Youtube

Ik lees een boel weblogs via Bloglines, maar je kan je daar op veel meer RSS aboneren.
Naast de wekelijkse en dagelijkse podcast van de AVRO en de VPRO ontvang ik nog wat nieuwssitupdates.
En ik ontdekte, dus voegde toe, de RSS van diverse Youtubesite`s.

Zo kwam ik opeens een filmpje tegen van RTV NOORD, ik klikte op afspelen en mijn hart smolt.
Zo prachtig, zo mooi, ik ben stapelgek op Olifanten.
Olifanten zijn toch wel mijn favorieten.
Hoewel ik vind dat Olifanten niet in gevangenschap thuishoren, en dus ook al helemaal niet in Nederland, genoot ik toch van het volgende.
En daar laat ik het bij, online er van genieten, ik zal deze olifanten nooit irl zien!EMMEN - In Dierenpark Emmen is donderdagmorgen onverwachts een olifantje geboren. Het is een mannetje en hij weegt zeker 100 kilo. Verzorgers waren er wel van op de hoogte dat moeder Mingalar Oo drachtig was, maar hadden nog niet verwacht dat zij nu al moest bevallen. Het olifantje werd om 11.30 uur spontaan geboren in het buitenverblijf in Dierenpark Emmen. Het is de eerste baby die in het buitenverblijf onder het toeziend oog van het publiek ter wereld kwam. De vader Radza en moeder Mingalar Oo maken het goed. Mingalar Oo was zelf ooit het eerste olifantje dat in Emmen werd geboren. Het Dierenpark heeft nog geen naam bedacht voor de nieuwe aanwinst.

Rene Zaterdag 06 September 2008 at 8:00 pm | | Smurf

zestien reacties

Hette

Leuk nieuws! Olifanten zijn geloof ik 22 maanden drachtig…
Ik vind 9 maanden ‘dragen’ al lang (maar ik heb het er natuurlijk graag voor over!)

Hette, (E-mail ) (URL) - 06-09-’08 20:26
Brillie

Ik kijk enkel naar landelijke zenders. Die regio dingen kan mij niet zo boeien. Iemand zei gisteren dat AT5 een landelijke zender was. FOEI

Brillie, (E-mail ) (URL) - 06-09-’08 21:06
ria

Prachtige beesten en nieuw leven is altijd mooi :-)

ria, (E-mail ) (URL) - 06-09-’08 21:08
jager

Olifanten zijn inderdaad geweldige beesten! Mijn Pa verzameld ook alles wat met olifanten te maken heeft…

jager, (E-mail ) (URL) - 06-09-’08 21:18
frank-103

Leuk filmpje!
Ik vind het ook leuk olifanten ‘in het echt’ te zien, als iedereen dan per vliegtuig naar Kenia gaat krijg je ook een behoorlijke aanslag op het milieu en op de Keniaanse samenleving, dan maar een aantal dieren zo diervriendelijk mogelijk in de dierentuin laten zien! Om dat diervriendelijk gedeelte betaalbaar te maken voor de dierentuin heb ik jarenlang een abonnement gehad op Artis. En dierentuinen als Emmen en Blijdorp geven de dieren best veel ruimte!

frank-103, (URL) - 06-09-’08 21:52
Me!

Een heel mooi filmpje. Ik vind het ook prachtige dieren.

Me!, (E-mail ) (URL) - 06-09-’08 21:53
Redstar

Met RSS doe ik helemaal niets momenteel, maar het staat wel op mijn lijstje eens alles wat ik volg of wil volgen in een reader te gooien..
Met dieren in gevangenschap heb ik niet zo heel veel eigenlijk…

Redstar, (E-mail ) (URL) - 06-09-’08 22:36
RI@&BERT

Schitterende dieren maar in de vrije natuur zijn ze volgens ons nog mooier.

RI@&BERT, (E-mail ) - 07-09-’08 08:40
CasaSpider

Een lief olifantje en ook helemaal niet dik.
Mijn lievelingsdier? De kangoeroe!

CasaSpider, (E-mail ) (URL) - 07-09-’08 10:24
Bart

Het zijn inderdaad mooie beesten ! Laatst weer een aantal gezien in Blijdorp !

Bart, (URL) - 07-09-’08 10:45
Mannie

Zijn inderdaad mooie beesten

Mannie, (E-mail ) (URL) - 07-09-’08 11:36
Liesbeth

olifanten zijn bij mij ook favoriet. Zeker nadat ik een paar goede docu’s had gezien

Liesbeth, (E-mail ) (URL) - 07-09-’08 12:37
Belinda

Geweldig ook hoe die olifanten dat olifantje beschermen! Mooi filmpje Rene!

Belinda, (E-mail ) (URL) - 07-09-’08 13:04
Erik Bolhuis

mooi,ik vind trouwens dat geen enkel dier in gevangenschap thuishoren.

Erik Bolhuis, (E-mail ) (URL) - 07-09-’08 18:34
lieneke

mijn website wle rss en css ondersteunt. Flimpje echt leuk om zien olifantje ter wereld komt. In dierpark emmen vorige jonegeren heel vaak geweest vind grappig nu eerste buiten olifantje worden geboren.

lieneke, (E-mail ) (URL) - 07-09-’08 19:01
tagrijn

Prachtig aandoenlijk filmpje. Maar inderdaad jammer dat ze niet in Afrika lopen.

tagrijn, (E-mail ) (URL) - 07-09-’08 19:36
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.