffie. Smorgen 1 bakkie en dan op m’n werkl nog 2 en dat is het dan wel zo’n beetje. Gewoon omdat ik het lekker vind (behalve op het werk daar drink ik het om wakker te blijven want het is niet te zuipen uit die automaten)

Theo, (URL) - 21-06-’06 20:32
Ada

ik neem 3 à 4 mokken senseo per dag.

Ada, (E-mail ) (URL) - 21-06-’06 21:01
Aletta

Ik drink eigenlijk meer koffie dan wellicht goed voor me is!! ‘s Morgens wel 5, tussen de middag twee en soms aan het eind van de middag ook weer twee. Koffie is zooo lekker en dan met name senseo!! Overigens wel met suiker en veeeel melk!!

Aletta, (URL) - 21-06-’06 21:17
Linda

Ik drink erg weinig koffie, soms zelfs weken niet en dan ineens weer wel een tijdje. Ik vind het wel lekker maar er zijn andere dingen die ik lekkerder vind…..maar chockoffie vind ik heerlijk en dat drink ik iedere avond, maar ja dat is geen echte koffie ;-)

Linda, (E-mail ) (URL) - 21-06-’06 21:25
Kees

Koffie… nee, dat drink ik niet. Wel gedronken, maar echt superlekker vond ik het nooit. Nu drink ik een brouwsel dat granendrank heet. Een soort surrogaatkoffie. En verder kruidenthee. Ook lekker.

Kees, (E-mail ) (URL) - 21-06-’06 21:43
RanDMC

Ik drink geen koffie. Ook niet iets van cappucino, espresso en al die andere dingen die erop lijken. Vind het niet lekker. Maar ik hou sowieso niet zo van warm drinken; drink alleen thee wanneer ik heel ziek ben (en sap, limonade en cola vies smaken). Drink dagelijks een flesje Fruit2Day, een bekertje melk, meestal één blikje cola en voor de rest eigenlijk water en limonade-achtige drankjes

RanDMC, (E-mail ) (URL) - 21-06-’06 21:56
plutone

Steeds minder. En als het even kan niet uit thermoskannen. Ik drink steeds vaker gewoon water, uit een flesje. Ik ben helemaal gek op echte Italiaanse espresso, maar krijg snel last van mijn maag. Vroeger had ik van die diabolo-potjes, die zijn ook heel handig op de camping.

plutone, (E-mail ) (URL) - 21-06-’06 22:12
hanscke

Ik lijd ook aan die keurig nette verslaving, ooit zo mooi bezongen, maar het is me even ontschoten door wie. Met 6 kopjes per dag, puur, zonder toevoegingen, ben ik helemaal gelukkig.

hanscke, (URL) - 21-06-’06 22:49
Marielle

Ja je had geljk ;-) 0-0.
Ja ik drink koffie… 3 tot 4 koppen per dag… het eerste wat ik ‘s ochtens doe… senseo aan zetten… en ff rustig hier achter de computer wakker worden.

Marielle, (URL) - 21-06-’06 22:54
Martin

Hoi ik duil erin, morgenvroeg breng ik ff 2 mensen naar schiphol..dus ik zeg trusten..I-)

Martin, (E-mail ) (URL) - 21-06-’06 22:59
Downer

Koffie is hier inderdaad benzine, zonder gaat alles stukken trager, met name ‘s ochtends :-)

Downer, (URL) - 22-06-’06 12:09
leidje

Ja ik drink koffie, maar de laatste tijd is het wel decaf.. iets minder lekker maar ik krijg er wel minder opvliegers van… ;-)

leidje, (URL) - 22-06-’06 19:50
Eljo

Drinkt u koffie? Ja elke dag weer
Hoeveel? als ik werk een bak of 10 als ik vrij ben 4 of 5
waarom wel? omdat ik anders niet wakker/alert blijf en natuurlijk voor de gezelligheid en broodnodige pauze

Eljo , (E-mail ) (URL) - 22-06-’06 23:12
Manderijn

kreeg het als baby ook per fles binnen. Ben de grootste koffieaddict van noord nederland ;-)

Manderijn, (URL) - 23-06-’06 07:53
MacPhisto

2 ‘s ochtends bij opstaan, 2 gedurende mijn werkdag (naast zeker een liter water), 2 ‘s avonds tijdens koffietijd. Aardig wat dus.

MacPhisto, (URL) - 24-06-’06 18:35
Miss Marple

koffie is de bruine moter voor mij.

Miss Marple, (URL) - 24-06-’06 21:52
paola

nee ik drink thee of chocomel…. ik hou helemaal niet van koffie

paola, (E-mail ) (URL) - 25-06-’06 00:05
Marrie

Ik drink pas sinds begin dit jaar koffie, maar dan alleen GMB GinsengCoffee.\n’t Is een heerlijk kopje koffie met opwekkende eigenschappen vanwege de Ginseng.\n1 tot 3 kopjes per dag.

Marrie, (URL) - 04-11-’06 16:24
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.