In en in triest

Het is een vreselijk drama.
En het gebeurt bijna dagelijks, en dat is ontzettend triest.
Ze vinden het geen nieuws, dus haalt dat het nieuws niet.
Het zou ook maar depressief maken en wellicht meer levens kosten.

De NS daarintegen wilde op een gegeven moment er bij vertellen waarom ze vertraging hadden.
Want de NS kreeg altijd de schuld.

Ik heb het over de "aanrijding met een persoon", waar de NS zo vaak over bericht.

Wat doen ze tegen zoveel zelfmoorden en valt er wel iets tegen te doen?
Het is toch niet gezond als zoveel mensen uit deze wereld stappen.
Een probleem, en aan problemen moet gewerkt worden, doen ze dat ook en hoe?

Of is het van alle tijden en hoort het er gewoon bij?

Rene Vrijdag 29 Juni 2012 at 6:00 pm | | Smurf

elf reacties

Di Mario

Om heel eerlijk te zijn, ik denk dat het van alle tijden is. Zo wie zo qua spoor. Ik woon al bijna veertig jaar aan de dodenlijn. Zo genoemd in de volksmond omdat er aan het stukje tussen Zwolle en Utrecht veel ‘aanrijdingen’ voorkomen. Helemaal bij de plaatsen Ermelo en Den Dolder. Daar zitten namelijk bij allebei een psychiatrisch ziekenhuis, dus voor mensen die al in behandeling zijn. Dan heb je ook nog de binnenvetters. Drie weken geleden heeft een jongen, nog geen twintig, een ‘aanrijding’ veroorzaakt door op het rails te gaan liggen. En of ze er iets aan doen. Ja ook, want er is camerabewaking, meer politie die regelmatig langskomt rijden. En hekken om het spoor. Maar het is niet te vermijden denk ik. Het blijft vaak een trieste zaak.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 29-06-’12 20:11
Sjoerd

Ik vrees ook dat je dit niet kunt voorkomen. Het is triest voor de machinist die er een op zijn geweten heeft. En uiteraard voor de nabestaande.

Sjoerd, (URL) - 29-06-’12 20:49
frank-103

Zolang er spoorlijnen zijn en hoge gebouwen zijn er zelfmoordenaars die daar gebruik van maken, iets impulsiever misschien dan degenen die zelfmoord plegen door zichzelf op te hangen of te vergiftigen, oid. Tegen houden doe je ze waarschijnlijk niet, je kan het ze iets moeilijker proberen te maken. Of zelfmoord dmv een dodelijke pil stimuleren?

frank-103, (URL) - 29-06-’12 21:25
Terrebel

Zelfmoord (zelfs al moet je tegenwoordig spreken van suïcide of zelfdoding) is van alle tijden. En zelfs strafbaar. Volgend de wet moet iemand die zichzelf het leven beneemt de bak in want moord is moord. Geen enkele maatregel zal afdoende blijken want een ongelukkig mens is nu eenmaal ongelukkig.

Terrebel, (URL) - 29-06-’12 22:25
oma

Ha Rene,

Het is niet van vandaag of gisteren, dit komt de hele mensheid al voor.
Denk ook niet dat er ooit een einde aan zal komen. oma

oma, (URL) - 29-06-’12 22:50
zuster_klivia

Elke dag plegen er 4,25 mensen zelfmoord. Moet de NS daar wat aan doen? He? Wat kunnen die er aan doen?

Ik denk dat psychologische hulp weer terug moet in het basispakket. Dan voorkomen we erger. want het aantal stijgt, elk jaar weer….

zuster_klivia, (URL) - 29-06-’12 23:12
Thérèse

Ja, het is heel erg triest. Ik weet niet zo goed wat ik erover zou kunnen zeggen. En het is ook zo onverklaarbaar. In welvarende landen gebeurt dat, denk ik, veel meer dan in landen met veel armoe en dan heb je toch, nuchter gezien, veel meer reden, om er een eind aan te maken.

Thérèse, (URL) - 29-06-’12 23:52
Albert y Mara fotoblog

Het wiel uitvinden doe ik niet. Ik kan me deze keer helemaal vinden in de reactie van Di Mario, omdat ikzelf aan de lijn Zwolle-Utrecht woon, in die ‘dolfijne’ stad, als ik niet in Andalucia vertoef zoals nu het geval is.
Groetjes
Mara

Albert y Mara fotoblog, (URL) - 30-06-’12 01:35
Marjolijn

Trieste zaak.
Blijf het ook heel raar vinden, dat vroeger die grote psychatrische instellingen ook bijna allemaal aan het spoor gebouwd zijn.

Marjolijn, (URL) - 30-06-’12 05:02
hanscke

Ik las donderdag in de krant dat iemand voor de ogen van een paar jongens op de rails is gaan liggen. De jongens van 14 en 15 hebben de foto’s van na de aanrijding getwtitterd. Heels Nederland schijnt over ze heen gevallen te zijn. Het lijkt mij een ontzettend trauma voor deze jonge jongens waardoor ze niet helder meer hebben kunnen denken. Bizarre acties ontlokkne nog grotere bizarre reacties.

hanscke, (URL) - 30-06-’12 22:00
lien

Ik weet ook niet hoe en of je het zou kunnen voorkomen. Mensen die dit doen zijn volledig wanhopig en willen niet de kans lopen dat hun poging mislukt. Maar afgrijselijk en afschuwelijk is het. Voor de nabestaanden en voor de machinist en conducteur en voor iedereen die er iets van meekrijgt.

lien, (URL) - 30-06-’12 23:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.