VooRts

Hoe ik weblog, mijn gedachten:

1:Dood:  Ik kan er niet aan wennen, telkens de nieuwe stand van de doden.  Doe dat toch niet.  Dat deden ze eerst ook nooit.  En ik relativeer dan wel meteen met de gedachte dat er elke dag sowieso vierhonderd landgenoten sterven.
Maar ja, om daar nou dagelijks steeds aan te denken is toch ook niet goed. Gewoon niet noemen! Maak toch verdorie niet overal telkens een wedstrijd van, want dat is het niet.

2:Radio:  Ik kan er niet aan wennen, telkens als er een radioprogramma begint met non stop twee platen weet ik al dat het niks is, een presentator die de muziek belangrijker vindt dan zichzelf vind ik het niet waard om naar te luisteren.  Uitgezonderd natuurlijk de Arbeidsvitaminen, daar gaat het wel om de muziek, maar voor de rest zou radio gewoon radio moeten zijn.  En radio is datgene tussen de muziek door, dus niet steeds twee platen achter elkaar, dat duurt toch veel te lang.

3:Idee: Waarom niet gewoon bezoekers uit het ziekenhuis weren? Bezoek verbieden, voor iedereen.  Ik moest er zelf onlangs ook even naar toe, en de patient was zeer blij met mijn bezoek, maar toch, ik hou er niet van en kan me ook niet voorstellen dat het goed is.
Dat moeders bij kinderen in de buurt mogen slapen vind ik allemaal prima, maar volwassenen zouden volwassen moeten zijn en daar hoeft geen bezoek bij.  Maar ja, als ik dit zeg kan ik natuurlijk verwachten dat iemand anders dan zegt dat ik eerst zelf maar eens in het ziekenhuis moet liggen, dat ik dan wel anders piep.
Dat zien we dan wel weer. Ik hoop dat ik er nooit in terecht kom, dat geldt tevens voor de gevangenis.

4: Taal:  Ik zou heel graag willen dat ze Intensieve Zorg voortaan gewoon Intensieve Zorg noemen en dat ze eens ophouden met dat irritante Intensive Care.  En Bluetooth klinkt ook nergens naar zeg, verzin wat beters.

5:Dood: Hans Verhagen is overleden, hij werd 81 jaar.  Drugsgebruik heeft hem zonder twijfel enorm geinspireerd, maar ook dwarsgezeten, en meer van dat soort zinnetjes en over zijn samenwerking met Wim T. Schippers is te lezen in deze in memoriam.

6:Dood: Vervelend om te lezen, maar ook weer heel mooi, zoals altijd uit hart gegrepen, en ik wil er toch even aandacht aan besteden, daarzo dus, Ria over het eind van haar trouwe hond Didi.

7: Slot:  Ik mag tegenwoordig blij zijn als er zeven mensen langskomen om dit hier allemaal te lezen dus ik laat het hier nu bij.

Rene Maandag 13 April 2020 at 12:00 am | | Smurf

negen reacties

John

Die cijfers doen ze expres. Het levert stress op en blijkbaar is dat nodig.

John, (URL) - 13-04-’20 08:42
francky

Hier mag ik mijn dochter in het ziekenhuis niet bezoeken door dat virus.
Het verschilt allemaal van land tot land in deze Europese “unie”.

francky, (URL) - 13-04-’20 09:33
Burro Holanda

Het is inderdaad irritant om elke dag die nietszeggende cijfers over je heen gestort te krijgen. Nietszeggend omdat men blijkbaar nog steeds niets weet van dat virus en men dan maar uit cijfertjes conclusies probeert te trekken. Nonsens. Kijk maar naar China. Daar neemt het aantal besmettingen ook weer toe.
Het is allemaal heel erg, maar de media, die maken het nog erger.
En wat dat bezoeken afleggen in het ziekenhuis betreft. Kan even niet, maar als het straks weer ‘normaal’ wordt, dan is bezoek voor patiënten echt een hoogtepunt van de dag.

Burro Holanda, (URL) - 13-04-’20 12:22
ria

Dank je wel, het valt niet mee vandaag.
Wij zoeken juist zenders waar niet tussen de muziek door gepraat wordt door al die mannetjes die zichzelf o zo belangrijk vinden, dat vindt mijn man tenminste, ikzelf vind het af en toe wel wat hebben. Ach ja..

ria, (URL) - 13-04-’20 15:41
Rietepietz

De cijfers volg ik helemaal niet, dat hoeft toch van niemand?. Bezoek in ziekenhuizen is in het belang van de patiënt, die geneest meestal voorspoediger naarmate hij meer op z’n gemak is en daarbij helpt bezoek. Dat jij het niet prettig vindt kun je zelf heel makkelijk oplossen, niet op bezoek gaan als je dat niet liever niet doet.
Ben het met je eens dat er véél te veel Engels kreten gebruikt worden tegenwoordig.

Rietepietz, (URL) - 13-04-’20 20:01
hanscke

Radio: wat ik zo hoogst irritant vind, is de slogan “Jij mag het zeggen” en “Laat mij weten wat je wilt horen”
Dat vreselijke mens Emmely de Wilt vanmiddag tussen 12 en 2. De uitzending was nog geen 20 minuten aan de gang en toen had ze dat laatste zinnetje al 6 keer uitgesproken. En een stem zo scherp als een scheermes.

hanscke, (URL) - 13-04-’20 20:13
די מריו

Misschien door de harde cijfers houden de meeste nu eindelijk afstand. Maar ik vind het ook niets. Bezoekers in het ziekenhuis zijn normaal gesproken wel prettig, maar ik kan me voorstellen dat je het op dit moment sowieso overslaat. Ik ben de zevende vandaag….

Love As Always
di Mario

די מריו, (URL) - 13-04-’20 21:00
Hans

De nieuwe stand van doden maakt blijkbaar niet bij iedereen indruk.
Arbeidsvitaminen is een verzoekplaten programa en heel leuk.
Maar men zegt ook als je behandeld moet worden kom dan.
Tja, deze termen kom je overal tegen, globalisering.
Hans Verhagen, ik las het. Hans

Hans, (URL) - 13-04-’20 22:04
Frank-103

Ik lees niet al het nieuws, ik vind een deel erg deprimerend. Dat geldt ook voor veel radio en tv programma’s. Ik heb via internet skyradio jaren 80 muziek aan staan, en soms jaren 90. Geen geklets en veel leuke muziek, aanrader!
Die Bluetooth is genoemd naar een koning, en aan namen moet je niet komen.
Met 7 bezoekers is het bij jou ook aardig stil geworden, gelukkig kon het aantal bezoekers jou nooit zoveel schelen.

Frank-103, - 14-04-’20 22:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.