Een dagje LuxembuRg

Vooraleerst echter, de foto`s staan los van de teksten, maar toch is dit allemaal het verslag van vandaag.
Een beetje rommelig, maar dat heeft ook wel wat.Vandaag zijn we naar het koningklijk paleis geweest, want als de familie op vakantie is, wat veel langer duurt dan de armzalige drie weken die ik heb, is het onderste gedeelde toegangelijk voor publiek.Nu heet dat hier groothertog, en dat is dan een rang lager of zo, achterlijk gedoe, want opvreters zijn het.Hoe dan ook, om drie uur is er een rondleiding in het Nederlands.Dan moeten ze eerst in tassen kijken en moest ik door een piepend poortje en kwam er een vent me betasten en moest ik zakken leeghalen en het bleef maar piepen maar ik mocht er toch in.De Nederlands sprekende rondleidster sprak zeer zacht en onduidelijk, dus de helft is me ontgaan.Maar wat een pracht en praal, er is werkelijk nergens op bezuinigd en het is overweldigend in wat voor een weelde deze familie leeft.We mochten niet alles zien, want ze hebben ook nog prive vertrekken.
Daar snap ik dan niks van, hoezo prive, alles is toch aan het volk ontfutseld, en dan ook nog een prive?Daarna nog maar wat rondgewandeld door de stad, en waar het ergens FREE was naar binnen gegaan, en dat bleek een heus museum.Er was van alles te zien, van een heleboel potten en nog meer potten, en pannen en muntjes en botten tot zelfs mummie`s toe, en lijken met pikken en al.
Totaal respectloos naar de doden toe.
En schilderijen.

We konden wel vijf  verdiepingen omlaag en gingen toen met de lift weer helemaal naar boven, om aldaar via de trap weer af te dalen.
En her en der de vertrekken bekeken.En toen we naar buiten wilden belanden we via een luchttunnel in een ander gebouw met weer allemaal zooi, en kasten en lampen en meubels en meer, en toen via een andere tunnel weer terug naar het eerste gebouw en daar naar buiten.

En toen savonds op de camping lekker gegeten en nog gevouwfietst en het was best een frisse dag.
Hopelijk morgen wat warmer.

Rene Zondag 26 Juli 2015 at 10:22 pm | | Smurf

zeven reacties

Rob Alberts

Deze Groot Hertogen Familie gebruikt dan ook nog eens onze Nationale vlag geloof ik.

Mij huis betaal ik zelf met eerlijk werk.
Daarom is het alleen voor vrienden en bekenden toegankelijk.
Het hele jaar is iedereen gewoon gratis welkom!

Vrolijke vakantiegroet,

Rob Alberts, (URL) - 26-07-’15 22:44
Marjolijn

Veiligheid voor alles!
Je hebt het mooi toch allemaal weer gezien.

Marjolijn, (URL) - 27-07-’15 07:06
John

Dat had jij weer met dat poortje :P

John, (URL) - 27-07-’15 09:56
Sjoerd

Je hebt in ieder geval gezien wat ze allemaal doen met die pracht en praal… De eerste foto vind ik eigenlijk meteen de mooiste met al die koppen op de paaltjes.

Sjoerd, (URL) - 27-07-’15 12:21
Rietepietz

Ik neem aan dat het paleis ook free toegankelijk was, want jij zou natuurlijk geen cent aan toegang uitgeven om die uitvreters ook nog eens te spekken ;-)
Het ziet er aan de buitenkant in ieder geval al heel mooi uit! maar dat geldt óók voor die museum gebouwen.

Rietepietz, (URL) - 27-07-’15 16:54
Hans

Leuke paaltjes Rene, smily’s.
Vind het toch bijzonder dat jij naar een naar het koninklijk paleis gaat.
Je hebt wel een mooie bungalowtent. Hans

Hans, (URL) - 27-07-’15 21:56
Frank-103

Jij als anarchist naar een koninklijk paleis? Dat had die bewaker vast in de gaten, of was het gewoon een homofiele bewaker?

Frank-103, - 28-07-’15 09:38
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.