GekleuRd

"Rietepietz" heeft de volgende reactie geplaatst:

Die regenboogtoestanden zeggen helemaal niéts over de mening van alle mensen, of dacht je dat een homohater ineens na het wandelen over een regenboogzebra van zijn haat genezen is. Ik vind die regenboogtoestanden onzin en nergens voor nodig.Die regenboogtoestanden, zoals jij het noemt, zeggen wel wat over de mening van mensen.
Ze zeggen dat hier in dit land, en in deze stad, sexuele diversiteit mogelijk is.

Hier wordt men niet opgehangen of neergeknald omdat men op iets anders valt dan in de wetten staat voorgeschreven.

Alleen zo kunnen we een stem maken tegen de volkeren en landen op andere plekken op deze aardbol.
Daar binnenvallen en de mensen de les lezen is weer een andere uiterste.
Maar in het openbaar tonen dat we hier achter onze medemensen staan is niks verkeerd aan, sterker nog, dat is alleen maar goed.
Hoe meer mensen weten dat er plekken op aarde zijn waar homoseksualiteit geaccepteerd wordt des te groter de kans dat andersdenkenden tot bezinning komen.

En de haters in dit land staan er elke keer bij stil als ze zoiets zien, alleen maar goed, want ik vind niet dat we haat moeten accepteren, nooit.

Tja, meer argumenten weet ik ook niet om jou de ogen te openen.

Misschien zijn er hier nog andere lezers die me kunnen helpen.
Of, misschien moeten we de doven en blinden onder ons maar in hun dove en blinde waarde laten, dat kan natuurlijk ook nog.

Rene Zaterdag 27 Januari 2018 at 10:22 pm | | Smurf

elf reacties

Hans

Voor en tegenstanders hou je altijd, dat betekend nog niet dat er sprake van haat hoeft te zijn.
Artikel 1 van de grondwet, die is opgesteld in een democratisch land. Hans

Hans, (URL) - 27-01-’18 23:01
Frank-103

Ook in Nederland zijn grote groepen niet zo tolerant, je leest vaak genoeg over geweld tegen homo’s in Nederland. Persoonlijk vind ik dat je andere mensen niet lastig moet vallen en anderen mij ook met rust moeten laten. Leven en laten leven.

Frank-103, (URL) - 27-01-’18 23:33
Marjolijn

Leven en laten leven, vrijheid blijheid…!!

Marjolijn, (URL) - 28-01-’18 07:02
די מריו

Ze is in iedergeval niet tegen. Maar ze is er niet van overtuigd dat het helpt om de hater om te draaien in zijn gedachte. Maar ik denk wel als je een boodschap uitstraalt dat je tegenstanders die twijfelen over kunnen halen om iedereen te waarderen.

Love As Always
Di Mario

די מריו , (URL) - 28-01-’18 07:58
Sjoerd

Iedereen mag zijn mening kenbaar maken, maar of dat met een regenboogzebra verandert weet ik ook niet. Maar ik ben het met je eens dat je tolerantie best mag uitdragen.

Sjoerd, (URL) - 28-01-’18 08:54
Mirjam Kakelbont

Je kan beter eerlijk je mening geven dan klakkeloos een mening opschrijven die van je verwacht wordt.
Anders zou er in dit land geen vrijheid van meningsuiting zijn. Rietepietz zegt in nette taal.
Daar kunnen de (a)sociale media nog een voorbeeld aan nemen.
Ik vind de zebra’s wel leuk omdat het het saaie straatbeeld opfleurt. Of het nut heeft weten we niet, maar we weten ook niet of het geen nut heeft (-:

Mirjam Kakelbont, (URL) - 28-01-’18 13:47
Francky

Het is altijd de moeite waard om haters proberen de ogen te openen.
Dit kan dus misschien via die regenbogen.

Francky, (URL) - 28-01-’18 15:37
Rietepietz

Jij mag er best anders over denken dan ik hoor Rene, persoonlijk denk ik dat dit soort dingen “drog-uitingen” zijn in de trant van “kijk ons eens tolerant zijn ten opzichte van de anders geaarde medemens” .Het zegt mij méér als iemand er tussen springt als een potenrammer slachtoffers maakt, dát heeft zin, dit blijft in mijn ogen onzin. Maar misschien kom jij nog wel met voorbeelden van mensen die op andere gedachten zijn gekomen door zo’n regenboogzebra , ik houd me aanbevolen.
Voor mij , en heel veel anderen, geld dat iedereen zichzelf mag zijn ,daar hebben die toestanden geen functie, voor, voor wie er anders over denkt zijn dit soort dingen alleen maar een tricker.

Rietepietz, (URL) - 28-01-’18 15:43
Laurent

Ik ben het voor 100% eens met wat je hier schrijft.

Laurent, - 29-01-’18 07:24
Laurent

@Rietepietz: zo simpel als jij het stelt werkt het natuurlijk niet, maar wat René stelt is denk ik waar, dat je op die manier geleidelijk aan de stemming kweekt dat homoseksualiteit volkomen geaccepteerd wordt door veel mensen in de samenleving, en dat zal het geleidelijk aan moeilijker maken voor de intoleranten om hun visie te blijven uitoefenen. ik denk ook dat dat het mechanisme is waardoor we nu zijn gekomen waar we zijn tov de jaren vijftig, bijvoorbeeld, waar het dit betreft.

Laurent, - 29-01-’18 07:28
Rietepietz

Droom gerust verder Laurent, waarschijnlijk niet meegekregen dat de aanvankelijke tolerantie terug holt sinds er canal parades en regenboogtoestanden zijn.

Rietepietz, (URL) - 29-01-’18 20:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.