Duizend jaar oud kasteel te LuxembuRg

Vandaag zijn we naar Vianden geweest om aldaar het kasteel te bekijken.Het ligt helemaal in het noorden, maar in dit kleine land is dat toch dichtbij, maar vanwege de kutwegen alhier is het toch nog een behoorlijke rit.En dan zijn ze ook nog overal met die wegen bezig.Men heeft duizend jaar gewerkt aan het kasteel, en toen het in handen van de oranje van nassau kwam raakte het in verval, want zo zijn de oranjes.In de jaren 70 en 80 is het gerestaureerd en het ziet er nu prachtig uit.
Vooral als je binnen ziet hoe het eens geweest is.In Luxemburg is 80 procent van de toeristen Nederlands, als het er niet meer zijn.Na alle vertrekken gezien te hebben vertokken we weer.Even langs de supermarkt om vooral wat vlees in de slaan om eens fijn op de camping te gaan barbecuen.En daarna viel er nog een verfrissende regenbui, wat voor mij niet zo had gehoeven, maar het gebeurde toch.En zo is er weer een dag voorbij, want zo gaan die dingen.

Rene Zaterdag 25 Juli 2015 at 10:22 pm | | Smurf

acht reacties

Marjolijn

Gelukkig heb je wel plezier met lekker eten, maar of je alleen daarvoor dan op vakantie moet…. :-)

Marjolijn, (URL) - 26-07-’15 05:36
hanscke

Zit er in alles een ondertoon van niet helemaal tevreden zijn omdat het niet spectaculair is? Nee toch? Vakantie is vooral een zaak van alles nemen zoals het is zonder je er druk over te maken.

hanscke, (URL) - 26-07-’15 10:44
ria

Een buitje hebben we deze dagen overal wel, hier nu op het moment ook. geen bbq weer.

ria, (URL) - 26-07-’15 15:31
Sjoerd

Hier in zuid Limburg val het gelukkig allemaal best wel mee. Storm hebben we niet gehad en de hoeveelheid regen viel ook best wel mee. Vandaag is het alweer de hele dag lekker met zo’n 22 graden.

Sjoerd, (URL) - 26-07-’15 15:48
Rietepietz

Ja helaas, regen heb je niet te kiezen en is niet leuk als je vakantie hebt. Dat hemelbed had eigenlijk wel een leuke slaapplaats voor jou geweest maar dat mag vast niet!

Rietepietz, (URL) - 26-07-’15 19:42
Paul

Regen dwingt tot onthaasten, zei iemand eens tegen me tijdens een vakantie met veel regen. En het was waar. Gewoon wachten tot het overgaat, en dan weer verder.

Paul, (URL) - 26-07-’15 22:38
Rob Alberts

Op weg naar Trier ben ik ooit langs dit Kasteel gelopen.
Binnen heb ik niet gekeken.
Dank voor je mooie foto’s.

Vrolijke vakantiegroet,

Rob Alberts, (URL) - 26-07-’15 22:47
Frank-103

Mooi kasteel daar, ik ga dan altijd op zoek naar de kerkers en de wapenkamer, maar die zullen ze wel niet hebben hier?

Frank-103, - 28-07-’15 09:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.