Foto`s van de gRens in KeRkRade

Ik was aan de wandel in de Nieuwstraat in Kerkrade over de Nederlands Duitse grens, waarvan dit een markering is, in het midden van een rotonde.  En eens liep dit muurtje de volle twee kilometer helemaal door.Dat soort informatie staat ook op allemaal borden die zich her en der in de straat bevinden.Op een gegeven moment buigt de Nieuwstraat af en loopt door, de Duitste zijde hanteert hier een andere naam.En daar is het einde van de straat en de grens loopt dwars door het gebouw heen.Dat is mooi geillustreerd middels de postbussen.Achter het gebouw staat weer een grenspaal, en vanaf hier loopt de grens weer achter de huizen langs, op weg naar wederom een riviertje.De container is Nederlands, het hek is Duits.Nou, u merkt, ik heb een rondje rond het gebouw gelopen, even kijken hoe het allemaal zit.Wat me ook al langs de Duitse snelweg opviel, aldaar is het nog mogelijk om te allarmeren.
In Nederland vertouwd men blind op de techniek.In mijn hoofd staat hier dat men voorzichtig winden moet laten.

Rene Dinsdag 18 Augustus 2020 at 8:20 pm | | Smurf

vier reacties

Hans

Het muurtje is een stukje geschiedenis.
Inderdaad de postbussen geven duidelijk de grens aan.
Hier zijn de Praatpalen verwijderd omdat iedereen mobiel bereikbaar is. Hans

Hans, (URL) - 18-08-’20 22:29
די מריו

whahahahhaha, die laatste heb je mooi vertaald.

Love As always
Di mario

די מריו, (URL) - 19-08-’20 12:31
Rietepietz

Ik blijf het vreemd vinden dat men een grens door een gebouw heen laat lopen. Daar kan een grens toch wel omheen geleid worden. Dit schept onnodige problemen.

Rietepietz, (URL) - 19-08-’20 13:27
ria

Al die borden met uitleg die overal staan vind ik vreselijk, borden borden en nog eens borden, zo smerig hoe ze ook hun best hebben gedaan ze mooi te maken.

ria, (URL) - 19-08-’20 20:04
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.