GRens in KeRkrade

Ik was in Kerkrade en had de Nieuwstraat helemaal uitgelopen en weer terug, en wilde via een Duitse straat terug naar mijn in Nederland geparkeerde auto.  Vanaf hier loopt de grens weer achter de huizen langs, en op een gegeven moment zag ik zelfs wat koeien.Daarna door een leuk parkje terug naar Nederland, en daar staat dan weer zo`n grenspaal.En daar achter weer een Nederlandse straat.  En lantaarnpaal, andere palen, zels een kei.  Maar die grenspaal staat er al honderden jaren en die blijft daar ook staan, en dat is het overige niet zo zeker.Nog eventjes van dichtbij.En daar achter een Duits laantje door een Duits parkje.Zo zouden alle grenzen moeten zijn, open en zonder controle.In Winschoten is een koekoekstunnel, en in Limburg is een Koekoeksweg.In Limburg worden de plaatsnamen tweetalig weergegeven, in Groningen niet.Ik wilde ooit eens een kerk zien die ouder is dan de Marktpleinkerk in Winschoten, die kwam ik tegen in Voerendaal, alhoewel het alleen de toren betreft.In Voerendaal hebben ze volgens mij liever niet dat men brood geeft aan de eendjes.

Rene Donderdag 20 Augustus 2020 at 8:20 pm | | Smurf

zes reacties

Hans

Het grenspaaltje zou zo maar van het vroegere aan het ministaatje Neutraal Moresnet kunnen zijn.
hier stonden ook de bordjes om de dieren niet te overvoeren. Hans

Hans, (URL) - 20-08-’20 22:02
francky

Leuk om zo van het ene land in het andere terecht te komen op geen afstand.

francky, (URL) - 21-08-’20 10:02
Di Mario

Dat bord is wel de waarheid. Ratten wil je eigenlijk niet extra voeren, krijg je er nog meer. En het is in sommige steden al een hele plaag. Toch wel mooi al die parken.

Love as Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 21-08-’20 10:06
Noortje

Weer wat postjes gelezen. Leuk hoor dat je ons zo laat meegenieten van je vakantie in Limburg.
Die oude grenspalen vind ik altijd zo leuk. Ik herinner me niet dat wij die hier ook hebben bij de grens met Duitsland althans ik heb ze nog nooit gezien.

Noortje, (URL) - 21-08-’20 11:19
Rietepietz

Dat brood voeren aan waterdieren is inderdaad heel slecht voor de beestjes en zeker als er veel gevoerd wordt ook nog slecht voor de waterkwaliteit.

Rietepietz, (URL) - 21-08-’20 15:04
ria

Aan palen geen gebrek daar, de grenzen zijn wel duidelijk aangegeven ook al zijn ze open.

ria, (URL) - 22-08-’20 11:44
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.