RenéSmuRF inteRieuR

Ik verkeer in de luxe positie dat ik het mooiste uitzicht op de mooiste toren heb, bij de tijdter dan bij de tijd kan niet!
En regelmatig speelt het carrilion zijn melodietje en natuurlijk luidt de klok op zijn tijden.En toch zit ik hier `sochtends te ontbijten en `savonds warm te eten.Ik stel u voor aan de klok van mijn opa, die wel loopt, maar niet meer bij de tijd is.
Er hangt een extra gewichtje aan tegen stilstand, en nu is hij sneller de klok rond dan hij zelf zal beseffen.Deze klok hangt in de keuken op precies dezelfde plek als waar die hing toen ik dit appartement kocht.
De muur is gesierpleisterd, het rekje er onder en kalender er naast heb ik er zelf bij gesmurfd.De klok van de BLOKKER, gekocht toen ik hem daar ooit eens zag, hebben voor de heb.En tenslotte nog even een blik werpen op opa`s klok, waar Atlas nog altijd de wereldbol draagt.Oja, en de gordijnen zijn ook niet door mezelf uigezocht, wel goed bevonden.

Rene Dinsdag 25 Juni 2013 at 12:00 am | | Smurf
Gebruikte Tags:

twaalf reacties

curieuzeneuzemosterdpot

jij weet ongetwijfeld hoe laat het is, renesmurf! :-D

curieuzeneuzemosterdpot, (URL) - 25-06-’13 01:57
Marjolijn

Altijd goed om goed bij de tijd te zijn…!!

Marjolijn, (URL) - 25-06-’13 04:48
Mirjam Kakelbont

Het kan niet anders of jij bent altijd op tijd bij een afspraakje ;-)
“Klokken met glimmende peren” noemde ik vroeger de grootvadersklokken. Ik word er al mijn hele leven mee “gepest.” Als ik zo’n klok zie hangen moet ik altijd aan mijn ouders denken.
Jij spaart dus echt smurfen! Leuk om te zien :D

Mirjam Kakelbont, (URL) - 25-06-’13 07:07
Sas

Leuke klokken!

Sas, (URL) - 25-06-’13 07:33
Chantal

Als die klokken allemaal af gaan, wat een herrie.

Chantal, (URL) - 25-06-’13 10:18
lien

Een klok die zichzelf niet kan bijbenen. Wij hadden vroeger thuis ook zo’n Zaanse klok, geen idee of deze in de pas liep. Er hing geen extra gewichtje aan, dus waarschijnlijk wel.

lien , (URL) - 25-06-’13 20:07
ria

En dan draag je ook nog een horloge? ;-)

ria, (URL) - 25-06-’13 20:13
Leidse Glibber

Wij hadden vroeger ook zo’n klok vond ik als kind altijd heel erg interessant. Weet eigenlijk niet waar hij gebleven is want ze blijven mooi.

Leidse Glibber, (URL) - 25-06-’13 23:09
Renesmurf

@Ria: Jazeker http://renesmurf.nl/archive/2011/11/04/z..

Renesmurf, (URL) - 25-06-’13 23:14
Linda

Wij hadden vroeger thuis ook zo’n soort klok met gewichten en alles. Ik vind het mooie klokken.Leuk om te zien hoe je bij de tijd bent.

Linda, (URL) - 26-06-’13 00:19
rietepietz

Ik ben ook geboren en getogen in de buurt van een kerktoren al kon ik niet op de klok kijken zónder het raam open te schuiven en uit het raam te hangen. Sfeervol hoor zo’n kerkklok die die regelmatig slaat en luidt ,ik hou we wel van . Een tikkende hangklok hoort gewoon in ieder huis , zélf als hij niet gelijk loopt !

rietepietz, (URL) - 26-06-’13 16:03
zuster_klivia

Haha, wederom erg leuk om even binnen te kijken bij je. Al die smurfen overal, super! :)

zuster_klivia, (URL) - 27-06-’13 16:32
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.