U ziet maaR

Winschoten en Blauwestad liggen valk bij elkaar, maar voor fietsers en voetgangers is er nu geen directe verbinding tussen beide kernen. Op dit moment worden de beide kernen gescheiden door de A7, het Oldambtmeer en het Winschoterdiep. Als de Blauwe Loper eind dit jaar klaar is, ligt er een directe fiets- en voetgangersverbinding tussen Winschoten en Blauwestad.

De brug bestaat eigenlijk uit vier bruggen, Ze overspannen het Winschoterdiep, de A7, de ecologische zone en het Oldambtmeer. De brug wordt hoofdzakelijk gebouwd in hout en is minimaal 3,5 meter breed. Die ondersteuningen onder de houten loper zijn sierlijk en lichtvoetig. ‘Door de kruisvormige ondersteuningen ontstaat een mooi luchtig en transparant beeld onder de loper met een minimale touch met het landschap’, aldus de ontwerpers.

De Blauwe Loper wordt voorzien van energiezuinige verlichting, zodat de brug ook in het donker goed zichtbaar is. Camera's houden het beweegbare deel van de brug over het Winschoterdiep in de gaten.

De tekst boven het filmpje heb ik van een website waar ik ook dat filmpje tegenkwam.
Ik vind het dan weer erg jammer dat de aansluing dan precies dwars door het stadspark moet.
Er is wel aan vleermuizen gedacht, maar ik vind dat ze ook wel een fietspad om de 130 verwijderde bomen en stuiken neer hadden kunnen leggen. Maar ja, als er 6 miljoen ter beschikking staat zullen ze dat opmaken ook.Dit is dus het gezicht vanaf het stadspark in Winschoten.

Rene Zondag 12 April 2020 at 12:00 am | | Smurf

vijf reacties

Terrence

Kijk, verbinding, dáár gaat het om! Dit lijkt men goed te hebben begrepen, René.

Terrence, (URL) - 12-04-’20 01:29
די מריו

Dat is een best lang eind zo te zien. Ik vind het nog niet mooi, maar het zal wel nuttig zijn.

Love As always
Di Mario

די מריו, (URL) - 12-04-’20 11:20
francky

Niet mooi maar wel functioneel. Dat is de huidige trend in veel dingen.

francky, (URL) - 12-04-’20 14:44
Rietepietz

Er is nog wel wat werk te verzetten daar, daar is fietsen nu nog geen pretje!

Rietepietz, (URL) - 12-04-’20 16:19
Hans

De Fietsbrug ziet er mooi uit en is natuurlijk een goede verbinding voor de bestemming.
De fietsbrug over het Pannerdensch kanaal komt daar onder de brug voor auto’s te hangen, lijkt me niet voor iedereen een prettige oversteek. Hans

Hans, (URL) - 12-04-’20 21:48
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.